Kul tråd, tänker sno alla bra tips du får
Gör två sockerkakor istället för en när du ändå bakar, det får plats, tar försumbart längre tid än en! Dessutom ska du få mitt bästa recept, misslyckas aldrig, kommer från en konditor i Falköping!
Sockerkakor
Jag gör alltid två, det får ju plats i ugnen… 200 grader 30 minuter nedre delen av ugnen.
4 ägg och
4 dl socker
Vispas pösigt
4 dl mjöl blandas med
4 tsk bakpulver och rörs ner i äggsmeten
100 g smör smälts i den ena formen i ugnen
2 dl vatten kokas
Pensla formarna med det smälta smöret, som du häller ner i smeten.
Smaksättning: Minst 2 msk kardemumma, gärna grovmalen, rivet skal av en citron/apelsin, som blandas med det kokande vattnet, för att ge smak åt hela smeten. 2 msk vaniljsocker funkar också, eller kanel & nejlika, ketchup eller vad du gillar
Häll till sist i vattnet.
Bröa formarna, häll i smeten och grädda i 200 grader i 30 min, eller tills kakorna släpper kanterna.
Vänd upp dem efter några minuter på varsin tallrik, formen blir lock!
KRAMAR!!!