Inlägg från: villsågärna38 |Visa alla inlägg
  • villsågärna38

    AVA klinik i Riga

    Beccalie skrev 2014-09-16 22:22:14 följande:

    Så sant, det är flera som inte har haft den möjligheten. 

    Det jag menade var så klart att vi som har hängt här så här långt sysslar med äggdonation. :)


    Ja tråden ligger ju under rubriken Äggdonation Kanske finns det nån även under ivf om nu Ava även börjat med det?
  • villsågärna38
    villsågärna38 skrev 2014-09-17 13:19:08 följande:

    Ja tråden ligger ju under rubriken Äggdonation Kanske finns det nån även under ivf om nu Ava även börjat med det?


    Vill bara förtydliga mitt inlägg lite. Om man gör ivf kan det ju vara skönt att diskutera just det med andra. Var så jag menade. Jag hängde därför hellre i ivf-trådar på den tiden. Klart öppenhet annars är att rekommendera här. Vi hade ju kontakt med Ava för många år sen (dvs då den här tråden var nystartad och det bara fanns en klinik ) så jag är ju också en Alien här just nu men med 7 ÄD i bagaget och en ÄD-dotter kan jag inte låta bli att skriva här ibland. Glad att jag får det Kramar till er alla!!
  • villsågärna38
    Nugällerdet73 skrev 2014-09-18 22:28:04 följande:

    Hej Alla!

    Nu har det snart gått två veckor sedan mitt minus och jag börjar sakta att se framåt igen!

    Nu behöver jag all expertis som finns härinne. Där jag går för att få min medicin utskriven nämnde nämligen ueraplasma för mig sist jag var där och att det kunde ha en bidragande orsak till varför äggdonationerna misslyckas för mig.

    Jag har läst en del men undrar lite om någon annan härinne har kollat det, ätit penicillin (kan man äta vilken penicillin som helst) eller har någon beställt från nätet?

    Jag har lite svårt med min egen gyn i det här sammanhanget av diverse anledningar (en är att jag just nu inte bor i det länet där jag är skriven, har ett långt sommarjobb på annan ort)

    Jag ska maila Riga och höra vad de anser om detta för inget sådant har nämnts för mig förut. Och nu tror jag att det är min kropp som är boven i dramat och något måste jag göra!


    Det är rätt vanligt att man testar ureaplasma, mycoplasma och hidden clamydia men vet inte vilken antibiotika som krävs för att behandla. Jätteviktigt att kolla upp isf eftersom det måste vara rätt sort. Jag testade i Sverige genom vanligt gynprov då vi gjorde våra ÄD. Men vet även många som testat genom att skicka mensblod (ska vara en ännu bättre metod). Bl a till Serum i Grekland. Redan47 har koll på detta. Kram
  • villsågärna38
    chikita124 skrev 2014-09-21 18:14:07 följande:

    Redan när har du testdag?

    Hm vem var de mer som har testdag samtidigt?

    Måste bara säga jag är i v.16 nu och mår fantastiskt bra:)

    Så här bra har jag nog aldrig mått i kroppen faktiskt..

    Inga blödningar eller illamående kan äta allt och gärna citroner o salt:)

    En liten liten liten bula börjar visa sig men den känns jätte mycket:)

    Efter 16års kämpande för graviditet har jag äntligen lyckats:)

    synd bara att jag är så gammal att de inte blir fler bebisar sen..fyller 37 i december..

    Vi funderar på vad vi skall göra med våra frysisar donera bort dom eller slänga dom?? Hur tänker ni andra i den frågan??


    Var bor du? 37 är väl ingen ålder Jag var 41 och nu 43 för lillasyster (tog ju några år innan vi fick första). Min man är 5 år yngre. Vi är pigga och fräscha och där vi bor i Stockholm absolut inga undantag vad gäller ålder även om vi såklart ligger i det övre spannet. Vill du ha fler så är det absolut inget som hindrar om ni är friska
  • villsågärna38

    Håller också tummarna för er - Swede och Redan!!!

    Inga symtom säger ingenting Swede. Hade inte tillstymmelse till symtom med dottern men flera ggr vid minus så hoppas på samma för dig!! Kram

  • villsågärna38
    Micro skrev 2014-09-22 17:23:46 följande:

    Kul Wonders.

    Jag gjorde kub förra veckan (valde att göra privat, erbjuds ej här). Fick resultatet 575, enl bm var d bra men jag hade hoppats å superbra resultat:) Vi har iaf bestämt oss för att inte göra fostervattenprov. Rädd för mf å vill inte oroa mig i 2 v för det. Hur gör ni?

    En annan fråga, här i Norrbotten likställer de ÄD med ivf o de har inga extra koller/test för ivf å därmed inte heller för ÄD. Jag har mått bra hittills men är d något jag bör kräva att få kollat? Känner mig lite nonchalant mottagen på BVC? Hon kunde inte ens räkna ut hur långt gången jag var, jag fick rätta henne. Vad tycker ni? Känns länge till nästa koll, 6 v till RUL.


    Det här är riktlinjerna för Stockholms Läns Lansting. Skriv ut och ta med!! Hoppas de kan lita och ta till sig av aktuell forskning. Det är den som ligger till grund för riktlinjerna här.

    www.vardgivarguiden.se/Omraden/Barnmorskemottagning/Riktlinjer/Riktlinjer-BMM/Aggdonation/

    Kram
  • villsågärna38
    LinaQ skrev 2014-09-25 21:47:06 följande:

    Lycka till Zaq och hälsa Riga! :)

    Vi var på en halv inskrivning hos BM i morse, hon räknar BF från isättningsdagen, vilket gör att Rigas och hennes sätt att räkna diffar med två veckor. Blev beräknad på 40v, och inte 38 som övriga. Vi har ingen möjlighet att göra KUB i mitt landsting, däremot Nupp. Vilket skulle ni rekommendera att jag gör? Har ingen koll på donatorns ålder..


    NUPP är ultrljudet utan blodprovet som man kombinerar det med i KUB. Har du en ung donator är ju risken låg men jag hade gjort det iaf. Ett extra ul skadar ju aldrig. Om inte annat får du se din bebbe Kolla med kliniken om donatorns ålder. Vet inte om man väger in det då man bara gör NUPP men det vägs def in då man gör KUB. Lägger man in sin egen ålder får man helt fel resultat.

    Ang BF så är det ju inget konstigt att beräkna från isättningsdagen men då ska det ju ses som ägglossningen annars är hon ju helt ute och cyklar... ( Eg är ju ÄP ägglossning om man ska vara helt korrekt men diffar det på nån dag är det ju ingen katastrof.) Diffar det på två veckor däremot blir det ju helt fel dvs om hon tar isättningsdagen som mensens sista dag. Be att få en second opinion isf för så gör man då absolut inte här eller på någon av ivf-klinikerna i Sverige heller kram
  • villsågärna38
    Micro skrev 2014-09-26 15:38:38 följande:

    Jag jag i ett landsting som sprarar på allt vad gäller fertilitet, graviditet mm heter. De har slutat med extra kontroller för de som gör ivf och dit räknas visst ÄD oxå. Vi får inte heller varken NUPP eller KUB (jag gjorde KUB privat, fick åka 60 mil tur o retur+betalade). MIn MB verkar inte heller så kunnig om IVF/ÄD. Hon räknade inte med att embryot var odlat i 5 dagar,när hon räknade BF. De räknar 2 v före äp oavsett. När jag hade gjort både vul och KUB, hos andra kliniker och de bekräftat att jag räknat rätt och fostrets storlek stämde med det så sa jag det till henne och då ändrade hon. Jag känner mig däremot lite utlänad eftersom de känns som att de inte vet om risker och hon kände inte till medicinerna som jag tagit. Hon sa att: Kliniken som gjort ÄD och din privata gyn har väl koll på dig. Jag sa att nej de har ingen koll på mig mer. Ska göra RUL hos specmvc det gör alla. Då ska jag försöka tjata till mig notch.  


    Ivf räknas inte som riskgraviditet längre så det är helt korrekt att extrakollerna tagits bort där men äd däremot är en graviditet som förknippas med högre risker. Helt fel av dem att likställa dessa. Visar på okunskap. Trist att det ska vara så. Hoppas spec mvc kan hjälpa dig! Kram
  • villsågärna38
    chikita124 skrev 2014-09-26 19:31:54 följande:

    Fru84 

    lupus o cardiolipin är prover för blödar sjuka och om du är missfallsbenägen

    t3 o t4 minns jag inte tyvärr...


    T3 och T4 är sköldkörtelprover.
  • villsågärna38
    callimero skrev 2014-11-05 13:43:24 följande:

    Håller tummarna för er som är på gång och ruvar. Låter ju väldigt bra med slemhinna på 9 mm zaq!

    För er som känner oro för ev snitt kan jag berätta att vårt, som var planerat, var en väldigt positiv upplevelse! Var lite jobbigt första veckan men sedan gick det snabbt framåt med läkningen. Vi bad att få stanna längre tid på BB vilket jag kan rekommendera. Var där måndag - fredag. Annars går dagarna väääldigt snabbt som föräldraledig, vår dotter har hunnit bli 4 månader och ska döpas i helgen. Tänker knappt på att vi använt äggdonator längre, hon är så självklar och en egen liten underbar person. Önskar så att alla i tråden snart får uppleva samma lycka! Kram på er.


    Oh är hon fyra månader nu! Wow! Vår lillasyster blir en månad på lördag Har ju en av varje, en dotter via ÄD och en via eget ägg. Kan säga att kärleken är absolut densamma. Storasyster har varit så självklar från första början. Känner exakt som du! ÄD är fantastiskt!

    Kram

    Önskar även er alla andra i tråden stort lycka till! Ge inte upp! Snart är det er tur! Kram
Svar på tråden AVA klinik i Riga