• Lololo

    Gravida i Västerås trakten

    flyttar hit till andra trimestern nu hoppas ni hänger med....


  • Svar på tråden Gravida i Västerås trakten
  • Lololo
    Familjen Rockström skrev 2010-05-03 19:47:45 följande:
    man träffas så många gånger man vill men vi kommer väll säkert träffas 4 gånger innan sen 1 gång efter förlossningen. vi ska gå annas pryfolaxkurs någon mer? tänkte även börja på gravid yoga, någon som vill haka på? jaa jag håller med lova2010 sommaren kommer gå fort! idag var jag på mitt första klara - samtal på sjukhuset. det var riktigt givande. men barnmorskan som gick igenom min tidigare förlossning berättade att den bm som jag hade på min dotters förlossning hade GJORT helt fel med många saker. pga av henne blev det katastrof snitt det hade kunat undvikits. hon hade tex satit in väkstimulerande dropp 5 min efter att EDAn hade satts (man ska vänta 40 min för att se om värkarna blir svagare, detta gjordes inte) sedan ska man ta hål på fosterhinnorna innan droppet ges (gjordes inte) vi låg utan övervakning (ctg) i 1 1/2 timme (ska max vara utan i 20 min) sen var det många andra saker som hon gjorde fel. man undrar vad det är för personal som jobbar där igentligen! hon jag pratade med idag sa att jag slipper ha henne denna gång ialf, det är bara att byta sa hon :) skönt!
    ja vill också gå på gravidyoga.....NÄR VAR HUR?
  • gudrunberit

    Jag har en fråga som jag skulle bli jättetacksam för om nån kunde svara på.

    Jag går in i vecka 8 imorgon och skulle gärna vilja göra ett vul. Jag har ringt till Kvinnoläkarna, men de gör bara vul vid medicinska skäl. Är det någon här som gjort ultraljud innan vecka 17 och isåfall vart? Jag kommer få ett ultraljud vecka 17 genom Läkargruppen, men det känns som låååångt borta.

    Jag har haft en mindre blödning och skulle gärna vilja se att allt är ok med pyret.

  • Familjen Rockström
    lova2010 skrev 2010-05-03 23:02:20 följande:
    går jättegärna yogan, profylaxen ska jag nog höra lite med sambon om, det är ju verkligen jättebra för honom, jag kan sådant sedan innan faktiskt, har använt mig av det i andra sammanhang =)visst är det lite profylax när man går föräldrautbildning också? :)
    ja det är lite under föräldragruppen men i kanske 10 minuter. absolut inte allt som man lär sig under profylax. men sen så är det säkert olika beroende på mödravårdscentral.
    Lololo skrev 2010-05-04 07:31:33 följande:
    ja vill också gå på gravidyoga.....NÄR VAR HUR?
    jag ska kolla upp var, när och hur ;P jag hör av mig. men tror det var kursstart nu i juni.
    gudrunberit skrev 2010-05-04 12:24:38 följande:
    Jag har en fråga som jag skulle bli jättetacksam för om nån kunde svara på.Jag går in i vecka 8 imorgon och skulle gärna vilja göra ett vul. Jag har ringt till Kvinnoläkarna, men de gör bara vul vid medicinska skäl. Är det någon här som gjort ultraljud innan vecka 17 och isåfall vart? Jag kommer få ett ultraljud vecka 17 genom Läkargruppen, men det känns som låååångt borta.Jag har haft en mindre blödning och skulle gärna vilja se att allt är ok med pyret.
    jag gjorde ett VUL i v 8+0 på kvinnoläkarna (mitt emot högskolan) jag sa att jag ville göra utt vul pga att jag var oroolig för missfall. fick en tid några dagar senare (hade ej haft blödningar, utan ville bara se att allt var okey) konstigt att jag fick =/ jag var där i början av mars. inte så länge sen alltså. hoppas du hittar någon som gör det. ring kvinnokliniken eller dr lundholm
  • gudrunberit

    Hm, det var konstigt att de har så olika regler...Jag fick inte trots att jag haft en mindre blödning. Hon sa bara att de utförde ultraljud om man haft missfall upprepade gånger tidigare eller blödde kraftigt. Så tråkigt att inte få göra ett och lugna sin oro...

  • lova2010
    gudrunberit skrev 2010-05-04 14:23:55 följande:
    Hm, det var konstigt att de har så olika regler...Jag fick inte trots att jag haft en mindre blödning. Hon sa bara att de utförde ultraljud om man haft missfall upprepade gånger tidigare eller blödde kraftigt. Så tråkigt att inte få göra ett och lugna sin oro...
     ring till carolina-mottagningen i uppsala! dom tar frikort också, annars kostar dom som ett läkarbesök :) tar ju inte sååå lång tid att åka ändå=)
  • lova2010

    just det, eller doktorerna lundholm här i stan :)

  • MigLin

    Vi var på RUL idag, så häftigt att få se det lille trollet! Sprattlade och for runt som en liten tok, sen blev den trött och vilade efter en stund {#lang_emotions_smile} Sååå mysigt!!

  • gudrunberit
    lova2010 skrev 2010-05-04 16:56:56 följande:
     ring till carolina-mottagningen i uppsala! dom tar frikort också, annars kostar dom som ett läkarbesök :) tar ju inte sååå lång tid att åka ändå=)
    Åh, tack för jättebra tips! Jag har frikort också så det blir ju perfekt! Håller med dig, det är inte alls långt bort. Vad kul! Tack!
  • avaritia
    MigLin skrev 2010-05-04 17:35:12 följande:
    Vi var på RUL idag, så häftigt att få se det lille trollet! Sprattlade och for runt som en liten tok, sen blev den trött och vilade efter en stund  Sååå mysigt!!
    vad roligt! :D Fick ni hem några bra bilder från UL då :)?
  • LalaAndTheBean

    Gravid yogan skulle jag me vilja börja på...

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten