• Lololo

    Gravida i Västerås trakten

    flyttar hit till andra trimestern nu hoppas ni hänger med....


  • Svar på tråden Gravida i Västerås trakten
  • Anna76

    Är det när man är hos BM som man blir inbokad till bb-visningen? Jag har inte hört nåt om det, men ska iofs till BM nästa vecka.

  • lova2010
    Anna76 skrev 2010-05-03 12:15:13 följande:
    Är det när man är hos BM som man blir inbokad till bb-visningen? Jag har inte hört nåt om det, men ska iofs till BM nästa vecka.
    nej, det är drop in bara =) en bildvisning i en aula på sjukhuset =)
    Svampp skrev 2010-05-03 11:32:00 följande:
    Lova: Jag och sambon ska på bildvisningen på onsdag iaf! Vill också bli inbjuden till föräldragrupp snart... och hoppas att det inte ska krocka med alltför mycket möten och för sambons del utlandsresor och sånt som är svårt att ändra... Längtar efter att träffa andra som snart ska få barn!
    då ses vi där där :)
    ja, jag tycker också det ska bli kul, man kanske träffar sina framtida mamma-ledighets-kompisar där sen ;)
  • Svampp

    Anna76: Det är som sagt drop-in, och det verkar visst vara ganska många BM som är lite dåliga på att informera om denna bildvisning och informationsträff. Den är iaf onsdagar jämna veckor, 18-20, i Gamla vårdskolans Aula, Ingång 21 på lasarettområdet. Sista gången innan sommaren är troligen 2 juni, sedan brukar det starta upp nån gång i mitten av augusti.

    Lova: Kul att det är nån mer härifrån som kommer :D Får se om det är många där eller om det bara blir vi =)

  • Anna76

    Oj, ja då kanske vi skulle gå på det den 2 juni :) Det känns som att det är låååångt kvar till att man ska föda...

  • lova2010
    Anna76 skrev 2010-05-03 15:50:23 följande:
    Oj, ja då kanske vi skulle gå på det den 2 juni :) Det känns som att det är låååångt kvar till att man ska föda...
    Sommaren kommer gå snabbt ;)
  • Familjen Rockström
    MadeByUs skrev 2010-05-03 08:49:31 följande:
    man träffas så många gånger man vill men vi kommer väll säkert träffas 4 gånger innan sen 1 gång efter förlossningen.

    vi ska gå annas pryfolaxkurs någon mer? tänkte även börja på gravid yoga, någon som vill haka på?

    jaa jag håller med lova2010 sommaren kommer gå fort!

    idag var jag på mitt första klara - samtal på sjukhuset. det var riktigt givande. men barnmorskan som gick igenom min tidigare förlossning berättade att den bm som jag hade på min dotters förlossning hade GJORT helt fel med många saker. pga av henne blev det katastrof snitt det hade kunat undvikits. hon hade tex satit in väkstimulerande dropp 5 min efter att EDAn hade satts
    (man ska vänta 40 min för att se om värkarna blir svagare, detta gjordes inte) sedan ska man ta hål på fosterhinnorna innan droppet ges (gjordes inte) vi låg utan övervakning (ctg) i 1 1/2 timme (ska max vara utan i 20 min) sen var det många andra saker som hon gjorde fel.

    man undrar vad det är för personal som jobbar där igentligen! hon jag pratade med idag sa att jag slipper ha henne denna gång ialf, det är bara att byta sa hon :) skönt!
  • Svampp

    Familjen Rockström: Jag funderar lite på gravidyoga, har hört flera som sagt att det var bästa förberedelsen för förlossningen! Men beror på vart och när? Kul att höra att Klara samtalet var bra, jag funderar på att be om sånt iom att jag är så nervös just över hur förlossningspersonalen kommer vara...

  • lova2010
    Familjen Rockström skrev 2010-05-03 19:47:45 följande:
    man träffas så många gånger man vill men vi kommer väll säkert träffas 4 gånger innan sen 1 gång efter förlossningen. vi ska gå annas pryfolaxkurs någon mer? tänkte även börja på gravid yoga, någon som vill haka på? jaa jag håller med lova2010 sommaren kommer gå fort! idag var jag på mitt första klara - samtal på sjukhuset. det var riktigt givande. men barnmorskan som gick igenom min tidigare förlossning berättade att den bm som jag hade på min dotters förlossning hade GJORT helt fel med många saker. pga av henne blev det katastrof snitt det hade kunat undvikits. hon hade tex satit in väkstimulerande dropp 5 min efter att EDAn hade satts (man ska vänta 40 min för att se om värkarna blir svagare, detta gjordes inte) sedan ska man ta hål på fosterhinnorna innan droppet ges (gjordes inte) vi låg utan övervakning (ctg) i 1 1/2 timme (ska max vara utan i 20 min) sen var det många andra saker som hon gjorde fel. man undrar vad det är för personal som jobbar där igentligen! hon jag pratade med idag sa att jag slipper ha henne denna gång ialf, det är bara att byta sa hon :) skönt!
    skönt att samtalet var lyckat, måste vara lättande att få reda ut allt som hände sist! visst har man rätt at tbyta om man inte vill ha en speciell person? en bekants till mig mamma jobbar där, och jag vill verkligen inte att hon förlöser mig tex.

    vart ska du gå gravidyoga, och hur anmäler man sig till annas profylax? :D
  • Familjen Rockström

    ja jag rekomenderar det verkligen! ja absolut. man har rätt att byta. får jag samma så byter jag. det är din rätt.

    om gravid yogan står det om på www.danshuset.nu har ej kollat dataom men tänkte först häöra om någon vill följa med. kostar ca 600 kr om jag inte sett fel. det ligger på danshuset. yogan kan man göra från vilken vecka som helst men inte för sent. med dottern gick jag på gravid yoga, jag började med det i v 23 (bra tid) rekomenderar det verkligen. andningen som man lär sig och ställningarna har man hjälp utav på förlossningen

    pryfolaxen står det om på www.profylaxgruppen.com sök efter västerås och theres whal  det kostar 1800 kr/par. (lånar någon lokal på stan) man anäler sig på nätet. profylaxen rekomenderas att man går 2 månader innan förlossningen.

  • lova2010

    går jättegärna yogan, profylaxen ska jag nog höra lite med sambon om, det är ju verkligen jättebra för honom, jag kan sådant sedan innan faktiskt, har använt mig av det i andra sammanhang =)

    visst är det lite profylax när man går föräldrautbildning också? :)

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten