• Lololo

    Gravida i Västerås trakten

    flyttar hit till andra trimestern nu hoppas ni hänger med....


  • Svar på tråden Gravida i Västerås trakten
  • Svampp

    ByUS: Låter betryggande! Blev Susanne jag fick eftersom den andra var sjukskriven, och när vi pratade i telefon kändes det iaf jättebra!

  • lova2010
    MadeByUs skrev 2010-04-29 22:42:49 följande:
    Stort grattis till tjejen :) Längtar sååå till sommaren då vi förhoppningsvis ska göra 3D/4D- och köns-UL... Det som kan sätta stopp är om de har semesterstängt :/ Ska ringa direkt efter vanliga UL för att se om det finns någon tid till oss :)
    tack! hoppas ni får en tid :) kan tänka mig att det är häftigt, vi hade tänkt göra, men jag känner mig rätt nöjd efter köns-ulet faktikst =)
    ska träffa susanna den 10 maj, är lite nervös faktiskt, har ju inte träffat henne förut, men gun-maj är ju sjrukskriven nu.
    men det verkar ju som att hon är bra! =)
    Lololo skrev 2010-04-30 07:32:24 följande:
    ja vill också gärna träffa några gravida, har inte heller några vänner som e gravida nu tyvärr...så här e en till som hänger på.....
    roligt!! :D
  • LalaAndTheBean

    Någon mera som har MVC på Läkargruppen Källgatan?

  • Memmal
    LalaAndTheBean skrev 2010-04-30 11:38:55 följande:
    Någon mera som har MVC på Läkargruppen Källgatan?
    Japp, jag går där!
  • Familjen Rockström

    Hej tjejer! nu har jag anställt en daula till min förlossning. jag känner mig väldigt nöjd och hoppas att denna förlossning blir 100 gånger lättare. det känns som jag behöver allt stöd jag kan få.

    jag tänkte höra mer er.. har någon här inne erfarenhet av att använda daula? eller känner ni någon som haft det?

  • Svampp

    Familjen Rockström: Jag har inte använt doula (väntar första barnet), men har tänkt ta upp det som idé med sambon när han läst in sig lite mer om förlossningar (snart hoppas jag :D) eftersom jag tycker det låter intressant. Vart hittade du din doula? Har du träffat henne än? Hur verkar det? Jag funderar annars på att ha nån förberedelseträff med doula innan förlossningen för att jag och sambon ska få hjälp med hur vi kan förbereda oss tillsammans.

  • Lololo
    Familjen Rockström skrev 2010-04-30 12:21:38 följande:
    Hej tjejer! nu har jag anställt en daula till min förlossning. jag känner mig väldigt nöjd och hoppas att denna förlossning blir 100 gånger lättare. det känns som jag behöver allt stöd jag kan få. jag tänkte höra mer er.. har någon här inne erfarenhet av att använda daula? eller känner ni någon som haft det?
    åh vad intressant  berätta mer. hur hittade ni henne, har ni träffats vad e de för villkor ni har osv...vad hjälper hon er med
  • lova2010
    Familjen Rockström skrev 2010-04-30 12:21:38 följande:
    Hej tjejer! nu har jag anställt en daula till min förlossning. jag känner mig väldigt nöjd och hoppas att denna förlossning blir 100 gånger lättare. det känns som jag behöver allt stöd jag kan få. jag tänkte höra mer er.. har någon här inne erfarenhet av att använda daula? eller känner ni någon som haft det?
    ska du ha enbart henne eller sambon med? =) vad kostar sånt? dom ska ju vara proffs på allt med förlossningar så du blir garanterat nöjd .=) vad hände förra förlossningen o man får fråga? :(

    låter jätteintressant, men jag är lite känslig för nytt folk sådär, så jag tror mi nsambo blir superra stöd, han känner ju mig vid det här laget...
  • Umm Elias

    åh jag skulle aldrig kunna ha med ngn annan än min man på förlossningen! Han var superbra stöd och han är ju delaktig i barnet såsom jag är! Hade inte ens viljat ha med min mamma och ännu mindre en helt okänd människa"!

  • Familjen Rockström

    va roligt att så många är intresserade av doulor!! jag hade en extremt svår förslossning med dottern som slutade i katastrof snitt. det jag kände då var att jag inte fick något stöd av barnmorskan. min man viste inte vad han skulle göra så vi försökte så gott vi kunde.

    med en daoula i förlossningen så är hon som ett stöd för kvinnan och manen. hon vet hur man ska få en att slappna av, hur man ska andas och hur ens man ska massera och själv känna sig delaktig i förlossningen.

    hon sa att en man känner sig mer delaktig i förlossningen när en daoula är med än när man är där själv. sen berättade hon lite statistik på forskning: 60% tar inte EDAn när man har en doula med sig 50% mindre kejsarsnitt med mera.

    doulan har jour hela månaden man är beräknad. så för mig så är hon bokad hela oktober. men jag fck faktiskt tjata om att hon skulle ta mig eftersom hon sa att hon var fullbokad (hon hade en förlossning i september, sen tänkte hon vara ledig tills i jan, men nu klämde hon in mig:D) så sa hon, då får du avsluta året för mig med en lyckad förlossning!

    vi har träffats, hon utstrålade sånt lugn och man kände sig hur säker som helst med henne. vi betalr henne 5000 kr (normalpris) sen betalar man resekostnader för henne. min man ska absolut vara med på förlossningen. en doula ska inte ta över rollen som partner utan bara finnas som stöd. för oss så ska hon se till så att förlossningen blir så naturlig som möjligt(utan bedövningar) hjälpa mig att andas och slappna av samt stötta min man.

    ni som vill ha doula på förlossningen. boka en så fort ni kan. tuvär så har jag bokat den ena, naomi heter hon, från e-tuna men sen finns det 2 till som är verksamma inom västmanland, en i köping och en i stockholm.

    jag hittade henne på www.doula.se sen kan ni söka på län. vet att på min doulas hemsida så länkar hon till 2 andra doulor som arbetar här i västerås.

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten