• Lololo

    Gravida i Västerås trakten

    flyttar hit till andra trimestern nu hoppas ni hänger med....


  • Svar på tråden Gravida i Västerås trakten
  • Familjen Rockström
    avaritia skrev 2010-04-27 11:52:45 följande:
    Okej, jag har Margareta, så vi har inte samma. Det låter jätteskumt att hon inte har nämt något om föräldragrupper tidigare! Jag ska inte ha barn först i början av september, så jag hoppas att jag hinner gå på föräldragrupp innan det! Min barnmorska har inte heller nämt något om det nämligen, men det var bra att du sa det. Ska ta det med min barnmorska den 26/5 då jag ska dit nästa gång. Man ska ju känna sig trygg med sin barnmorska, så det är bra att du bytte. Det är ju ändå en känslig period man är i och vill ha all hjälp och stöd som möjligt, inte minst från sin barnmorska.Margareta som jag har tycker jag är lite konstig. Jag jobbar som plattsättare och bär tungt under större delen av dagen när jag jobbar. Sedan några veckor tillbaka (är i v 21 nu) har jag börjat få sammandragningar pga yrket och det känns riktigt obehagligt. När jag ringde henne så tyckte hon att jag skulle fortsätta jobba på som vanligt, då det bara är livmodern som växer och gör ont. När jag var hos henne förra veckan så tog jag upp det igen och hon tror fortfarande att det är livmodern som växer och gör ont, just precis de gångerna då jag bär tungt. Först tyckte jag att det lät bra, men sen har jag hört av andra som jobbat inom branschen och fått sammandragningar under arbetets gång att deras barnmorskor bett de sluta bära tungt och ta det mycket lugnare eftersom det kan vara skadligt för bebisen. Där började jag tvivla på min BM att hon inte tar mig seriöst. Idag hamnade jag uppe på gynakuten efter att ha ringt sjukvårdsrådgivningen för att titta hur min livmodertapp såg ut. Nu var allt som det skulle som tur var trots sammandragningarna, men om det nu inte hade varit det så hade jag varit skapligt besviken på min barnmorska som bett mig jobba på som vanligt trots det tunga jobbet.
    ojoj det låter inge bra! du är bara i v 21 och redan samandragningar pga dit arbete. kan du inte säga till din chef, arbetskamrater att du inte får bära tungt. säg till chefen att du vill få lättare arbetsuppgifter. det har du rätt till!! jag slutade bära tungt redan i v 16-17 med dottern (jobbar på bonde med utvecklingsstörda) det är mycket lyft och konstiga ställningar men jag fick göra lättare uppgifter sen slutade jag jobba 1 maj 08 och dottern föddes 1 aug-08 (men hade bf 29 juli) enligt många av mina arbetskamrater samt min bm så är det väldigt skadligt att bära och fyfta tungt fall man har sammandragningar, det är kroppens sätt att säga ifrån! det ska man lyssna på! vill ju liksom inte föda barn på fobbet i v 27 =/ försök prata alvar med din bm eller byt till en annan
    Svampp skrev 2010-04-27 11:42:06 följande:
    Avaritia: Jag har Monika, vem har du? Sist jag var där började jag fråga om förlossningsinformation och föräldragrupper eftersom hon inte nämnt det och då fick jag veta att jag bör gå på info från förlossningen som är en gång i veckan innan juni för sedan ska de göra uppehåll för sommaren. Min nästa tid hos Monika är 24 maj, så hade jag inte frågat själv nu hade jag haft ett tillfälle på mig att gå... under all kritik tycker jag. Och föräldragrupp skulle de försöka dra ihop någon som borde börja när jag är i vecka 30 ungefär och som kommer vara på tisdag eftermiddagar (både jag och sambon jobbar då, men kan säkert lösa så att vi kan gå om vi får veta i tid) och nästa gång jag är hos Monika är jag i vecka 28 enligt deras sätt att nämna veckor (dvs fullgångna veckor istället för påbörjad vecka) vilket också skulle innebära information i sista stund... Dessutom verkar hon stressad och ointresserad och jag vill gärna känna att jag har en barnmorska jag vågar ställa frågor till och som verkar bry sig om min situation. Men det var missarna i information om förlossning och föräldragrupper som gjorde att jag bestämde mig för att faktiskt byta.
    när jag väntade dottern så var vi på föräldragrupp i v 32 jag fick info om det bara 2 veckor innan första mötet. vi hade också på tisdagar. varja möte var i 3 timmar samanlagt hadfe vi nog 5 träffar, sen fans det även en pappa grupp, dom träffades kvällstid. himmlans konstigt att dom lägger det mitt på dagen. men men vi fick ta ledigt.

    infon på förlossningen fick inte vi gå på. (hade BF juli-08) när min bm berättade om det så var det i juni och då hade dom redan sommarstängt. tror det kan vara bra att gå på det. jag ska till och med gå denna gång även om det är mitt andra barn.(bara på förlossnings infon) men en sak jag lärt mig. är du inte nöjd med din barnmorska så byt! det är viktigt att kominikationen och samspelet funkar bra.
  • Svampp

    Avaritia: Förstår om du blir tveksam till hur seriöst din barnmorska tar dina problem... verkar ju konstigt att inte reagera på att sammandragningarna kommer just på ditt jobb när det är så tungt! Trist att båda barnmorskorna verkar tveksamma. Jag fick svar på mitt mail till barnmorskan på Gryta redan efter nån timme idag och hon frågade helt utan att jag nämnt något sådan när jag är beräknad med tanke på eventuellt intresse för föräldragrupp! Känns mycket positivt!

    Familjen Rockström: Hmm... så det är flera som slarvar med att berätta om infon från förlossningen? Knepigt.. tror det är få (iaf förstföderskor) som inte har funderingar kring det... Är ju helt ok att de stänger över sommaren, men då måste man ju få veta att man ska gå dit i god tid... Jag ska absolut byta barnmorska iaf, känner mig mer och mer nöjd med det beslutet. Nu ska jag bara ordna skicka iväg pappret om att byta vårdcentral!

  • Umm Elias

    Jag var visst inte med på listan


    Memmal - BF 25 Juli - Andra barnet - Haga
    Svampp - BF 15 augusti -Första barnet -Kvicksund
    Anna76 - BF 29 augusti - Första barnet - Skiljebo
    Umm Elias - BF 30 augusti - andra barnet- Bäckby (Planerat snitt så det blir tidigare)
    Lova2010 - BF 2 september - Första barnet - Rudbecksparken
    LalaAndTheBean - BF 8 September - Första barnet - Råby
    Tanja Thim - BF 9 September - Första barnet - Hemdal
    Avaritia - BF 13 September - Första barnet - Hemdal
    MigLin - BF 10 Oktober - Första barnet - Irsta
    ByUS - BF 12 oktober - Andra barnet - Irsta
    Lololo - BF 12 oktober- Tredje barnet - Södra Gryta
    Familjen Rockström - BF 22 oktober - Andra barnet - Oxbacken
  • lova2010

    Trist med er som har sammandragningar. Har ju också haft, men läkaren frågade faktiskt om jag ville bli sjukskriven, men eftersom jag pluggar distans behövs inte det...

    Lyckad dag på köns-ul i stockholm igår, vi väntar en liten flicka :)

    När börjar föräldrautbildningen på MVC? Några veckor innan? 10 veckor innan? Har inte fått någon info...

  • Familjen Rockström
    lova2010 skrev 2010-04-28 08:39:54 följande:
    Trist med er som har sammandragningar. Har ju också haft, men läkaren frågade faktiskt om jag ville bli sjukskriven, men eftersom jag pluggar distans behövs inte det...Lyckad dag på köns-ul i stockholm igår, vi väntar en liten flicka :)När börjar föräldrautbildningen på MVC? Några veckor innan? 10 veckor innan? Har inte fått någon info...
    grattis till er lilla tjej!! själv är jag så nyfiken att jag nästan spriker.. jag hoppas på pojke men tror det är en tjej. vi har bestämt oss för att inte titta vad för kön det har. kände du på dig att det var en flicka i din mage?

    du får info om det när du är hos din bm i v 24 sen så börjar den några veckor efter.
  • lova2010
    Familjen Rockström skrev 2010-04-28 10:14:27 följande:
    grattis till er lilla tjej!! själv är jag så nyfiken att jag nästan spriker.. jag hoppas på pojke men tror det är en tjej. vi har bestämt oss för att inte titta vad för kön det har. kände du på dig att det var en flicka i din mage? du får info om det när du är hos din bm i v 24 sen så börjar den några veckor efter.
    ah, vad bra,  jag ska ju till mvc i vecka 25, om två veckor, så då berättar hon väl då. roligt! ser jättemycket fram emot den. eller är det tråkigt? haha, jag har ju inte varit på någon :)

    ja, jag kände på mig det, hade dessutom drömt det typ 10 ggr under graviditeten, så jag var rätt säker ;)
  • Lololo
    lova2010 skrev 2010-04-28 08:39:54 följande:
    Trist med er som har sammandragningar. Har ju också haft, men läkaren frågade faktiskt om jag ville bli sjukskriven, men eftersom jag pluggar distans behövs inte det... Lyckad dag på köns-ul i stockholm igår, vi väntar en liten flicka :) När börjar föräldrautbildningen på MVC? Några veckor innan? 10 veckor innan? Har inte fått någon info...
    gud va roligt, grattis till tjejen vi ska på könsUL den 7 maj e såååå spänd...
  • lova2010
    Lololo skrev 2010-04-28 15:59:18 följande:
    förstår det, jag var helt fnittrig innan eftersom jag var så spänd, haha :)
    vart gör ni erat köns-ul? :)
  • Lololo
    lova2010 skrev 2010-04-28 16:56:51 följande:
    förstår det, jag var helt fnittrig innan eftersom jag var så spänd, haha :) vart gör ni erat köns-ul? :)
    vi åker till Linköping Crokuskliniken...ja e super nervös...hihi
  • lova2010
    Lololo skrev 2010-04-28 17:04:37 följande:
    vi åker till Linköping Crokuskliniken...ja e super nervös...hihi
    ska ni göra 3d-ultraljud då också?=)
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten