t0va skrev 2011-09-28 21:01:58 följande:
På lördag ska vi börja testa mjölk igen, ser inte fram emot det. Vi har fått ett papper och där står det "använd mjölkinnehållande margarin till matlagning och smörgåsar, använd bröd bakat på mjölk, välj pålägg som innehåller mjölk, ost, leverpastej osv."
Är det en bra start? Litar inte på dietisten.
Nu reagerade ju sonen på den mjölkfria ersättningen med laktos i men det sa de inget om. Men vi kommer köra laktosfritt. Tänkte på bröd, idag äter han tefflimpa men oftast bara knäckebröd. Han är inte förtjust i bröd, tror inte jag kommer hinna/orka baka tills på lördag.
Men eftersom sonen inte tål vete, havre, soja och inte äter ägg eller fisk nu finns det bröd som innehåller mjölk men inget sånt?
Finns det laktosfritt margarin för att laga mat? Känner mig helt lost, vi kör på milda eller carlshamns mjölkfria eller olja hemma.
Om han ska få pålägg är ost vettig start och vad är bra ost att ge en ettåring. Själv är jag överkänslig mot ost så jag äter aldrig det. blir dålig i magen av det.
Vad ska vi börja med på lördag, jag tvivlar på att han tål mjölk men vi måste testa nu så vi kommer vidare med hans andra misstankar.
Andra veckan ska vi börja ge fil och vanlig mjölk, känns som ett jättestort hopp.
Oj även jag reagera på mängden vid start, och om han är multiallergisk ta det lugnt och vilka läkare sen då, dom kan väl inte mena att utan en provocering ingen mer utredning anmäl läkare!!!
Nu får vi inte prova mjölkprovocering hemma pga för hög allergi, men det som vår läkare har sagt är att man börjar med ev 1msk laktosfri matlagningsgrädde i 4-5dagar sen lika många dagars uppehåll för att ev se effekten på det hela, sen höjer man till 2msk osv, hela testperioden bör ske sakta och under en ca 3månaders period så sa vår läkare.
Skulle jag vara er skulle jag testa med laktosfria produkter först i matlagning i kok/ugns beredning och då i små mängder.
Hur har er son reagerat med mjölk tidigare?