ViFrånLandet skrev 2010-07-30 12:57:04 följande:
Vi tänkte göra lapptest här hemma och funderar på hur man bäst får till det, ni brukar ha kloka så råd och åsiker
Vi ska kolla havre, vete, majs, mjölk och ägg.
Havre: Havregryn+vatten - kokad/micrad eller "som det är"?
Vete: Vetemjöl+vatten
Majs: Mixad majs - bör den kokas först eller räcker det med att den är tinad?
Mjölk: Kan vi ta vanlig mjölk eller är det bättre men något annat, tex margarin?
Ägg: Antar att rått ägg är lättast, bara att röra ihop vitan och gulan..?
Bör vi ta med något annat också, när vi ändå håller på?
Tack på förhand!
Soja? Har du kollat min blogg där beskrivning om hur man gör?
Det ska vara ej tillagat, men gärna "grötigt". Ta helst ren havre (sempers) eftersom de vanliga havregrynen kan innehålla vete.
Mjölk och ägg vete katten egentligen.. *funderar* Vissa har fått som läskpapper mot huden så att det ligger mot. Våra "skålar" var "tomma", alltså inget som låg mot huden, men har hört att det ska finnas mot huden. Men det kanske är strunt samma om man använder plåster för då ligger det ju mot huden.
Gör två olika med mjölk kanske? Mjölk torkar ju in men det gör ju inte smör.