bebi3 skrev 2011-04-07 13:33:15 följande:
kikar in här och ansluter mig då min 6 åriga dotter nu fått veta att hon förutom häst, hund, kattallergi, astma och atopisk dermatit även är allergisk mot mjölkprotein, vete och äggvita. Man kan säga att allt vändes upp och ner på ett samtal från läkaren. Detta är bara ett test vi gjorde på vc för jag tyckte vi skulle göra nytt pricktest och även kolla mot födoämne då hennes eksem bara blir värre och värre och då smörjer vi ändå med kortison 2 ggr per dag.
Nu är vi remitterade till barnkliniken astma- och allergikliniken och ska träffa en specialistläkare som ska ta ytterligare prover och hon är i behov av ytterligare behandling m.m
Så sen i fredags har jag sökt och sökt allt jag kan på nätet för bra recept och tips på kost utan dessa tre ämnen, men det är inte lätt. Är den mjölkfri innehåller den ofta ägg eller vete och näst intill allt glutenfritt innehåller ju vetestärkelse så jag har fått baka allt bröd till henne nu. Vilket himla jobb vill jag lova. Lusläsa allt i affären, leta recept varje dag, försöka pussla i hop varje måltid så gott det går etc. Jag har kontaktat dietisten för jag känner jag behöver AKUT hjälp och råd och tips på mat. Vad ska man ex. ha för mjöl när man gör småkakor? i går testade jag lailas gula mjölmix när jag gjorde drömmar, men de flöt ut och blev som pannkakor. Någon som användt sig av No egg i bakning etc? hur fungerar det? Tar mer än gärna emot tips och recept på allt i från kakor, tårta, bröd m.m. m.m.
Hur är det med bidrag? Försäkringskassan tipsade mig om att ansöka om vårdbidrag då hon har så väldigt många allergier och det kan finnas fler när de gör ytterligare tester på barnkliniken, eksemen som smörjs två ggr dagligen från topp till tå, den extratiden handling tar, all bakning och matlagning, alla xtrakostnader för tvättning etc. vid kontakt med pälsdjur m.m m.m. Listan går att göra lång. Får man något utskrivet på recept av dietisten eller får man bekosta alla slags livsmedel själv?
Jag har testat no egg några gånger men tycker det funkar sådär. För det mesta ökar jag mängden bakpulver istället.