• Ela

    Vad ska ni äta i dag 25

    Gryta på högrev med vitt vin, krossade tomater, buljong, rotselleri, morötter, scharlottenlök, vitlök, purjolök, kantareller och diverse kryddor förstås. Fick stå på spisen och puttra hela eftermiddagen och så åt vi den med kokt potatis till. Oh my, när man äter sådan här mat känns det helt ok att det är höst.

    Mumu - Jag vet inte hur vi gör men vi har oftast inte så mycket rester. Vi lagar i och för sig oftast utan recept så kanske att vi har en känsla för vad som går åt (eller så lagar vi extra mycket om det är något som passar att frysa in så att vi kan ta fram när det kör ihop sig). Eller förresten, slattar av pasta och så brukar det bli över. Jag avskyr att slänga så oftast försöker vi få till någon gratäng eller pytt på sådant.

  • Ela

    Lax som fick gå i ugnen i en sås med vitt vin, fiskbuljong, en skvätt citron och lite grädde. Ris till.

  • Ela

    Grillade kycklingben, ris och en sås på skyn. Broccoli till det.

  • Ela

    ÄNTLIGEN har jag kommit mig för att testa pulled pork. Den står fortfarande i ugnen men snart är det dags att ta ut den och börja dra isär. Det luktar gott!

    Kommer att servera pitabröd, gräddfil, salsa, avocado, sallad, gurka och tomat till.

  • Ela

    Som tur var lyckades jag med min pulled pork i fredags. Benfri fläskkarre som fick gå i ugnen lite mer än fyra timmar på 150 grader trådade sig bra och saftade till sig väl i spadet Mycket gott!

    Det lustiga är att vi var bortbjudna på middag ikväll och våra vänner hade lagat...pulled pork. Men de serverade det lite annorlunda och vi hade inte tröttnat så det var gott idag med.

    Igår var vi på språng hela dagen och var glada över att vi lagat en extra stor sats med köttfärspaj i torsdag när vi hade besök. Den är riktigt god med fetaost och kalamataoliver på och med ett glas Amarone till blev det en värdig lördagsmiddag trots allt.

  • Ela

    Pärlcouscous (eller kocko som ettochetthalvtåringen säger ) med majs och ärtor i en vinägrett (som en ljum sallad). Kycklingklubbor till det. Barnen - som äter tills de storknar av detta - vill gärna ha en klick gräddfil också.

  • Ela

    Vad Nojnen skrev (d.v.s. en fiskgratäng med dill och räkor) men den är lagad i vårt hem - inte Nojnens.

Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25