Vad ska ni äta i dag 25
Spaghetti med tomatsås (med massa vitlök och basilika m.m i) och smulad fetaost.
Spaghetti med tomatsås (med massa vitlök och basilika m.m i) och smulad fetaost.
Begravning (äldre släkting men ledsamt ändå ) på eftermiddagen så snabb och enkel middag i form av strimlad lövbiff i teriyakisås med jasminris.
Vi har ett par kompisar på middag (jag nattar barn just nu...) och har bjudit på pasta med en gräddig sås med bl à oxfilé och kantareller. Riven parmesan och ett (eller två) glas rött till förstås.
Om en stund blir det en körsbärskaka dränkt i Amaretto med vaniljglass.
Småplock (det brukar vi ofta köra på fredagar men nu kommer det nog bli nya lördagsgrejen istället). Parmaskinka, hemtrillade köttbullar, caprese, brie, gott bröd, melon och säkert något mer som jag glömt.
Spenatsoppa och grillade ostmackor.
Laxpasta och broccoli.
Renskavsgryta med kantareller. Kokt potatis till.
Pastagratäng med skinka och broccoli.
Älgfärsbiffar, klyftpotatis och en kantarellröra. Röran innehöll kantareller som frästs på tillsammans med schalottenlök för att sedan få puttra en stund med smetana och smaksättas med vit tryffelolja. Efter att ha mixats slätt fick det vila kallt för att till sist vispas upp. Lite flingsalt på och så...mums!
Lördag har blivit vår nya småplocksdag. Idag blev det två sorters salami, prosciutto, caprese, lila paprika (äldsta dottern valde), getbrie, kycklingfiléer som kokats i Renée Voltaires chili- och citrongräsbuljong och sedan skivats och surdegsbröd med röran med kantareller och tryffel från igår. Jag var så hungrig att jag höll på att svimma före middagen. Jag är INTE hungrig längre.