• Ela

    Vad ska ni äta i dag 25

    Sparrissoppa med vitlöksbröd.

    Igår åt jag sushi, pilgrimsmusslor, ankbröst m.m. Var på Yasuragi med jobbet.

  • Ela

    Mumu - Ja, det var lyxigt att få tillbringa ett par dagar där även om det mest var jobb. Men lite bad och mycket god mat hanns ju med.

    Idag gjorde jag det enkelt för mig då jag är ensam med barnen. Stekte torskfilé, kokade potatis och blandade en sås på gräddfil och Bostongurka. Stor favorit hos alla barnen!

  • Ela

    I helgen blev det mest en massa plockmat som intogs på filt i det gröna.

    Idag åt vi fiskgryta med potatis.

  • Ela

    Vi var först hemma hos grannarna och fikade. Sedan följde de med hit och åt fläskfilé i balsamicosås, klyftpotatis och en bjässesallad. Nu är jag proppmätt!

  • Ela

    Vi har varit på Gotland i över en och en halv vecka nu och äter gott hela tiden. Idag byttes vårt hussällskap ut och jag ville bjuda på mat som är lätt att förbereda så att vi skulle hinna umgås ordentligt vid deras ankomst. Det blev ugnsstekt laxsida under ett täcke av crème fraîche mixat med kalamataoliver, fetaost, basilika och vitlök. Färskpotatis och ugnsrostade späda morötter och rödbetor till. Till efterrätt blev det en stor smultronpaj (japp, det finns så mycket smultron att plocka här så att det går att baka på dem. Sjukt lyxigt.) med en sås på gräddfil, florsocker och lime (skal och saft). Jag är mätt.

  • Ela

    Vi är hemma och typ tvättar och stuvar om lite i packningen eftersom vi reser vidare imorgon och dessutom har vi varit "tvungna" att träffa några kompisar idag för att gratulera deras ettåring. Snabbt och enkelt fick det således bli - panerade torskfiléer i hamburgerbröd, gräddfil blandad med Bostongurka som sås och gurkstavar till.

  • Ela

    Det fick gå snabbt efter Skansenhäng (Kingen gled ju in på Barnens allsång gu' bevars ) - lövbiff och grönsaker i en wok med ostronsås och jasminris till.

  • Ela

    Hysteria - Åh, vad gott!

    Igår åt vi spaghetti med köttfärssås. Idag blev det kokt potatis, ärtor, broccoli och torsk bakad i ugnen i en spontankryddad sås. Det var fiskbuljong, vitt vin, en klutt lätt-crème fraîche, citronpeppar, paprikapulver, gurkmeja och säkert något mer som jag redan glömt bort. Det blev i alla fall gott (och färgen var vacker!) tyckte både vuxna och barn.

  • Ela

    En kompisfamilj är över (jag nattar lillen nu bara...) på middag så det fick bli mat för många. Två formar köttfärspaj med fetaost och oliver och en stor sallad med fint skivad rå blomkål och morot, röda linser, gurka och blandade salladblad. Gott!

Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25