• Ela

    Vad ska ni äta i dag 25

    Igår åt vi köttfärsbiffar, potatismos och smörstekt zucchini.

    Idag är jag så trött så att jag ser dubbelt så det får bli enkelt. Ostgratinerad kassler i chiligrädde, ris och broccoli.


    Så mycket bättre...
  • Ela

    Vet ej. Vi är bjudna på middag hos några grannar. Fördomsfullt nog har jag skyhöga förväntningar på maten bara för att hon är fransyska. Lika fördomsfullt är jag dock orolig för att det istället är mannen - som är norrman - som har lagat maten för då kanske det inte blir lika gott. Spännande...


    Så mycket bättre...
  • Ela

    Spaghetti med en sås med lax, vårlök, vitlök och parmesan.


    Så mycket bättre...
  • Ela
    Bonanza skrev 2011-03-16 20:22:56 följande:
    Åh, recept på det?
    Nej, jag tycker att du ska föda barn och inte laga mat.

    Eller ok då. Bara för att jag vet hur överdjävligt det är att vara höggravid kan jag berätta att det är enklast möjliga. Jag testade Arlas smaksatta cf med parmesan och vitlök eftersom det var något erbjudande på den på affären. Så: stek laxtärningar och strimlaf vårlök, salta och peppra lite, ner med cf och en skvätt grädde och låt det puttra lite. I med lite grovriven parmesan i slutet och låt den smälta ner lite. Voilà! Enkelt och faktiskt riktigt gott (men självklart går det precis lika bra - om inte bättre - att hacka lite vitlök och dra i lite mer parmesan i naturell cf).
    Så mycket bättre...
  • Ela
    Bonanza skrev 2011-03-16 20:53:37 följande:
    Tack! Här blir inga barn födda, så jag kan behöva lite recept!
    Ingen orsak. Och det kan ju vara så att ni behöver äta ibland även när ungen är född. Den kommer inatt! *peppar*
    Så mycket bättre...
  • Ela

    Igår stannade två av barnens dagiskompisar med pappa på spontanmiddag efter eftermiddagslek så då drog vi ihop en wok med biff och en massa grönsaker och serverade jasminris till.

    Idag blir det sushi. Hemgjord glass till efterrätt.


    Så mycket bättre...
  • Ela

    Grattis Bonanza! Härligt att äntligen ha bebisen på utsidan!

    Själv strövade jag barnfri i affärer på eftermiddagen och när jag väl kom till mataffären var klockan så mycket att jag insåg att det fick bli något enkelt till middag. Så jag köpte Västerbottenostpaj från delin och så fick det bli en tomat- och mozzarellasallad till. Mycket ost men det är ju så gott med rödvin till det.

  • Ela

    Här är magsjukan in the house. Oklart hur många familjemedlemmar som kommer att äta middag med andra ord och suget efter att laga middag är inte på topp. Jag som trodde att vintern och sjukorna var över. Och vi som klarat oss från magsjukan hittills. Snacka om att snubbla på mållinjen.

  • Ela

    Nä, men magsjukan tycks ju ha bosatt sig här så vi struntar väl i det här med mat framöver. *bitter*


    Så mycket bättre...
Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25