Vad ska ni äta i dag 25
Pasta med en tomatsås med aubergine, zucchini, fetaost, lök och vitlök.
Pasta med en tomatsås med aubergine, zucchini, fetaost, lök och vitlök.
Jordärtskocks- och potatispuré, entrecôte, vitlökssmör med örter och smörstekt zucchini.
Igår åt vi renskavsyakiniku som serverades med jasminris, finhackad pujolök och torrostade sesamfrön (ungarna älskade sesamfröna vilket tyvärr märktes på köksgolvet sedan ).
Idag blev det spaghetti och köttfärssås.
Igår blev det sen middag för mitt i lagandet blev jag avbruten av ett en och en halvtimmes långt strömavbrott. Nåja. Till slut blev det i alla fal potatisgnocchi, lax och en gräddig spenatsås.
Idag blir det kycklingfilé som får gotta sig i ugnen i en mango chutneysås. Jasminris till och så får vi se vad Ekolådan som kommer idag har för grönsaker att bjuda på att ha till.
Mumu -
Igår blev det lite plock. Bakad potatis med fetaost- och olivröra, parmaskinka, salami, tomat- och mozzarellasallad, ruccola och ett par goda ostar med kex.
Idag åt vi rostas med ugnsrostade palsternacks- och sötpotatisklyftor. Lallerstedts chilibea till.
Blomkåls- och potatismos, chorizo och en avocado- och tomatsallad.
Fläskkotletter i en sås med smak av rosmarin och honung. Ris till.
Fläskfilé Balsamico med pressad potatis och lättkokta skärbönor. Ett glas rött vin (eller två) blir det med men någon efterrätt orkar jag inte fixa så vi får nöja oss med lite Ben & Jerry (stackars oss ).
Lax- och scampiburgare, pommes och limeaioli.