• Ela

    Vad ska ni äta i dag 25

    Vi åt entrecôte och ugnsrostade grönsaker. Skönt med lite omväxling efter sjukhusmat (japp, han är ute nu ) och julmat.


    Så mycket bättre...
  • Ela

    Tack Mumu och Bonanza!

    Eftersom vi aldrig orkade baka några lussebullar före jul Skäms hade vi saffran i skafferiet så idag blev det en fisksoppa/gryta med torsk, lax, räkor, potatis, morötter, fänkål, purjo, vitt vin, fiskbuljong, en skvätt grädde och så saffran då. Gott!


    Så mycket bättre...
  • Ela

    Chicken Ticka Masala (med fusksås från burk), basmatiris och broccoli.


    Så mycket bättre...
  • Ela

    Hemgjorda hamburgare med tillbehör. Hamburgerbröden var dock slut i affären så det fick bli pitabröd istället vilket visade sig vara mycket lättare för barnen (3 och 1,5 år) att äta så det får nog bli det för dem framöver både när vi äter hamburgare och tacos.


    Så mycket bättre...
  • Ela

    Vi hade treåringens bästa kompis med familj på sällsynt besök (de har tyvärr flyttat långt bort) och bjöd på färsk pappardelle med kyckling i ädelostsås och haricots vertes. Fruktsallad med glass och grädde till efterrätt.


    Så mycket bättre...
  • Ela
    Mumu skrev 2011-01-03 21:54:21 följande:
    Förresten, vill man göra egen kebab (kanske inte passar till just kebabgryta, men i alla fall till kebab i pitabröd) så tycker jag att det godaste, men omständligaste, sättet är att krydda köttfärs (förr i tiden hade jag bla spiskummin och vitlök, nu skulle jag nog köpa färdig kebabkrydda tror jag) och ha i nån matsked vatten och arbeta färsen mjuk. Sen lägger man typ en matsked färs mellan två bitar smörgåspapper och kavlar ut tunt, drar bort det ena papperet och steker med färssidan neråt på hög värme. Det andra papperet krullar upp sig så man kan dra bort det också och steka färsen på andra sidan. När man har stekt upp hela satsen med färs på det sättet så strimlar man färsen i breda strimlor och DÅ har man gjort egen kebab som är mycket bättre än den där frysta!
    Och DET DÄR är ett klockrent exempel på mat som jag ALDRIG skulle ha tålamod att göra.

    / Fru Grovhackar-och-rör-ihop-i-stora-grytan
    Så mycket bättre...
  • Ela

    Lammbullar med bland annat spiskummin och cayennepeppar i, sötpotatis och en yoghurtsås med mynta.


    Så mycket bättre...
Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25