Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    Plly skrev 2011-04-25 14:16:36 följande:
    Okej! Tänkte inte ens att man faktiskt kan bära bak på ryggen, är lite trög känner jag 
    ja, de känns mkt friare med, ända som blir knepigt är ju om dom somnar, så blir de knöligt att få till huvudstödet, iaf kan inte jag böja mina armar så bra för å få till de..

    men lättast är väl att du isf har storasyster i vagn och nya bäbisen i sjal/sele, han/hon rymms ju under din jacka då.. Skrattande
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-04-26 11:51:39 följande:
    Ja, fast skinn är det ju inte utan galon. Och hur den kan vara "fullt funktionsduglig" utan däck på ena hjulet förstår jag nog inte riktigt...
    Tröttimössan skrev 2011-04-26 11:55:17 följande:
    Håller med... däck är ju ganska viktigt! Men kanske inte för ett barn Flört
    ja köpte en dockis som saknade däck på ena hjulet, för 50spänn! den va kanonfin förutom lite mögel på insidan av sufletten.. ättikstvättade de så de stanna av å blev rent bara.. 
    fixade ett eget däck av en kabel med vulktape över, blev bra, men inget ja skulle göra på en barnvagn,men på dockis funkar de bra, men skulle ja komma över ett passade däck så byter ja till de!
  • Bambusa

    urs va svårt ja har för att bestäma mig, ska ja spara liggvagnen (gondol) eller sälja och isf köpa en annan när/om de blir en till bebis?? 
    har inte plats att spara så mkt alls, men en liggdel kan an ju platta till rätt mkt..  sittdelen är såld nu iaf, sved i mig, och dottern som ville ha sin bästa vagn kvar, men den va ju såå stooor, inte kul att ta sig fram med i buss och affärer, men kanon å ha som sov vagn och på promenader här hemma.. minst en decimeter kvar för benen på henne, snart 2½år.. och en liten bit till i ryggstödet.. då har hon i princip redan vuxit ur brio sittyn (från 89-91 nån gång..) funderar på å sälja den med, ja gillar inte att dra sulky ha ja kommit fram till.. känns för smal och låg,får ont i ryggen, får dra den med en hand och gå bredvid den..

  • Bambusa

    ja, hade ja haft plats skulle ja sparat alla, och ev köpt fler bara när ja ser nå ja vill ha, men de går inte..  gondol sittdelen är så bra, igentligen chassit ja hade vela ändrat, så hade vagnen blivit smidigare.. men knns inte så bra å förstöra ett felfritt 80tals chassi heller..  så letar efter en bra sittvagn som funkar till äldre/längre barn utan att vara en pansarvagn.. om de är lite nyare så gör de inte lika kt o man förstör och gör om heller.. killen har svets Skrattande  tänkte göra om comforten men lessnade för den va så liten..

  • Bambusa
    zelia skrev 2011-04-28 10:57:00 följande:
    Tack för svaren om vagnen . Jag undrar en till sak. Jag har fått en Emmaljunga Rio sittvagn, men tyget ser för tråkigt ut. Det är alldeles solblekt. Har varit blått en gång i tiden. Finns det färg som man kan spraya på (vore ju väldigt praktiskt och nästan för bra för att vara sant i så fall). Eller är det bara att klä om som gäller? Finns det några här som har Rio-modellen? Är ni nöjda med den?
    finns färg på panduro som man målar på, palett heter den..  visa gärna bild på vagnen Skrattande
  • Bambusa
    zelia skrev 2011-04-28 21:35:23 följande:

    Tack för färgtipsen också! Jag får återkomma med en före och efterbild på vagnen.


    om du skulle lessna och vill sälja så är ja intresserad, letar sittvagn till dottern!! 
  • Bambusa

    nu har ja sålt 3vagnar.. bruna gondol (sitt) dubbeltrubbel,och rosa sulky, hade inte tänkt slja sulkyn,en när hon som köpte dubbeltrubbel frågade så tänkte ja att okej, så har ja en mindre att förvara..

    så nu har ja bara röda liggvagnen (gondol) grå 90tals comfort i dagis-skick, och 3nyare,en paraplysulky som man kan ha till babyskyddet,en vanlig sulky och en kombivagn som vi använder just nu men som ja säljer om ja hittar en retro sittvagn..

    nån som har en hyffsat smidig sittvagn till salu, måste va suflett, annars inga krav direkt..

  • Bambusa

    har funderat lite, har en emmaljunga softy (sulky) typ sen 90tal eller så.. tycker ryggstöden är lite korta på alla sulkyn, så ja funderade på o vi ska borra hål för rygg-bågen högre upp..å då får ja ju sy egen klädsel, men de tänkte ja iaf för den som är på är inte min stil, MASSA små björnar huller o buller..     vad tror ni om de??

  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-05-01 21:33:09 följande:

    Min Compact i samma färger.

     


    hm, compakt.. tror ja kikade på en sån på blocket tidigare, hur är dom? om man gämför med sitty, storleksmässigt och så..
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-05-01 22:29:04 följande:
    Compacten är mer som en sulky. Inte vändbar. Trista däck. Gjordes bara ett fåtal år. Comforten är mycket bättre tycker jag.
    okej, är ju ute efter nån smidig som har bra suflett, hon gillar numera att åka frammåt.. lutar åt en compakt bara ryggstödet inte är för kort..
Svar på tråden Retrovagnstråden 19