Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    ja, jag är lite less på att gondol är så stor ja med,  funderat många gånger om ja ska sälja sittdelen, liggdelen spar ja för ja hoppas på en till liten..

    hade jag hittat en mindre sittvagn som var vändbar hade ja sålt den direkt, men nu fick de bli en nyare för ja hittade ingen annan.. men nu är hela huset fullt i vagnar typ..
    en kimi hade varit perfekt om den va vändbar eller bara båkåtvänd..  

    jag ska låna och scanna in ett kort på sittvagnen jag hade när ja va liten, en sån skulle ja vilja ha tag i.. rosa tyg och antingen vändbar eller bara bakåt (om de ens fanns sånna då?) 1986 köptes den ny vet jag iaf..

  • Bambusa
    Uliise skrev 2011-01-31 23:02:42 följande:
    Alltså, vill inte vara någon gnälltyp men den här Bugaboo Bee'n med solskydd såg fruktansvärd ut:
    haha, fast de första ja tänkte på va att smart lösning om man absolut vill ha barnet framåt i snöstorm Tungan ute sen att dom hjulen inte ens skulle kunna komma fram i snö är ju en annan sak, haha.. 
  • Bambusa
    danosani skrev 2011-02-01 09:21:50 följande:
    Måste dock flika in att de hjulen faktiskt funkar i snö, tro det eller ej Inte flera dm såklart, men en aning iaf! Sen ser den ju ut som jag vet inte vad med det där skyddet, men vår röda ser ut som en nyckelpiga
    jagäraf skrev 2011-02-01 16:35:53 följande:
    Fin sittvagn men kolla syskonvagnen. Jag är helt mållös! www.blocket.se/goteborg/Syskonvagn_ABC__Sittv...
    ja, samma minihjul där med.. men om ja skulle behöva syskonvagn skulle ja gärna ha en på längden som man kan vända å vrida som man vill, fast gärna retro såklart..  på våran uppfart är de välskottat men ändå när de tinar lite som de gjort några gånger nu, så blir de minst 5cm ljupa spår av bilen när vi slirar upp för backen.. där är de kämpigt med normalstora barnvagnshjul, och sen på vägen är de knöligt och 3-6cm ljupa spår i 1½-2km innan man kommer ut på "stora vägen" där bussen går, elelr en cykelbana som är lika i 4km,sen är centrum liite bättre.. ja skulle ha hunnit slagit sönder vagnelendet om de inte gick å ta sig fram någorlunda.. iaf med paraplysulky är de hopplöst tom på sommaren.. svängande hjul överlag funkar inte så som vi bor nu, vägarna är för ojämna.. å då försvinner nyttan med dom.. så även om ja köpte mig en nyare vagn med så valde ja 4fasta hjul..
  • Bambusa
    minstrels skrev 2011-02-03 11:25:05 följande:
    Hej entusiaster!

    Retrovagnar är ju långt snyggare än alla moderna varianter som finns idag. Men hur bra/säkra är de?

    Jag och maken står i beredskap att ge oss ut i barnvagnsdjungeln och drömmer om att kunna kombinera snygg med praktiskt och säkert.
    Går det?

    Ni som kan allt om dessa gamla godingar, är de så mycket sämre/farligare än de nya?
    Och vad ska man tänka på om man nu bestämmer sig för att go retro?

    Tacksam för all slags input.
    /stina 
    de som kan vara "sämre" är ju selen, på nya är de ju fasta 5punktsselar, och i retro får man ha lös sele, har man en vilding så är dom inte stilla.. men annars funkar de fint.. men om man vill kan man ju sy i en sele så blir de som en ny, fast då förstör man ju orginalskicket..
  • Bambusa
    Misery skrev 2011-02-06 09:29:15 följande:
    Det där med löst sele har aldrig varit nå problem för mig när mina barn var små. Det går ju att spänna så att inte barnen ska kunna resa sig upp. Det är ju det som är meningen med sele.
    absolut, men i vissa vagnar har då inte jag fått till de nå bra, då har hon mest suttit och hoppat runt och inte kunnat slapna av för å somna.. men som sagt d är olika.. nu i vintertid när man vill ha åkpåse är de bara krångligt med 5punktssele, man lär förstöra åkpåsen med (om man inte har en ny som är anpassad efter dagens vagnar då)  så då är de bättre med en lös sele..

    på 70tals vagnen klämde min dotter sig två gånger, vid sufletten, men annars har de inte nån gång känts mindre säkert..

    ja vågar ta upp och ner dom äldre vagnarna i trappor och så, men de känns inte lika säkert med en nyare med knäleder osv i plast.. jag åker sälla hitt när de finns rulltrappor, och de gör ja utan problem med retrovagnarna, medans en nyare, ja upp törs ja, men ner då vill ja isf ha nån framför som kan ta emot om de knakar i plasten..
  • Bambusa

    tvillinvagn me 4sittande barn lät hftigt.. skulle ja vilja se en irl.. får väl ta å åka till danmark.. Solig

  • Bambusa
    Boothwalker skrev 2011-03-01 10:49:33 följande:
    Alexxias vagnar är jättefina. Har varit och petat på dem =) Här är mina vagnar samlade i ett galleri. Har inte lagt upp alla på FL tror jag... =) www.flickr.com/photos/retrovagn/
    ♪♫♪ Uuu bejbi bejbi its ö vajd vörd ♪♫♪

    åh, din gröna sittvagn, ja har en sån fast dockis.. dottern älskar dockvagnar, och allt annat som rör dockor för den delen.. lägligt va?
  • Bambusa

    nu har jag fått bilden på min sittvagn jag åkte i 1986,den köptes ny då.. nån som vet vad de är?? skulle vilja ha en sån till dottern innan hon slutar åka vagn..


  • Bambusa
    iggelpiggel skrev 2011-03-04 09:56:43 följande:
    Är inte riktigt säker men  tror modellen heter  emmaljunga cargo men som sagt inte riktigt säker
    Men annars så kan du visa bilden för någon på en barnvagns affär dem borde ju veta

    Lycka till
    okej, ska kika vidare hos mamma o pappa om de kan finnas fler kort på den..
  • Bambusa
    Misery skrev 2011-03-05 12:07:53 följande:
    N21. Vagnen du hade som liten är en Emmaljunga Cargo. Mamma hade ett dagbarn som hade en sån vagn och suffletten var inte nå bra. Täckte inte barnet när det satt upp utan funkade bara när barnet låg ner. Det var inte helt liggläge på den heller.
    okej, jag hade den från 6mån ungefär, tills ja fick sulky istället.. på bilden är jag runt året.. den ser ju inte så stor ut,eftersom ja inte var så stor som bebis,men ändå ser ut att vara ändå uppe vid sufletten...
     min dotter är redan 2 så de skulle isf inte hinna bli lång stund hon skulle åka, och helt liggläge är inget hon vill ha ens.. tråkigt att sufletten inte är bra dock.. men de kan ja leva med, bara ja kan ha henne mot mig..

    vagnen ja har till henne nu är från 2008 (carena,som brio säljer)  känns tung som en pansarvagn, ingen fjädring och feta ljufthjul som suger sig fast på golv och asfallt, funkar bäst när de är is eller packad snö Obestämd den sufletten är inte heller bra.. och på längden i vagnen är hon redan för lång,(88cm var hon när hon fick den)
     men istället för gondol som är så lång eller sulky så hon sitter frammåt så fick de bli den så länge iaf -hon vart så kall trots åkpåse i sulkyn..
Svar på tråden Retrovagnstråden 19