Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    MaryMalou skrev 2010-11-08 20:17:56 följande:
    Någon av er kanske minns mitt problem med omnitning av min emmaljunga 70-talare?
    Nitade om den på babyland, efter tre veckor gick ena niten sönder. Babylands stora lagningsställe för hela stockholm nitade vagnen igen med grövre nitar men nu har en av de nitarna pajat! Jag blir tokig!

    Nu verkar alternativet vara att skaffa delgängad skruv och mutter och använda det i stället. Svårt att hitta i rätt storlek dock. Clas Ohlson har för kort del utan gängor på sina skruvar. Måste leta någon annanstans.

    Men varför går nitarna sönder? Vad sjutton är det för fel? Blir så ledsen då jag älskar vagnen och den är så bra att använda. Köpte den av en tjej som hängde i tråden förr. Hon hade den så kort tid dock så jag vet inte om hon vet nåt om den men jag ska försöka kontakta henne.
    Någon som vet vad som kan vara fel och vad sjutton jag ska göra? 
    vad är de för mått du behöver, killen kan ha i garaget, har en hel del.. annars kan du också kolla biltema eller jula,dom har de mesta..
  • Bambusa
    Namaste72 skrev 2010-11-23 09:46:17 följande:
    Hej hopp alla! Någon som har en aning om ålder och tillverkare på denna. Hittade den på en loppis i Värmland för 25 spänn.

     


    en så fast lila hade jag när ja va liten... sugen på sälja??
  • Bambusa
    MaryMalou skrev 2010-11-23 18:49:07 följande:
    Tänkte fråga något annat om kryssnitar: 
    Ersätter du dem med ny nit (hur? hos verkstad eller babyaffär eller själv?) Eller sätter du dit delgängad skruv och mutter? Var hittar du i så fall mutter med rätt dimensioner? Känns det säkert? Ingen risk att den "gängar upp sig"?
     
    Min stackars tös åker framåtvänt i en Kimi nu eftersom jag inte vet hur jag ska göra med hennes sittvagn. Nitad två gånger hos barnvagnsfirma och båda gångerna har niten gått sönder. Vet inte om det är någon idé att nita igen men känner mig lite osäker kring skruvalternativet. Svårt att hitta en som har rätt längd på delen utan gängor.
    man kan inte svetsa fast muttern på skruven då?
  • Bambusa
    MaryMalou skrev 2010-11-29 19:46:00 följande:
    Kanske men jag har varken tillgång till svets eller någon som kan svetsa. 
    synd,för de verkar bra annars.. ska ja nog ta å fundera på om ja behåller comforten, less på den eftersom den inte var som ja förväntat mig..
  • Bambusa

    konstig fråga, men hanhundskiss på kromet, kan man ta bilvax och polera som vanligt,eller ska man tvtta av den på nå sett innan, de va ett tag sen,så d r torrt och vagnen stog ute i flera minus efter de.. däcken fick nog på sig dom med.. va väl 10 små hanhundar som skvätte på den.. men de va hund-lekträff så då hade inte fulla blåsor, men många gick nog tillbax fler gånger, tur vi bara har tikar, dom kommer inte så högt med sitt kiss iaf.. 

  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-01-07 22:47:53 följande:
    Och jag som inte ska köpa några fler vagnar just nu...
    men du kan alltid sälja den rosa comforten till mig så kan du köpa den med gott samvete Oskyldig
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-01-08 15:40:39 följande:
    Nähä du...
    man kan ju alltid försöka Oskyldig  ångrar så att ja inte bjöd på den, för ja va för feg att få den skickad...
  • Bambusa
    jagäraf skrev 2011-01-09 08:58:26 följande:
    Klart man ska försöka! Jag är glad att du inte bjöd, jag fick den ju för 37 kronor. Visserligen kostade det några spänn att åka kommunalt från Täby till Saltsjöbaden men bara det var ett vackert äventyr i sig.
    ja, den vart inte dyr inte.. hade ja haft körkort hade de blivit budgivning... hehe..
    letar fortfarande efter nån vagn som fungerar till dottern men börjar ge upp... comforten ja köpte står ute, ja hatar den! bara bruna gondol som vi gillar, en inte att åka buss med, såå stor..
Svar på tråden Retrovagnstråden 19