Inlägg från: Nyfiken gul |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Ramborg skrev 2012-01-02 07:20:01 följande:
    Nyfiken Gul: Prcis en sån "portfölj" som du länkade hade jag tänkt tipsa dig om...

    Men om du tänker igenom dina sysaker, hur mycket plats behövs egentligen som är högre än sådär. Kan du ha en låda för alla tusentals småsakerna, och en annan för de lite större/högre grejerna? Man måste ju inte ha ETT syskrin, menar jag.

    självklart kan jag ha två eller tre - vilket jag nog måste också - men grejen är att det får fortfarande inte plats. Två trådrullar i ett av dom där facken och det går inte att stänga locket... typ...   jag behöver en med större mått åt alla håll...

    jag skulle vilja haft en sån där kryddhylla med gamla plastlådor typ... fast bärbar...   
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Chianti skrev 2012-01-03 12:09:08 följande:
    Jag har hyllor i duschen som är fästa med sugproppar. Efter ett tag släpper de där sugpropparna och hyllan ramlar ner. Nu ser sugproppen grå och kalkig ut och den sitter bara uppe några timmar innan den släpper. Vad kan man rengöra den med för att suget ska återuppstå? Jag vill inte behöva borra i kaklet.
    Jag har helt skippat såna typer av hyllor och fästanordningar. Istället har jag köpt rejäla korgar i metall som kan stå direkt på golvet i antingen duschutrymmet eller på klinkersgolvet. Vattnet rinner ut själv och man har ordning bland alla flaskor som annars ändå hamnar på golvet och far omkring.

    jag har en sån för flaskor av olika slag och en för barnens badleksaker.

    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    hmm jag får inte upp bilden i mitt förra inlägg.. den ska se ut så här..


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Den här kommer från Electrolux


    Du kan ta bort den silvriga grejen som är en handdammsugare.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Kruxet med en handdammsugare är ju att det inte är så stor sugkraft i dom som i en vanlig dammsugare så givetvis blir det sämre "drag" i den så den ska ju inte användas till att städa med om man så säger utan mer att suga upp smulorna på golvet  efter frukosten.

    Jag skulle inte försöka dammsuga upp katthår eller dammsuga grus i hallen, det orkar den inte.

    Vill man ha en dammsugare framme så kan jag istället kanske rekommendera att köpa en mindre vanlig dammsugare istället. Finns ju många små och smidiga dammsugare nuförtiden.  Och med ett teleskopskaft så blir ju inte skaft och slang ivägen heller.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Hmm....

    En reflektion lite här ....

    Jag tror att många helt felaktigt jagar fel sorts ordning för att man tror att det ska vara på ett visst sätt. Att ha ordning och reda är inte samma sak som att ha minimalistiskt pedantiskt. DET är något helt annat.

    I mitt hem är det många som blir lite förvånade, för folk vet att det är ordning och reda här hemma men dom förväntar sig att det ska se avskalat, tråkigt och minimalistiskt ut. Dom kunde inte ha mer fel...  

    Här hemma så finns ingen onödig pryl framme, allting har sin plats. MEN jag tycker om att pyssla och pynta och göra fint - dvs vanlig rolig heminredning.  En viss skillnad alltså.

    Så jag byter gardiner ofta, gör fint i mina fönster med diverse krukväxter och prydnadssaker, har många soffkuddar och plädar,  fina inramade fotografier på väggar och på hyllor och andra ytor, rätt mycket möbler, fina dukar, massor med fint gjorda ljusfat med blockljus och dekorationer, sängen är bäddad med tjockt och fint överkast och massa prydnadskuddar, tjocka luddiga mattor,  osv osv. MEN det är ordning och reda och inget stök och bök.

    Förstår ni skillnaden och hur jag tänker?

    Man kan ha prylar men ändå ha  välstädat och välorganiserat.  Jag bäddar sängen varje morgon, jag plockar undan disk och tvätt varje dag, jag tar undan post och reklam hela tiden, städar undan leksaker vartefter dagen går osv osv..

    Det  är aldrig rörigt, det är aldrig stökigt, allt har sin plats. Ingen ondödig pryl står framme.

    Enkelt!

    Bara en liten påminnelse om att man inte behöver tömma hela sitt hem på prylar bara för att man vill ha lite ordning. Sjlävklart SKA saker slängas - men du behöver inte äga en pinnstol och en kaffebryggare endast för att få ordning om ni förstår...


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Mamma 04 och 06 skrev 2012-01-07 18:22:45 följande:
    Ja, oftast blir det så att det som man använder inte får någon bestämd plats medan det man inte använder ligger kvar på sin plats i all evighet. Det gäller att vända på det hela .
    exakt, det är ju det som är vitsen med att var sak har sin plats.
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Fins Mamma skrev 2012-01-07 19:41:48 följande:
    jag förstår dig nyfiken gul, dock är det som flera sagt, för mig nödvändigt att rensa.

    har så sjukt dålig koll på vad som finns här hemma då jag inte rensat på de 5 åren vi bott här...

    har en utmaning till mig själv- rensa så jag får minst en säck med släng grejor varje dag ( och det finns, tro mig!) nu i början är det nog lätt, men sen på "slutet" får jag nog ta en soppåse....  

    Tänkte även ge bort en massa grejor som inte behövs till någon sådan där insamling... vilka ska man mest lita på tro?
    Självklart ska man rensa och slänga vartefter, givetvis, det gör även jag .

    Men jag tänkte mest på att man kanske ska stanna upp och funder lite över hur man själv tänker.  Om man har 5 porslinskatter i hyllan så dör man inte av att det blir kvar 2.

    Man behöver liksom inte stressa sönder sig av att det måste bli tomt överallt.

    och jag tror också att många tänker fel vid större rensningar, man vill så mycket  men tänker inte hela tanken ut. Man rensar ut garderoben från alla tröjor och börjar snyggt och prydligt vika in jeans och toppar. Men så blir det fullt.. och likförbannat har man en jättehög med tröjor kvar som inte får plats...  status Quo liksom..

    Det var mer en reflektion jag hade över att man kanske bör sluta stressa runt och istället fokusera på det som är nödvändigt - just att få bort allt onödigt och därmed få ordning.  Inte att nödvändigtvis tömma hela alltet.
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Kom ihåg att köra tvättmaskinen TOM ca en gång i månaden med både tvättmedel och ättika i på 90 grader.. Då får man bort unken lukt i maskinen

    Jag har också nämt det förut tror jag att tvättmaskinen när den är tom ska stå med luckan ÖPPEN - och den ska givetvis inte användas som tvättkorg. smutstvätt ska bara vara i maskinen när det ska tvättas - aldrig annars.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    mfe skrev 2012-01-18 13:39:03 följande:
    Någon som kanske kan ge mig tips, råd eller en utskällning kanske!

    Det ser alltid för hemskt ut här hemma! (som tur är har vi inga barn än..)
    Alltid fullt med disk, tvätten är jag relativt bra på tvätta bort men då hänger den på torkstället i flera dagar istället, jag har för mycket kläder för min garderob trots att jag tycker jag rensar den jätteofta men ändå faller det ut saker, allting lämnas alltid framme allt från tallrikar och glas till dammsugaren som står i hallen som man ramlar över..
    Allting ser rent snuskigt ut (och då kan jag säga att det blivit bättre än förr iallafall)..
    Det är i stort sett bara jag som städar här och med en kropp på +16 kg så har jag inte så mycket ork så vet inte hur jag ska få peppen att göra någonting..

    Någon som kan skälla ut mig eller ge mig något tips som får mig att vilja göra det!

    om du klickar på "visa endast" vid mitt nick så får du massor med såna tips och diverse utskällningar ( )  som du kan tänkas behöva för att ta tag i det hela.
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...