• Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • lunkentuss
    annki72 skrev 2010-02-11 21:34:03 följande:
    Här kommer receptet på Grötbullar, bjöd på dom på mitt meandiparty idag och det blev riktigt omtyckta  grötbullar 3 dl havregryn 5 dl vatten 1 tsk salt 150 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 dl sirap Vetemjöl Koka havregryn, vatten och salt till gröt. Tag kastrullen av plattan och rör ner smöret så att det smälter. Tillsätt mjölk och sirap, låt svalna tills fingervarmt. Smula i jästen och blanda väl. Arbeta in mjöl till en lagom, ej för fast, deg. Låt jäsa 45 minuter. Forma runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper - jäs till dubbel storlek. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
    annki72

    Nu står degen på jäsning, ska bli riktigt spännande! Till o med degen verkade ju god med allt smör o sirap Ska gymma ikväll så kan nog smaka en liten en sen med gott samvete :D
  • Tuvaduva

    Idag har jag knåpat ihop gluten och laktosfria semmelbullar som nu ligger i frysen.
    I helgen ska de dressas och smarras på minsann!! mums!!

    Lite trist är att min sambo är så pass spannmålsallregisk att han känner av (lungorna) när jag bakar bröd (av spannmål) här hemma. Men som fint är så är det bara själva "deg, utbaks och jäsningsmomentet" som är kännbart -gräddningen går fint -och det luktar ju så GOTT!!

    Hihi- läste med nöje om "wienerbreaden" och påminns om att jag har några underbara bollar i kylen som bara ropar efter mig hela tiden!! =)

  • Maria84

    Här har det bakats Herrgårdskaka och Succékaka idag. Första gången med Succékakan så det ska bli intressant att smaka den imorron


    Mamma till Liam 030605 & Lucas 080127 & ängeln Lillebror 090507
  • lunkentuss
    Maria84 skrev 2010-02-17 18:26:49 följande:
    Här har det bakats Herrgårdskaka och Succékaka idag. Första gången med Succékakan så det ska bli intressant att smaka den imorron
    fick googla succekaka för jag tyckte jag kände igen namnet.. men var visst inget jag kände igen, men GUUUUUUUD vad god den verkar!
  • annki72
    himmelsflickan skrev 2010-02-17 18:13:08 följande:
    annki72Nu står degen på jäsning, ska bli riktigt spännande! Till o med degen verkade ju god med allt smör o sirap Ska gymma ikväll så kan nog smaka en liten en sen med gott samvete :D
    hehe jadå det kan du göra för de är såååå goda =)
    Mamma till 4 söner och en dotter
  • lunkentuss
    annki72 skrev 2010-02-17 19:04:37 följande:
    hehe jadå det kan du göra för de är såååå goda =)
    ojojoj, dom var verkligen goda! Smakade som scones, men som fluffiga scones! Detta kommer jag göra om -tack för tipset
  • lunkentuss
    Tuvaduva skrev 2010-02-17 18:22:16 följande:
    Idag har jag knåpat ihop gluten och laktosfria semmelbullar som nu ligger i frysen. I helgen ska de dressas och smarras på minsann!! mums!! Lite trist är att min sambo är så pass spannmålsallregisk att han känner av (lungorna) när jag bakar bröd (av spannmål) här hemma. Men som fint är så är det bara själva "deg, utbaks och jäsningsmomentet" som är kännbart -gräddningen går fint -och det luktar ju så GOTT!! Hihi- läste med nöje om "wienerbreaden" och påminns om att jag har några underbara bollar i kylen som bara ropar efter mig hela tiden!! =)
    ojdå, kan man vara så känslig! Det visste jag faktiskt inte...
    Tur att gräddning går bra

    Haha, gör dina bullar o kakor så med?!?! Ropar hela tiden
  • Tuvaduva
    {#lang_emotions_dreamer}{#lang_emotions_laughing} ja det gör/gjorde dom... Nu njuter säkert min lille bebis av godsakerna i magen!

    Nu doftar hela hemmet av nybakat bröd som senare ska avnjutas.
Svar på tråden För oss som bakar