Inlägg från: Tom Sawyer |Visa alla inlägg
  • Tom Sawyer

    Vad lyssnar du på just nu?

    Jag kan inte spanska så bra, men jag fattar grejen och håller med.
    Tror jag iaf


  • Tom Sawyer
    bastardized skrev 2020-06-12 22:54:02 följande:

    Ärligt talat så fick jag lite panik när denna hemska pandemi bröt ut då jag satsat på mitt företag och anställt 2 personer som hade/har visat sig vara otroligt värdefulla och lojala i det arbete vi utför, var livrädd för att behöva säga upp dem och på toppen av detta anlitar jag sedan många år ett par personer i länder där tillvaron är riktigt hård och där jag på något sätt har känt och haft ett visst ansvar att i alla fall se till att de har mat på bordet och tak över huvudet i utbyte mot vägledning och skydd då jag jobbat på platser man i regel inte vill besöka frivilligt..


    Men det har mot all förmodan tuffat på riktigt bra och intresset för det vi kan erbjuda är fortfarande starkt så offerter har rullat ut i god takt vilket ger en känsla av att vi är många som ser och investerar i ett relativt snabbt slut på den tragiska epok vi nu går igenom. 


    Däremot får jag lust att gå bärsärk i alla varuhus och gallerior som trots rådande situation är proppfulla av människor som skiter blankt i vår som gör uppoffringars hälsa..... 


    Starkt inlägg. Stark låt. Bra skrivet. Bra musik.
  • Tom Sawyer

    I dagens läge är vi sjukt bortskämda när det gäller musik. Vi scrollar förbi det mesta i vår otålighet att hitta något bättre. Detsamma gäller serier och filmer. Det kan ibland nästan ta längre tid att bestämma vad man ska kolla på, än att faktiskt se på vad vi nu bestämmer oss för.
    Det stora snabba utbudet vi har i dag ger ett scrollande beteende som jag inte är säker på är bra för oss.

    Ibland så hajar jag till i flödet av ny musik oavsett genre. Om jag gör det i första versen, så vet jag att jag kommer att gilla den låten. Jag behöver inte höra den igen för att vara säker. Den här kom upp i kväll när jag fixade middagen i köket, och jag scrollade inte framåt. Jag körde den flera gånger. Den fick mig att tänka på min inre röst - som sällan fått gå på repeat, trots att det är den jag borde ha lyssnat på mest. Så om du hör en inre röst som försöker tala om för dig vad du borde göra med ditt liv, vad du ska satsa på - så är mitt råd: försök att inte scrolla förbi den om du kan.
    Sara Bareilles - Little Voice



    Den inre rösten
  • Tom Sawyer

    Det här året har fått de flesta av oss att få ett bredare perspektiv på våra I-landsproblem som tidigare kändes så viktiga. Jag själv kunde bli jävligt irriterad på saker i hemmet jag måste fixa/laga.Jag fattar såklart att det inte är så viktigt om den där prylen/vitvaran funkar eller inte. Ingen kommer att dö. Jag kan laga det mesta, men människor som går/gått sönder är inget jag kan fixa. Så kudos till dem som kan/försöker laga det viktigaste som finns.


  • Tom Sawyer

    Ibland önskar jag att man kunde skicka en flaskpost till sig själv genom tiden.
    Om man kunde det skulle jag vilja skicka den här låtens budskap till den jag var nånstans runt 2008. När jag trodde att mitt hjärta slog lugnt och säkert i tillvaron dök hon plötsligt upp och gav det en rak höger.
    Att bli förälskad så hårt i vuxen ålder är nog inte så vanligt tror jag. Så skulle du hamna där, fundera lite på om du tror att chansen kommer tillbaka. Om det är värt att släppa det hela som jag gjorde. I hela mitt liv har jag velat göra rätt. Hellre sårar jag mig själv än jag sårar andra, och i det här fallet så blir jag mer och mer övertygad om att det mottot är ett ganska kass livsval. Jag uppmuntrar ingen att falla blint och fritt om det händer, men att tänka efter. Vad gör mig lyckligast? Vad skulle jag tycka om det val jag gör idag om 10 år?

    Fight For Love - Blue October



    Fight For love
  • Tom Sawyer

    Jag gillar när man har dagens alla möjligheter med effekter och elektronik, men väljer bort nästan allt sånt - för att det funkar bra ändå.
    Det här låter som att det skulle kunna vara från 70-talet, men är helt nyproducerat.Hög klass på det här tycker jag.

    Ray LaMontagne - I Was Born To Love You


  • Tom Sawyer

    Ibland undrar jag om vi scrollar sönder våra hjärnor.
    Ni vet vad jag menar. "Jag kollar vidare, det kanske kommer något bättre sen"
    Jag har svårt att tro att den galna valfrihet vi har i dag är bra i längden.
    Man swipar hit och dit, scrollar upp och ned, hit och dit. Ibland tänker jag att det tar längre tid att bestämma vad man ska kolla/lyssna på än den tid man lägger på att faktiskt göra det.
    Jag hänger inte på tinder eller andra appar i samma stil, men jag tänka mig att det är samma stuk där som på netflix eller spotity..."det kan komma något bättre sen". Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Får bara att en känsla av att vi fuckar upp våra hjärnor - och kanske också även våra hjärtan med all denna digitala valfrihet.




    f...ed up
  • Tom Sawyer

    Hörde den här låten som jag gillade direkt. Sen läste jag att den här snubben dog av en överdos av tabletter och han var bara 21. Men va fan...
    Att lyckas som ung verkar fucka upp de flesta.


Svar på tråden Vad lyssnar du på just nu?