Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Kattis- grattis till ditt + försök att få koll på bs så fort som möjligt bara så skall det nog inte vara någon fara. =) Testar i regel två ggr/natt vid 3 och 5.

    miniego- blev erbjuden en ny tjänst på jobbet idag. Var tio som sökt men de vill ha mig *S* så om jag tycker att villkoren låter bra så kommer jag börja på den efter min mammaledighet. Så sjukt att de valde mig med min stooora mage =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Camillur- tack snälla känns fantastiskt!! Hade aldrig trott att de skulle välja mig då de ju nu måste hitta en vikarie först =) Skönt att du fått bli deltidssjukskriven nu iaf!! o god jul tebax ! Tomte 

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Protea- tack snälla, bidde klart med lön osv idag. Känns kanon!! Ååå härligt att de skall ha så nära inpå!! Spännande med ditt nästa besök den 24 nu!! =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Mayalotta- var precis så jag hade det för nån vecka sen. (e i v 34 nu) Det jag gjorde var att sänka basalen med 4 enheter morgon o kväll tills det lugnade sig och jag fick ett stabilare lite högre värde runt 6-7 sen har jag nu höjt basalen med två enheter morgon o kväll igen o ligger rätt bra heltid just nu. För mig märkte jag att om jag gick ner under tre så bidde rekylerna galna o skitsvåra att bli av med så därav att jag höjde mina "vad jag tycker e ok värden" lite. Hoppas det blir bättre för dig snart!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- e precis som du e galet resistent just nu o råkar jag få en känning så behöver jag uppemot 30-40 extra enh humalog för att få bukt med rekylen. Därav har jag varlt att lägga mig lite högre i snitt. Verkar ha funkat ok iaf då mitt senaste Hba1c gått ner till 5,3 (44 mmol) så e nöjd med det! Brukar i regel nu ta runt 4,5 extra humalog enheter på natten då det brukar gå upp till runt 8-9 oberoende av hur lågt eller bra jag ligger när jag går o lägger mig. Vill inte höja nattlantusen heller då det resulterar i för låga morgonvärden så jag kör på med mitt ta extramittinatten istället. Får se nu vid TUL nr 3 hur Sander mår!!

    Emmisen- hur långt har du gått nu? Kan ju mkt väl vara att du behöver höjja dina doser en del. Tror inte du behöver vara orolig för bebbe, den mår säkert prima där inne!! =)

    Lajka- Först GRATTIS!!!!   som jag förstått det så kan det gå lite hur som hur bra eller rätt man än har legat under grav, mednas det inte alls behöver gå illa om man legat lite halvrisigt. Så länge man gör så gott man kan så kan man ju faktiskt inte göra mer. E det jag försöker intala mig själv iaf när jag tycker att allt suger...

    fråga om nån vet- har börjat bli orolig över vattenläckage, hur sjutton skall man veta om det e fostervatten man läcker eller om det bara e de vanligt i slutet av grav vattenflyttningarna? Håller på o nojjar ihjäl mig om detta sen vi var på föräldrarutbildningen. Skall på diabetesrond på måndag så tänkte fråga då, men om nån vet får ni gärna svara.

    stor kram till alla

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- e precis som det e för mig emellanåt blir galen *S* senaste TUL låg Sander på +4,7 så det känns ok får se hur det ser ut den 7 då det e dax igen. Har idag lyckats dippa hela två ggr...men peppar peppar fått stopp på rekylerna i tid (drog i mig runt tio humalog när jag fått upp det till 3,5,,,,e så sjukt, tänk om man skulle göra så vanligtvis då skulle man ju trilla av pinn...Men nu senaste veckan har det liksom lugnat sig lite igen. Så hoppas nu att det kan få ligga ok tills det e dax o sänka doserna igen. När har du nästa TUL?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hej tjejer- just det med stora barn kollade jag lite med min BMo enligt henne så har strl ökat över lag på alla bebbar. Så en runt 4 räknas som normalstort i dagsläget =)

    Lajka- hoppas det går bra på läkarbesöket imorgon, håller tummarna hårt!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    bellablomman- åå så underbart!!! =) E bara o njuta nu så mkt det går!!!

    MCL- förstår att du e orolig inför ev snitt, men skall de inte göra vändningsförsök först iaf? Tror inte det skall vara några problem med övervikt o snitt (har iaf inte hört något om det) Håller alla tummar jag har för att hon skall vända sig tills nästa gång. Har haft tur med den biten iaf då Sander legat med huvudet nedåt sen flera v tebax.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    na96- hmm sitter just o funderar på om det inte kan vara rätt vanligt att de liksom far runt lite åt alla håll där inne? Håller tummarna för att liten skall vända sig nedåt iaf för er!!! När e nästa UL?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hej tjejer- på sös där jag går så behöver jag inte hålla på o skriva upp mina värden utan jag mailar om jag får problem o brukar då ge dem senaste ca 4 dagarnas värden. Förklarade helt enkelt att det inte funkade för mig att gå runt med block eller bok hela tiden. Tar runt 10-15 tester / dag för att kunna hålla det jämt men funkar bra tycker jag. De har inte klagat över mitt Hba1c någon gång under grav o har legat mellan 4,6-5,6 sist 5,3. Sander ligger ännu så länge på kurvan o verkar må bra där inne!!

    Minimoon- grattis iaf o välkommen hit!! =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare