Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    na96gen- härligt GRATTIS!! =) skoj att ni fick reda på att det e en tjej där inne med. Har ni tänkt på något namn ännu?

    Johjo- välkommen hit =) Förstår hur du känner har haft en sån dag idag jag med låg kanon till em då kom dippen o sen rekylen som jag fortfarande fösöker få bukt med. Vad tar du för doser nu?

    med två små- testa o sänk basalen kan ju göra susen, har för mig att jag fick lov o göra det där ett tag.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- oj jisses så mkt insulin du får lov o ta nu, jag har dubblat mina doser kan man säga o märker att jag måste sänka basalen lite nu (vi har äntligen fått klart vårt kök så jag kan laga mat igen) Jobbigt med infektion med, har peppar peppar klarat mig hitentills iaf. Grattis till bra TUL mitt nästa e den 15, blir spännande o se hur stor Sander har blivit då.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    minifer- gu så spännande det måste kännas =) Tänk snart snart har du liten hos dig =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    emmisen o jordan- kan säga att is i magen inte funkar för mig längre vg rekyler måste oftast pilla i mig runt 30 extra enheter för att inte dra iväg. Helt galet mot hur man var innan grav =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- jäpp tror det beror till störst del på att jag nu kan laga mat hemma igen. Vi har hållig på o renoverat köket sen i okt så då bidde det bara en massa färdigmat o take away.... Fick lov att öka en massa för några v sen men nu blir det till o sänka lite igen. Tack o nig skoj att du gillar namnet. Vive var ju jättefint det med. Om det hade blitt en tjej låg Molly och Olivia bra till här hemma men vi hade inget spikan namn som vi hade med Sander =)

    jordan- det svåraste e att veta när man skall dundra in alla extra enheter bara känns lite sjukt varje ggr att när man ligger på 7 dra i sig dryga 20 extra....Härligt att ni haft det bra i götet!! =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Eeska- hur gick det idag hos spec?

    Joho- jo vid känningar så måste jag ta insulin i mängder men vågar inte ta insulinet innan jag fått upp bs till runt 3,5 iaf.  Vet du vad det e för sort där inne? (förlåt om du redan skrivit isf har jag glömt)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    med två små- när det bidde så för mig i början så ställde jag kl på 03:00 samt 05:00 varje natt o det hjälpte massor för då han jag med o se vart jag behövde göra ändringarna. Jobbigt men det var värt det =) Lycka till massor o tror inte att liten  mår dåligt där inne så kämpa på!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    eeska- härligt med sjukskrivning o att akupunkturen fungerar =) Gu så bra med såna arbetsgivare, även min e helt fantastisk. E sånt man verkligen uppskattar ggr som dessa

    johjo- var precis det jag menade ååå så fina namn ni valt med =)

    emmisen- inte varje ggr utan bara de ggr som jag blitt riktigt låg runt 1,5-2 då blir rekylerna galna. Men har lyckats minska basalen nu så det har gått mkt bättre några dagar igen nu. =) Vaknar också vid samma tid utan larm nu jätteskönt o veta o en liten extra säkerhet.

    protea- mmm liten kan ju komma lite när som nu, du har inte några förvärkar ännu så länge? Hmm du kan inte testa o ta frukostinsulinet lite tidigare då så att det liksom hinner verka lite innan du börjar äta? Skönt att bs blitt bättre nu när du inte jobbar!

    jul - samma fråga till dig inget som tyder på att liten e på väg snart? Jag har för nån v sen haft strul med bs men tror jag kommit på trixen för tillfället igen. (e i v 32 nu) Men tycker nog att hela grav har varit lite bergodalbana.

    camillur- hmm kan tycka att läkarna borde upplyst dig om det när de skrev ut det hela med. Hoppas TSH ligger bra, har fått höja min levaxindos lite under grav men inte så mkt som jag hade trott.

    jokoo- välkommen tebax till urkalla sv =) bra där att du lät hajjarna vara i fred *S*

    Boomie- det viktiga måste ju vara att du känner att du mår bättre av att hålla din kost tror jag. Sen tror jag inte att det e så ovnaligt att man helt enkelt inte orkar pressa en hel grav o all tid innan (vi har ex hållig på o försökt sen okt 2008 så e uppe i två år nu med superkoll o press) Har gjort lite som du vid middagarna förut att jag tog först en del insulin o sen lite till, funkade kanonbra när jag hade strul med de värdena.

    mayalotta- välkommen hit till oss. Då har du BF i slutet av jan nån gång?  Mitt Hba1c har legat mellan 4,5-5,6 under denna grav.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    eeska- å så bra!!! Har du kunnat äta idag med?


     


    emmisen- Grattis till lyckat UL, e verkligen en otrolig upplevelse när man ser den lilla där inne =)


     


    Fråga till er - har fått lov att sänka doserna rätt mkt nu de senaste dagarna o funderar på om det redan kan vara moderkakan som går ner i näringsproduktion?! (har för mig att Kim var med om någe sånt o sen kom liten tiiiiidigt) Eller om det kan vara så att min hemlagade mat e så mkt nyttigare än felix o take away?! (vi har renoverat köket i dryga 5 v o har sen 1,5 v tebax kunnat laga egen mat igen)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Minifer- ååååå GRATTIS!!!!! Skriv gärna o berätta mer sen när du har tid/ork/lust =) Stor kram till dig o din familj!!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare