• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Maddie72

    Hej allihop. Är glad idag. Har varit på tillväxt-UL. Bebisen rörde sig rejält och läkaren hade lite problem att mäta. =) Bebis tillväxt ligger helt normalt på +4,7 %. Fick även reda på att HbA1c sjunkit ännu mer till 5,8. (6,1 för 3 veckor sedan) Tala om att jag är glad, det är bara att kämpa vidare och få ner det ännu mer.

  • Protea

    Grattis! Vad roligt att det gar sa bra! Jag ska pa kontroll pa torsdag...sen blir det inte kontroll pa 4 veckor eftersom jag ska till Sydafrika!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- grattis till lyckat VUL då ligger vi galet lika i tid e på 13+2 idag enligt sista besöket =) Hoppas det går bra med tuttarna med sen, vad trodde de att det kunde vara?

    Maddie- kanonbra kämpat!!! E ju toppen att liten mår bra o växer sådär lagom mkt =)

  • MCL

    Maddie> Grattis!

    Villhabarnigår> De vet inte vad det är med brösten. Hon kände inget onormalt när hon kände på dem, men kunde inte spekulera i orsak heller. Jag hoppas att det är så att dottern har tryckt sönder en mjölkgång när hon trycker hårt på bröstvårtorna (inåt), så att den spruckit, men det är bara en förhoppning. Vi får se på tisdag... På onsdag ska jag göra kub. Fick remiss i går.

  • MCL

    Hej alla! Hur mår ni? Jag laddar för kub om ett par timmar, följt av första mötet med diabetesteamet (inkl alla provsvar) och sedan mamografi direkt efter. Heldag på sjukhuset, med andra ord. Hur mår ni andra?

  • Protea

    LYcka till MCL! Jag mar bra, var pa kontroll forra torsdagen och allt bara bra! Kanns sa skont! Jag har 2 ultraljud pa KIng's den 31a agusti....bade spannande och samtidigt hoppas man ju att de inte hittar nagra problem! Sen har jag redan 3 tillvaxtultraljud bokade i vecka 28, 32 och 36. Pa fredag aker vi till Sydafrika i lite over 2 veckor och det ser jag fram emot!

    Det mest otroliga ar att det borjat rora sig i magen....underbar kansla!

    Ha det sa bra idag - det gar nog toppen!

  • MCL

    Protea> Skönt!!

    Jag hade första träffen med diabetesteamet i dag och låg högre i hba1c än väntat. Lite förvånande utifrån alla jäkla täta mätningar jag har gjort. 5.5. Jag var säker på att jag låg på max 5.1. Men de var nöjda och krävde inte att jag skulle pressa det mer med risk för för låga värden. Jag låg på 4.8 med första barnet vid samma tidpunkt. Och insulinresistensen som jag babblat om inträffade först efter vecka 20 och inte efter vecka 12, som jag mindes :)

    KUB:et gav mig en risk för downs på 1/1000 och för övriga trisomi-störningar på 1/20000. Vi skulle vara nöjda med resultatet, sa barnmorskan "Det är ett bra värde - allt över 1/200 anser vi vara bra". Så jag tänker inte ens fundera på detta. Om Liten ändå föds med downs så har vi plats för den. Det var mest de svårare störningarna jag var rädd för.

    Vad har ni andra fått för värden?

    Villhabarnigår> Jag är lite efter dig, trots allt. 13+2 i dag, tror vi.

  • kim86

    Hej allihopa..
    Kul att det går så bra för alla.. =)
    Ska på nytt TUL om en vecka, låg på 16 % över förra gången. BS är fortfarande bra och nu är jag helt ledig från jobbet,.. =) sååå skönt. Hade nog inte orkat jobba så mycket till, v 33 nu o jag är helt slut för det mesta. Jobbigt när inte hjärnan o kroppen vill samma..
     

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL härligt med bra dag, hur gick mammografin? Jag harde 1/13400 o bättre på de andra två avvikelserna (kommer dock inte ihåg siffrorna)


     


    protea- härligt med rörelser i magen, längtar så tills jag börjar känna något. Hoppas det kommer bli lite mer verkligt då!!


     


    Kim- oj så snart du har liten hos dig!!! Gu så spännande!! (har du tagit reda på vad det blir?

  • MCL

    Villhabarnigår> får jag fråga hur gammal du är? Jag är så nyfiken på hur åldern spelar in. Enligt min "Åldersrisk" (utan hänsyn till nackspalt och blodprov) skulle risken vara cirka 1/180, så värdet är ju mycket bättre än det. Jag blir 38. Och är överviktig - vilket kanske också spelar roll, för det var ju en parameter de pluppade i. Vad vet jag...

    Med mamografin blev det inget. Jag blev "manuellt" undersökt igen, man konstaterade att jag är lite knöligare i högre bröst, vilket inte behöver betyda något - dock ska jag ultraljudsundersökas. Remiss skickad och nu får jag vänta några dagar på den. Puh!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare