• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-21 17:45:54 följande:
    MizzTez

    Rätta mig om jag minns fel, men visst var det du som haft bröstmuskelinflammation?
    Hur kändes det?

    Jag har ont vid vänster bröst, typ ovanför bröstet. Alltså, själva bröstet gör inte ont, men det ömmar till emellanåt.
    Jag har klämt och känt på bröstet men känner inget ovanligt, och det gör inte heller ont då jag känner efter.
    Ibland så låser det sig även mellan brösten. Känns precis som att det skulle behöva knaka till för att släppa, men det är helt omöjligt för mig att få det att knaka till där.

           
    Jo du minns helt rätt! Jag har en stor inflammation eller vad man ska kalla det, för mig går det runt båda brösten, ut i armhålorna, revbenen och bak mot skulderbladen, men det sitter som runt brösten och gör ont om jag trycker på det och även emellan brösten. Känner du av det hela tiden? Jag får värre om jag sitter vid datorn, kör bil och andra saker som krävs att armarna ska hållas frammåt. Men även om jag bär eller drar tungt, klär på sonen osv. Har du haft så länge?
    Min sjukgymnast har varit toppen! Det är det bästa jag varit med om.. Så ta kontakt med dem innan det blir värre, även om du inte har bröstmuskelinflammation så är det väldigt vanligt med spänningar över bröstkorgen när man har ångest odyl. Så det kan vara en bra idé att prata med sjuk.gymn om avslappnings övningar och träning så man får bra cirkulation där.
  • MizzTez
    KaneL7 skrev 2012-01-21 17:38:12 följande:
    Just nu går jag på medicin som har hjälpt enormt mycket mot min ångest. Nu för tiden får jag nästan aldrig några fysiska symtom, men innan jag började ta medicin var första tecknet magont och sedan började fingrarna domna bort.
    Vad äter du för medicin?
    madeleinesophie skrev 2012-01-22 00:13:05 följande:
    Mizztez- okej, tack för ditt svar! Hmm jag bet inre just nu hur mkt jag äter, ligger nämligen i sängen och dom är nere haha;) men jag vet iaf att jag köpt dom på Apoteket och jag äter 2st tabletter man ska tugga!
    Äter du nå andra vitaminer?
    Jo, jag äter nog vitaminer för ett helt kompani! Har omege 3,6,9 i en kombinerad tablett, d-vitamin nu på vintern, berocca och magnesiumet. D-vitaminen är grym! Man märker på engång när man missat en, i går glömde jag den på morgonen och jag var trött hela dagen! Kom på först på em varför jag var så trött.
    markbon skrev 2012-01-21 17:05:35 följande:
    Hej mina nätvänner!! :)

    Nu är det lördag, jag har nyss skottat och måste säga att då tänkte jag bara på hur det var och skotta, tänkte inte ens på mina symptomer, gud så skönt!! Men nu sitter jag med extraslag som sakta avtar..

    Inatt låg jag och funderade på hur jag skall hjälpa min mamma, jag skall inte bry mig om henne just nu, men jag måste känna att min närhet mår bra, annars mår inte jag bra. Har märkt att jag är väldigt rädd över att någon i min familj skall gå bort, jag blev så här efter min farmor dog i oktober (Hon var som en mamma för mig). Är det någon mer som  är rädd för att någon skall gå bort i eran närhet?      
    Det där är ett ganska bra sätt att känna att det är ångest, det försvinner när man gör något annat.. Det som är jobbigt är att det kommer när man slutar och tar det lugnt, då kommer det med full kraft! Jag brukar få så efter jag tränat! Men under träningen känner jag inget.. Efteråt kan jag känna hur pulsen slår i skallen, hjärtat bankar stenhårt. Det lägger sig efter ett tag men de första gångerna fick jag panik när jag gick ut från gymmet, fick helt enkelt lära mig att hantera det och nu går det bra.

    Jag är inte rädd för att någon ska dö i min närhet mer än mina barn, det hade jag inte överlevt! Hjälper ju inte heller att jag har en son med de mest mysko symptom på sjukdom/allergi och vi gör diverse utredningar på han hela tiden. Men de som är äldre, mamma, pappa, morfar, farmor, farfar de ser jag som naturlig. Visst det blir tomt, det kommer ju saknas en bit av mitt liv, men det är naturligt och jag har inte den synen på livet att allt bara försvinner när man dör. Kanske hjälper endel åxå.. Mina föräldrar är ju inte så gamla, min morfar är 79 nu så han börjar bli lite sliten men han promenerar en mil varje dag ännu så.. Jo, jag är ju livrädd för att jag ska dö åxå, inte ör döden men för att lämna mina barn! Nått sånt är jag inte redo för! Nu hade jag ett nytt framsteg, har inte kunnat tänka tanken på att jag ska dö utan att få panikattacker tidigare men nu kunde jag det! Jippi! Ett framsteg..
  • MizzTez
    Anonym (hypo) skrev 2012-01-22 23:10:23 följande:
    Ni med problem med bröstmuskelaturen. Har ni ont under revbenen ibland? jag upplever en lite stickande, kliande känsla. Undrar om det hänger ihop med bröstmuskelaturen....
    Under revbenen? Som om man trycker in med fingrarna just vart revbenen slutar?
  • MizzTez
    Anonym (Jenny) skrev 2012-01-23 14:04:00 följande:
    Okej.
    Nej, jag känner inte av det hela tiden. Oftast känner jag det på morgonen när jag vaknar eller när jag bärt runt för mycket på mina 5-månaders tvillingtjejer.
    Ibland går det ut i armhålan och jag känner av det vid skulderbladet också.
    Jag började känna av det för en vecka sedan.

    Jag går hos en sjukgymnast pga min spänningshuvudvärk och nackhuvudvärk.
    En gång i veckan masserar hon rygg, axlar, nacke, huvud och ansikte.
    Hon har hjälpt mig jättemycket och problemen jag har med domningar i huvud och ansikte har blivit avsevärt bättre.

    Jag ska höra med henne ikväll när jag ska på behandling.

    Tack för at du tar dig tid att svara {#emotions_dlg.flower}             
    Jo prata med sjukgymnasten för när du beskriver det låter det ganska precis som inflammation eller spänningar i bröstmuskeln! Just det där med armhålan och skulderbladen är ganska typiskt! Din bröstmuskel går så nämligen, den går under armhålan och ut på skulderbladen.
  • MizzTez

    Åh vad jag avskyr det här! Alltid är det nått, nä inte alltid men jag kan känna när jag är påväg ner i en ångest grop eller vad sjutton jag ska kalla det! Min kropp är som på helspänn några dagar, får lite inombordsskakningar, blir lite orolig, svårt att koncentrera mig på omgivningen och så känner jag att saker och ting känns jobbiga, omotiverad. Skjuter upp saker..
    Sen börjar det komma fysiska besvär, nu är det vänsterarmen som bråkar med mig, får som drag i den och bröstmuskeln. Långfingret blir som stelt och jag knyter händerna utan att jag tänker på det. Ungefär som att jag är beredd på att slå till någon! Sen åker axlarna upp till öronen och jag är i ett så spänt läge så det är hemskt. Inte hjälper det ju heller att jag spänner mig, då gör musklerna ännu ondare efter ett tag och sen sitter jag här i min onda cirkel.
    Det värsta är väl att jag vet inte till 100% vad det är som gör att jag går ner i de här groparna, jag kan inte komma på någon direkt anledning. Funderar på om jag tänkt mycket senaste tiden.. Jag vet inte.. Men nu är jag påväg ner i den här gropen iaf, får se när jag kommer upp igen. *kräk*

  • MizzTez
    SvenThorstens skrev 2012-01-23 23:13:22 följande:
    Mizztez: för mej låter det som stressyntom...kan du sätta det i samband med ökad aktivitetsnivå av nån anledning? Sjukt barn, dålig natt, mer på jobb? Varvar du upp då du känner symptomen? Ökar aktiviteten för att dämpa symtomen? Har du testat att varva ner? Stanna upp i va kvar? Är det konstaterad ångest du har el är du utmattad? Många frågor... Fundera!
    Jag har väl stress-relaterad ångest.. som sen går över i panik eftersom jag tror jag är döende i någon sjukdom. Just för tillfället är faktiskt båda mina barn sjuka, sover dåligt jämt, jobbade igår och annars pluggar jag (slutade jobba för ett år sedan för jag klappade ihop) Ibland brukar jag göra saker för att försöka glömma bort symptomen. Det jobbiga är ju att jag känner mig sällan stressad, antagligen därför jag inte kopplar ihop det hela heller..
  • MizzTez
    Anonym (Rädd) skrev 2012-01-24 22:45:02 följande:
    Hej!

    Jag har så mkt kroppsliga grejer hela tiden.. Jag är så himla rädd. :( Jag tror just nu att jag har cancer.. Läser en massa på nätet vilket jag vet är idiotiskt.. Och just nu har nojan över att vara riktigt sjuk tagit överhanden igen.. Jag har det senaste året i min hjärna lidit av:
    - hjärtinfarkt
    - hjärnblödning
    - hjärntumör
    - ms
    - cancer

    Alla mina symptom är så spridda så det måste vara en spridd cancer jag har.. Eller i bästa fall ms. Är under utredning för både det ena och det andra så det är inte det att de inte hittar något heller.... Dock tror jag ju såklart det värsta. Men jag har varit dålig i snart ett år och vissa saker har blivit bättre... Och det verkar som det blir bättre när jag inte oroar mig så mkt. Då borde det ju inte vara cancer kan man tycka.,, Jag har nog haft hundra olika grejer men det som oroar mig mest just nu är mina neurologiska symptom tillsammans med mina urinvägsbesvär och att min mage är dålig.. Och min huvudvärk och att jag ibland har som konstiga blixtar och stötar i hjärnan.. Herregud, vad är det för fel på mig?? Åh. Jag vill inte mer.. Vill ha mitt liv tillbaka.. :(
    Har åxå de där blixtarna ibland, haft det sedan jag var 12 tror jag.. I perioder iaf.
  • MizzTez
    smulpaj01 skrev 2012-01-25 02:07:55 följande:
    Får jag kopiera dett inlägg och maila min man? Jag känner verkligen igen mig enormt mycket i det du skriver. Skillnaden är att jag aldrig är medveten om när ångesten slår till.
    Jag ska fundera på det du skrivit här och försöka tänka efter hur jag egentligen känner när ångesten slår till.
    Jag önskar dig all lycka och hoppas verkligen att din ångest period gick över fort.

    kramar   
    Ja herregud, kopiera på!
    Jag har inte heller alltid vetat när ångesten kommer, det är först de senaste månaderna, 2-3 kanske, som jag börjar känna igen symptomen. För mig har det som gått över från ren panikångest till mer generell ångest och oro, ibland känner jag när jag är påväg mot en panik attack men kan som hindra det till 90% av fallen. Det är mer den här gnagande känslan som kommer och jag blir spänd och konstig. Det enda jag märkt av är att ca 10 dagar innan mens blir jag helt knäpp, mår jättedåligt psykiskt och det går ut fysiskt sen åxå. Det kan skrämma mig nå fruktansvärt för det är som att när jag mår psykiskt dåligt kan jag hantera det men sen går det fysiskt och det är först då jag blir rädd och förstår inte riktigt sammanhanget. Ibland tror jag att jag är knäpp..

    Kram
  • MizzTez
    Anonym (Umattning) skrev 2012-01-24 10:33:31 följande:
    Känner igen mej! men jag har inte fått diagnostiserad ångest utan att det du beskriver som skakningar, och fysiska besvär, som fysiska symtom på stress.

    På min stressklinik pratar de om att symtomen är som bongotrummor som låter för att vi ska fatta att det är dags att varva ner och att återhämtningen varit för liten. Bongotrummorna är olika stora och den största är de värsta symtomen (i ditt fall kanske paniken?), då skriker kroppen STOPP.

    De menar att om jag lär känna mina symtom kanske jag så småningom kan reagera och sakta av redan innan kroppen behöver slå på de större bongotrummorna.

    Har man besvär med utmattning är det viktigt att lära sej hitta sina gränser och INTE aktivera sej ännu mer då man får symtom, då blir det värre.

    ________________________________________
    www.livetsbilder.blogspot.com
    Det här stämmer nog faktiskt jättebra! jag fick ju min första panikattack när jag åkte från jobbet en dag, ett jobb på hotell under jultid är inte nått som är kul, absolut inte. Sen hade vi ganska hög belastning på oss och vi jobbade alltid ensamma. Sjuk kunde vi inte vara för då blev allt och alla drabbade, så en vab eller sjukdom var uteslutet! Sen jobbade jag och gubben skift så när han gick, då kom jag osv. Blev väl helt enkelt för mycket och sen tog det stopp...
    jag förstår verkligen det där med att känna igen symptomen innan de blir värre, exakt det jag har övat mig på och det blir bättre och bättre! Svårt ibland men det går.. Det jobbigaste är ju att prioritera om sina "måsten" man har alltid en massa måsten som ska göras men börjar man tänka på det så kan väl ändå disken vänta om man är trött..
    Hjälper det att vara på stressklinik? Hade så gärna velat komma i kontakt med en sån men jag tror inte det finns inom de närmaste 100 milen.
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-01-26 13:38:33 följande:
    Nu har jag lämnat in min 24 h EKG, jag fick tyvärr inga känningar av extraslagen, vilket jag blev besviken över.
    Jag fick idag prata med en underbar sjuksköterska, hon lyssnade och jag berättade om min gamla läkare. Hon sa då att han är en mycket dålig läkare som intre bryr om sina patienter, flera hade till och med klagat på honom.

    Hon tror att jag har stress, med inslag av oro, alla mina symptomer stämmer in sa hon.
    Som jag då.. Stress och oro.. Får inte heller extraslag när jag gör ekg! Gjort flera stycken nu! Men jag tror det är för att man blir lugn av det, man stressar inte upp sig.
    Anonym (Umattning) skrev 2012-01-25 18:26:02 följande:
    Det låter ju som att du reflekterat mycket - på egen hand. Det är både och med Stresskliniken - jag har lärt mej jättemycket, samtidigt som att jag tror att jag skulle kunnat ta till mej ännu mer om min energinivå varit lite högre. Om det inte finns en Stressklinik hos dej kanske du kan få hjälp via Sjukskrivningskoordinatorn på din Hälsocentral, via KBT-terapeut eller arbetsterapeut på psykiatrin? Eller företagshälsovården?
    Vilken "hjälp" har du fått? Hur länge har du varit sjukskriven?

    För mej har Flaskan varit en stor hjälp att förstå att bara för att symtomen blir färre eller försvinner så har jag inte fulla energidepåer.

    __________________________________________________ __
    www.livetsbilder.blogspot.com
    Ja, jag försöker ta reda på fakta, koppla ihop saker själv. Min terapeut säger att jag har en kognitivt beteende, vill alltid veta varför osv.
    Jag har mediciner, lugnande och betablockerare, fick lyckopiller åxå men de vill jag inte äta. Sen har jag en terapeut åxå. Jag är inte sjukskriven mer, var bara sjukskriven januari till april förra året, sen började jag stämpla, hoppade in på extra jobb och nu pluggar jag på distans. Fick inte vara sjukskriven mer för fk eftersom jag blev uppsagd i sjukskrivningen när mitt jobb såldes. Då godkände de inte en sjukskrivning.

    Ska kika på det där med flaskan! Lät intressant
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?