• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    markbon skrev 2012-01-19 17:00:51 följande:
    Jag vill ofta ha en bekräftelse av av läkare att inget är fel. Hade ett samtal med min läkare förra veckan, han sa att jag inte skulle bry mig om extraslagen, och efter det har känningarna försvunnit lite! :)

    Just att gå med känslan att det gör ont i magen, och ner i buken går inte och tänka bort, jag försöker!

    Doktorn vill göra 24h EKG för att mitt hjärta rusar, och har extra slag. Jag får extraslag då jag jag blir nervös, orolig. 

    Jag väntar nu riktigt på att komma till en person och prata. Jag har mycket som måste ut! Det jag tycker är konstigast är att alla besvär kom efter ett besök på akuten för extraslagen. Efter det så började jag tänka, nu går det utför, hjärtat kommer och stanna. Jag har nyligen fått ett nytt jobb då jag fick sluta som försäljare då det blev för påfrestande (jobbade som försäljare på Jysk, ni har säkert sett folk jobba där!)  Det var på Jysk extra slagen började, men då var det några enstaka slag.

    Tycker ni det har hjälpt att prata med phykolog mm.?  
    Jag går hos en terapeut med inriktning på KBT och för mig är det perfekt! Han är ju läkare i grunden och KBT lär mig ju veta vad som händer i kroppen och vad jag ska göra åt det.

    Tycker du att det är konstigt att du har ont i magen? Tycker inte jag.. Det är ju det första stället som tar stryk när man stressar eller är orolig!

    För mig började det åxå med ett besök på akuten, fick en panik attack av att jag kände hur hjärtat började rusa. Fick tunnelseende, stjärnor, yrsel och blev skiträdd. Hela saken handlar nog om att jag märkte hur svag kroppen är egentligen, så lite som behövs, fick verkligen hälsoångest och dödsångest där den dagen.. jag jobbade med ett väldigt stressigt jobb och det tog väl stop där.

    Har åxå extraslag, hjärtrusningar.. Kommer på en gång när jag är orolig eller stressad. Men vet du, det här har hållt på i över ett år för mig nu, förra året i december låg jag som ett kolli på akuten och bölade som en bejbis. Kan bara säga som så, jag lever ännu!! Prioriterat om en massa, vet nu vart min stress nivå ligger (finns knappt) men jag mår betydligt mycket bättre! visst hamnar jag i svackor men det är överkomligt..

    Prata med läkare om att få remiss till terapeut, genom att han är läkare så kan han skicka iväg dig på provtagningar odyl. jag har fått ta prover på om jag har tendens till blodproppar eftersom det är min stora fasa! Sköldkörtelprover, vitaminer, järn.. Ja allt möjligt! Han till och med sjukskrev mig så jag behöver knappt prata med min vc utan allt går via han.
     

    Men främst så måste du acceptera skiten, inte motarbeta den, där sitter jättemycket! Svårt men inte omöjligt! Sen prioriterar du dig själv, gör saker du vill, när du vill osv. Få upp de "må-bra-hormonerna" Bästa rådet jag fått är faktiskt 30 min motion per dag och äta enligt GI.. Konstigt nog men socker kan få en att få jättemycket hjärtrusningar.
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-01-19 17:57:33 följande:
    Det känns som du berättar hur jag känner mig! riktigt läskigt! Jag har i dagarna bytt läkare då jag aldrig har en och samma läkare. nu får jag en och samma läkare på en privat VC. Men min gamla läkare sa att han skulle skicka en remiss till när spykiatrin (kan inte stava till det! ;) )

    Just med jobbet så hade jag mycket stressigt ochså, nu får jag en frihetskänsla på det nya jobbet.

    Då min pappa inte riktigt fattar hur jag mår så tror han att det är hans fel, han är rädd att jag skall bli en "sängcolli" dvs. ligger i sängen hela dagarna.  Jag kan förstå att han är orolig, men det hjälper inte mycket med att han säger så..

    Då jag mår som jag mår så har jag inte ätit godis/snaks dricka på 2 veckor, känner inget sug. förut så kunde jag slänga i mig en chokladkaka utan problem..  

    Jag har ett stort intresse för tåg och spårvagnar, då jag har ångest så vågar jag inte åka till vår klubb där vi renoverar äldre spårvagnar från 1920. Jag är rädd för att få extra slag. Då vi kör ute i Göteborg på spåren så är jag utbildad inom spårsäkerhet, jag vågar knappt göra min favoritsyssla längre, nämligen att vara konduktör på våra fina äldre spårvagnar. 

    tror du att man kan bli av med ångesten någon gång, eller kommer den alltid att finnas där?            
    Det är svårt för någon som inte har ångest att förstå det, man ser ju helt vanlig ut, det är ju inget synligt fel. Min karl tex. han förstår inte att jag måste gå åt sidan ibland för att jag inte orkar. Att jag tex ligger i soffan en hel dag för att min ork är slut eller varför jag är så virrig.. han kan inte förstå varför jag orkar gå ut och gå men inte släpa runt dammsugaren eller det typiska, en dag kan jag skratta, leka med barnen, städa, tvätta som en normal människa för att nästa dag vara orolig, må illa, gråta. Jättesvårt att förstå! Men jag förstod inte hur min syster hade det så jag kan se det från båda hållen..

    Vet du, var inte rädd för att göra det du tycker om! Absolut inte! För mig funkar det som så att jag känner inte av hjärtat om jag gör saker jag tycker om, det är först när jag sitter och kollar tv, tar det lugnt som jag känner av det. Nu efter min långa förkylningsperiod så har jag kännt av jättemycket extraslag, var till läkaren, kollade med ekg igen och det är inget fel alls! Men han förklarade åt mig att hjärtat behöver jobba lite extra ibland. Extraslagen på hjärtat är ju till för att pumpa in mer blod i hjärtat, alla har dem! Det är bara det att vissa känner av dem lättare än andra.. Obehagligt är det, det håller jag med om, men nog är det väl ändå bra att få in mer blod om det behövs? Läste någonstans att en med ångest känner av sin kropp upp till 12 gånger mer än en som inte är ångestfylld, att man både omedvetet och medvetet registrerar händelser i kroppen. Så det tror jag är samma med hjärtat och extraslagen.

    Jag vet inte vad jag tror om ångest om den försvinner, jag har några vänner som har/haft det och de mår bra nu! Endel har haft det i perioder medans andra har haft det i flera år.. jag tror det hela handlar mycket om vad man själv vill, sin egen envishet, att man lyssnar på sin kropp och att man litar på sig själv. Man måste nog hitta orsaken till den åxå..

    Prata med läkaren om betablockerare, det har jag fått, fick det för hjärtvolterna, rusningarna och de här förbaskade skakningarna. Hjälper jättebra! Men som vanligt så ska jag rekommendera dig vitaminer, gör det till alla som har sånna här problem. Äter själv magnesium en hög dos 375mg x 2 per dag, tar bort nästan alla skakningar och ger mig lugn i kroppen. Omega 3,6,9 äter jag för hjärtat, det slår inte lika hårt och sen nu på vintern har jag märkt stor skillnad på hur jag mår om jag missar min dos d-vitamin! De här tar jag på morgonen direkt jag vaknar.
  • MizzTez
    Anonym (ser du solen) skrev 2012-01-19 23:16:21 följande:
    Vad är kärlkramp?  

    Jämt tryck över bröstet är panik ångest

    men när smärtan är "spretig" i bröstet och trycket är mer intensivt längst flera "kanaler" i bröstet och "rörligt" kan det låta som kärlkramp??

     
    Låter som inflammation i bröstmusklerna.. Om du trycker med fingrarna på bröstmusklerna, mellan brösten, under armarna, revbenen.. gör det ont då?
    Anonym skrev 2012-01-19 17:03:17 följande:
    Kärlkramp, har jag fått på grund av stress... Ska göra en utredning av mitt hjärta så jag inte drar på mej en infarkt. Jag är "bara " 37....
    Du får gärna vidare utveckla det här inlägget, det är inte så smart att bara skriva så här i en tråd som det sitter människor i som har stora problem med ångest och olika hjärtsymptom. Många blir hypokondriska med ångesten så mer förklaring kring din stress hade varit bra. Undvik att berätta desstomer om dina symptom eftersom mycket av dem liknar ångest symptom.
    Långvarig stress? Ångest? Haft det länge? Hur länge du fått behandling? Vilka undersökningar du gjort osv..
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-01-19 21:45:51 följande:
    Måste säga att du har en enorm kunskap om ångest och oro! Du skall veta att det hjälper mig att läsa det du skriver!!

    Jag pratade med läkaren om betablockare, men han tyckte då jag har en puls som är på 50-60 slag på morgonen så var han rädd över att hjärtat skulle minska ännu mer i slag. Det är mest dem hårda hjärtslagen i magen och bröstet som jag känner mycket utav.  Enligt min läkaren så är den vanligt vid ångest, har du upplevt det? Jag funderar starkt på att köpa magnesium, då mycket av mina symptomer stämmer in på magnesiumbrist, var köper man det? 

    Hoppas verkligen remissen kommer hem snart, och efter 24 h EKG så hoppas jag att jag minskar oron för hjärtat, det var ju där det började.     
    Jag läser väldigt mycket om ångest, stress och panikångest, frågar läkare och sköterskor. Frågar hellre en gång för mycket.. För mig funkar det så att jag vill gärna veta och får jag inte veta så blir det en oro i sig. Hehe

    Oj, de har inte ens kollat någon puls på mig men jag ligger kring 80 en vanlig dag, när jag haft panikattacker har den kommit upp i 150 som max tror jag! De där hårda slagen känner jag av, lite till och från faktiskt, kan känna pulsen slå i skallen åxå, så irriterande!

    jag känner igen jätte många av mina symptom nu med saker som jag haft redan som litet barn! Fått medicin mot diverse saker när jag var yngre som en klump i halsen, svårt att andas, tappat hår, hjärtvolter, hjärtrusningar osv. Då har jag varit kring 8-12 år, när jag kom på det så fick jag en tankeställare! Jag är 31 nu och har klarat mig igenom diverse ångest perioder redan som litet barn, då borde jag ju göra det nu åxå!?!

    Jag köper magnesium i häsoaffären, Hälsokost eller Life, de är underbara så fråga dem om hjälp! jag gick in dit och visade mina skakningar och hon plockade ut ett par tabletter och efter 2 dagar kände jag skillnaden! Men ta inte en låg dos utan kör på en högre på engång! Blir det för mycket så kan du bli dålig i magen men då är det bara att minska intaget.
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-01-20 15:32:09 följande:
    Idag är ingen bra dag!!

    Vaknade i morse med en hemsk dröm, drömde att en kompis fick åka till akuten med ambulans och massa skit! usch!

    Åkte även idag till affären, tyckte det var lite jobbigt, fick några extraslag och yrsel och ville bara där ifrån. Så fort jag satte mig i bilen så blev allt mycket bättre, undra om man blir lite  rädd av o vara bland mycket folk!?

    Idag känner jag mig nervös, tänker på mardrömmen och tänker "tänk om det var jag" usch! Men jag lär mig tänka på att - det händer inget! Allt är en process som måste göras i huvudet, jag vill göra denna resa utan för mycket tabletter.

    Hoppas du också har det bra Vanadiz!    :)     
    Jo idag är en rätt så bra dag, har mina krämpor i bröstkorgen och de gör mig lite fladdrig men jag har varit och dragit av lite energi på gymmet och då mår jag alltid bra, sen ett hett bad på det så musklerna värms upp och så kan man leva vidare..

    Dina mardrömmar är en del av ångesten, har åxå haft dem, ett år drömde jag mardrömmar varje natt! Min son blev uppäten av hundar och skator, min bil exploderade, rann mask ur magen osv.. de försvann när jag började med magnesiumet, antagligen lugnar kroppen sig då. Mina lugnande tabletter gjorde åxå susen.
    Gillar inte heller tabletter desstomer..

    Nu ska jag sluta spamma den här tråden! Kram på er
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-01-20 21:56:19 följande:

    Godkväll alla!

    Nu känner jag för att skriva av mig! hoppas ni inte tar illa upp!

    Idag fick min morsa ett återfall till spriten, hon ringer och gråter och säger att hon skall dö. Hon skall jämt göra så när hon ringer! Hon ringer hela tiden och det gör att jag blir jätte nervös, känner att jag har mnga extraslag ikväll.

    Jag förstår inte varför folk skall dricka, nu var det ca 2 månader sedan morsan fick ett återfall, om min oro kring henne hade dämpat sig, så nu kör vi igen!! Imorgon blir det ett långt samtal när jag kommer hem, nu får det FAN vara nog! Jag har mig själv att tänka på, orkar inte tänka så mycket på hennes problem.

    Jag kan inte förstå en mamma som verkligen skiter i sina barn, bara trycker ner dem när hon mår dåligt. Jag vet om att hon har ångest över hennes ekonomi, och det stör även mig, för jag är älskar ju henne.

    Det känns alltid bättre att skriva av sig, Nu skall jag ta en atarax och kura ner mig framför tven och hoppas att hon inte ringer mer!

    Kramizar!            


    Jag är åxå uppväxt med en alkoholiserad pappa, nu bodde jag aldrig med honom, han brydde sig inte om mig förrän han blev nykterist kring 30 års åldern men då var jag 12-13 och inte så brydd över han. Jag ansåg att det inte var värt att slösa min energi på han.. Jättekul när man är 7 år gammal och har en full/hög pappa som ringer en och slöddrar om att han kvaddat bilen! Vad hade jag med det att göra liksom? Då hade jag inte hört av han på nått år innan.. sen dök han upp på min 13 års dag, spännande att förklara till mina vänner varför min "döda" pappa återuppstod! hahaha Han var ju död för mig..

    Har nu pratat med min terapeut om min pappa, han dog av en blodpropp när han var 36, hans nykterhet dödade honom eftersom blodet blev tjockare utan alkoholen. Jag var 18 när han dog.. Men nu pratade jag med min terapeut om han och han förklarade det åt mig att min pappa har säkert haft någon ångest åkomma när han var yngre men med tanke på att det inte var så utforskat ännu då så visste ingen nått om det och alkoholen blev en flyktväg. Alkohol är ju lugnande till en viss del, saken är bara att när alkoholen går ur så ökar ångesten. Vad gör man då? Jo då tar man till det man vet lugnar igen..
    Vet du om din mamma har någon form av ångest? det är till stor del ärftligt och med tanke på hennes alkoholism så är det vad jag misstänker.. Tyvärr verkar du ärvt den genen av henne, ångesten alltså. jag har fått det från båda sidor ev. kan ju inte fråga min pappa nå mer.

    Måste du svara när hon ringer? Har du jättetajt kontakt med henne? Jag tänkte om du skulle säga åt henne att "Tyvärr mamma, jag mår jättedåligt av att du hör av dig när du druckit, jag orkar inte med det. Hör av dig när du är nykter istället så kan vi göra något du och jag."
    Tänk på att du alltid alltid ska prioritera dig själv först, du ska absolut inte ha ångest för att du mår dåligt av din mamma, det är hon som ska ha det! Du lever med dig själv främst, dina känslor, ditt mående och det är det som du måste prioritera.

    Hoppas ataraxen hjälper lite och du får en lugn kväll!
  • MizzTez
    Anonym (Ångest) skrev 2012-01-21 01:59:22 följande:
    Hej snubblade in på denna sida och började läsa. Jag lider själv av stress och ångest ( min senaste "diagnos" ist för depression) men har svårt att avgöra ev fysiska uttryck och inte pga medicinering (har ätit antidepressiva men slutat) Har alltid trott att min mage är det enda som påverkas märkbart men håravfall, extra hjärtslag, yrsel, mardrömmar är vanliga symptom även utan medicinering?! vad har ni fått för behandling?
    Jag fick lugnande Sobril, betablockerare, inderal, mot skakningar och hjärtrusning samt lyckopiller. Dock vägrade jag äta lyckopillren, känner mig inte nere på nått sätt, bara som att kroppen ibland kör på i 300km/h eller snarare hjärnan och kroppen försöker fatta vad som händer.. Samtalsterapi med kbt-inriktning.
  • MizzTez
    madeleinesophie skrev 2012-01-21 02:36:10 följande:
    Mizztez- vet inte om jag frågar förut! Har börjat äta olika vitaminer, bl.a. Magnesium, vad äter du för dos på dom?:)
    Jag började med 250mg 2ggr om dagen men nu har jag gått upp till 375x2 och det kändes mycket bättre! Hur stor äter du?
  • MizzTez
    Anonym (ser du solen) skrev 2012-01-21 00:58:34 följande:
    Ville bara säga tack till Dig! Tack! För att du skriver svar och delar med dig av dina erfarenheter/kunskap! Det hjälper massor!!!

    Jag önskar att jag orkade skriva mera här, då tankar ord snurrar i huvudet men svårt att få det nedskrivet. Kanske jag mår bättre snart och orkar/kan skriva mera snart. 

    Tack igen och alla ni andra!!! 
    Jättekul att höra!! Tack så hemskt mycket!

    Det där är åxå ett symptom som jag haft, i början hade jag jättesvårt att koncentrera mig på texter, när folk pratade, filmer.. Hade glömt bort det symptomet! hehe Tycker det är ganska fränt det där, för det är som att det är för mycket i hjärnan och när det blir fullt där sollar den automatiskt bort mer information.

    Hoppas du kommer ur det snart! Det är jobbigt när man är så där trött i hjärnan.
  • MizzTez
    Anonym skrev 2012-01-21 16:51:53 följande:
    Just nu sitter jag här med äckelkänslor igen. Yrsel och oro, illamående och panik. Det känns som att benen ska ge vika och att jag ska falla ihop. Det är så obehagligt. Har tagit en Atarax och hoppas på att den ska lindra lite besvär. Lyssnar på Frank Sinatra som enligt mig är rogivande. Fan att sambon ska jobba. Hatar att lida mig igenom sånt här själv. Blir så mkt värre då!! Usch vad arg och less jag blir på min hjärna!!
    Du är inte ensam.. vet du, ett jättebra tips är att blogga! Skriv ur dig alla känslor och inte bara de dåliga, se till att skriva nå bra åxå.
    När jag får så där brukar jag gå ut eller sätta mig och köra bil, lyssna på musik eller ringa en vän. det hjälper mer än man tror! Distrahera hjärnan..
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?