• Mamsie

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Hemulan skrev 2010-05-10 20:16:36 följande:
    Happiness - en baby är en baby är en baby DI, IVF, ÄD....det är TOPPEN att det finns
    Prexist!
    Här har vi ju diskuterat äggdonation och intensivpippande om vartannat, så sättet att få barn är sak samma - den gemensamma nämnaren här är ju att vi mogna quinntimmer vill ha barn!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    talamod skrev 2010-05-10 11:23:30 följande:
    Äntligen överst...otroligt!
     
      - - -  ÄR GRAVIDA   Talamod, 45 år. 4 barn, 5:e på gång BF 30/5-10, v37

    Tänka sig.. var det inte i förrgår vi pratade om din situation och bebisen o kärleken o ungarna???
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Susanne N skrev 2010-05-10 11:56:23 följande:
    Plockar bort mig. Har drabbats av djup pessimism och pga folk i min omgivning en känsla av att vara för gammal för att skaffa barn nu. Lycka till alla underbara tjejer. Kram!  - - - 
    Nämen, det var det jävligaste!
    Skit i dem! *kastar bajsblöja på*

    Jag har också hört antingen rent ut eller antydningar om att man vid min ålder inte ska skaffa barn, pga ditt o datt...
    Men de andra, de som hållt och håller tummarna för oss är de jag "lyssnar på".
    Till min oerhörda lycka så har jag mammas och syrrans fulla stöd i det här. Och jag vet att det är från hjärtat. Även svärmor och svärfar är med oss.

    De andra får helt enkelt stå ut med att vi gör som vi vill och känner är bäst för oss, trots att de gett oss "goda råd".
    När ungen väl är här så är det ju för sent
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Alicia 72 skrev 2010-05-10 12:22:51 följande:
    Hej! Vad trevligt med en tråd med tjejer i samma ålder som försöker få en liten bebis! Jag är 38 år och har en dotter som blir tre år i juni. Hon kom till på första försöket, utan koll på ägglossning eller menscyklar. Nummer två går dock inte alls lika lätt. Vi har försökt sen i december med ägglossningstester och prickat äl varenda månad. Denna månad tror jag dock att vi missade för vi hade sex på söndagen den 3/5 och äl var 5/5 men sambon var bortrest 4-6/5. Hoppas på långlivade simmare men det känns som att vi kanske brände försöket denna månad. Lägger till mig i BIM-listan och ser fram emot trevliga pratstunder i tråden! 

    - - -  BEBISVERKSTAD 
    Alicia72 38 år. 1 barn. Mens 19/4, äl 4/5, BIM 18/5. Försök 6
    Varmt välkommen till en varm tråd Alicia

    Tänk att ettan kom "sådär bara"
    Vi håller tummarna för att det snart blir syskon.

    Måste bara berätta vad gyn sa till mig:
    Spermier är färskvara, så om man skjutsar in när äl-stickan visar "go" så kan det vara gamla spermier han satsar med! De ska vara högst 2-3 dagar gamla. Han ska alltså tömma påsen minst 3 gånger i veckan för att hålla kvalitén.

    Om man slutar ha sex när ägglossningen enligt stickorna har varit så finns risken att man inte har ägglossning och därmed missar den! Ägglossningsstickorna visar bara att ägglossningen är på gång, men den kan ju stanna upp och komma igen senare.

    Så enligt läk ska man ha sex minst tre gånger i veckan från mensen tar slut till mensen börjar!

    Rosenrot är ett annat hett tips som funkat för många - däribland för mig
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Isabell,
    jag håller med tjejjerna här. Prata med honom och förklara att det inte känns som "den" resan som du hade sett fram emot - att få vara med honom på tu man hand en sista gång på lång tid.
    Vilket sätt du lägger fram det på är upp till er. Jag och Tesked har nog lite samma raka lite spydiga sätt... stackars våra män!

    Nu säger maken att det är dags att lägga sig - och han har rätt.
    Gonatt tjejjor!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie

    Good Morning Ladies!

    Illamåendet är kvar - jag är nöjd
    Koffeinfri {#lang_emotions_coffee} kaffelatte serveras - vassegoa!


    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Alicia,

    Kanhända du hade ett guldägg och hans bästa simmare var med i racet när dottern blev till. Eller så hade han tagit saken i egna händer och dragit en slutsats.

    Btw så är det inte helt fel att han drar en slutsats om ni inte kan trimma simmarna tillsammans - i krig o bebisverkstad är allt tillåtet
    Sexet blir lätt slentrian och en plikt - tyvärr...
    Om han satsade 2 dagar före äl så kan det mycket väl ha tagit sig; spermierna ska ju helst ligga där o vänta på ägget. Om man satsar när ägget släpper så kan det vara för sent!

    Såhär var det för oss:
    När vi jobbade på nollsexan så höll jag reda på almanackan och tog allt ansvar för att optimera chanserna. Fy så tråkigt...

    Nu när vi öppnade bebisverkstan igen tänkte jag att "nej för fasiken, inte igen" och bestämde mig för att göra honom delaktig.
    Jag talade om för honom när flytningarna började likna äggvita/snigelspår (då är äl på G) och när jag pinkat på stickan bad jag honom läsa av den efter 5 minuter (eftersom jag var "upptagen" med nåt annat). När tempen gick upp efter äl meddelade jag honom om det också, men med tillägget att "man kan ju nöjespippa, för säkerhets skull"

    Resultatet blev att vi hade roligare och sexlusten har hängt med "plikten"
    Eftersom han är delaktig är han också medansvarig, och jag kan slappna av mer, vilket ju är positivt för kvinnors sexlust.

    Allright, det är inte roligt jämt. Så jag köpte L-Argiplex och hettande glidmedel. Javafan, lite krydda får man väl ha
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Alicia,
    Rosenrot
    ,
    När jag tog ut hormonspiralen låg mina ägglossningar långt fram i cykeln och lutealfasen (tiden mellan äl och mens) var 6-10 dagar
    Med tiden blev det liiiite bättre men inte bra.
    På cykel nr 14 åt jag Rosenrot som drog tillbaka ägglossningen till dag 15. På den cykeln blev det {#lang_emotions_plus} !
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    uvalisa skrev 2010-05-11 08:56:06 följande:
    Gomorron alla! Vet att jag skrivit om detta innan men problemet kvarstår och behöver råd , min 16 åriga dotter vill absolut inte ha ett syskon...När jag berättade för henne för ca 3-4 veckor sedan att jag var gravid så blev det precis som väntat, gråt och ett fruktransvärt utbrott. Hon ville inte lyssna, och än mindre prata om det. Hennes lillebror som är 12 år tog det precis tvärtemot, blev jätte glad och ser framemot att bli storebror. Nu när tiden har gått lite tid och jag inte pratar med henne om det är det fortfarande väldigt infekterat, försökte prata lite igår med henne när hon kom hem från sin pappa som hon bor hos varannan vecka. Jag har försökt förklara för henne att hon alltid kommer attt vara viktig, att jag kommer att göra så gott jag kan för att ha tid för henne osv osv...men det känns lönlöst. Hon säger bara att det  här har inget med henne att göra, att hon och "det" inte har något gemensamt mer än samma mamma. Jag vet snart inte hur jag ska tackla detta längre, jag tänkte att jag ger henne tid och inte pratar om det för att se om det blir bättre, men jag undrar... Så jag frågade henne hur hon tänker sig att hösten ska bli om vi aldrig kan prata om det. Jag vill ju dela min glädje med henne, hon är ju mitt hjärta. På min fråga så sa hon bara, - jag jag går  ju i skolan och så får jag väl övningsköra med pappa. Jag vet inte vad jag ska göra, min man säger till mig att jag ska ignorera henne i detta, men det är svårt när jag vill att hon ska vara delaktig. Tänkte ett tag om jag skulle försöka prata med nån kurator på hennes skola eller nåt men jag vet inte. Någon som har nåt förslag eller erfarenhet av detta problem? Hennes ledsamhet över att bli storasyster förtar lite av min glädje att vänta barn. Snälla ge mig tips på hur jag ska göra.
    Tjejjer i 16-18årsåldern är {#lang_emotions_djavulsk} {#lang_emotions_yell}
    Eftersom barnaga är förbjudet så får man ta till andra metoder... {#lang_emotions_dreamer}

    Prata med kuratorn - kanske det är en vettig människa, men det kan lika gärna vara åt andra hållet... Jag vet inte hur BRIS eller Röda Korsets föräldralinjer fungerar idag, men en väninnna hade god hjälp av dem ett tag sen.

    Jag förstår att du vill ha "kärlek o harmoni" i familjen, men vill inte dottern så vill hon inte! Hade hon varit katt så hade hon säkert pinkat i din säng, men nu är hon ett människobarn och tar till andra metoder; tex spela på pappan och leka nonchalant.

    Det är jättesvårt att veta hur man ska bete sig då.
    Jag hade nog...
    gjort klart för ungen att jag älskar henne och vill hon vara avig och demonstrativ så får hon väl vara det! Syskonet kommer i alla fall att vara hennes syskon hur mycket hon än pratar bort det, och hennes plats i mitt hjärta är kvar vad hon än tycker om det.
    Sen skulle saken vara (utåt sett) utagerad för min del och jag skulle fortsätta prata med båda ungdomarna på samma sätt om syskonet och allt annat i livet.
    Kanske hon tar avstånd i rena ilskan och flyr till pappan. Fine!
    Kanske hon tar sitt förnuft till fånga snart eller efter 3 år. Fine!

    I det läget är det guld värt att ha en bra partner eller annan klok person att spy sin galla på så att man inte behöver visa den motsträviga tonårsskiten hur man egentligen känner.

    Uscha vad svårt. Hoppas det löser sig med tiden... *kram*
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    isabell05 skrev 2010-05-11 09:03:37 följande:
    Tack alla tjejorna för råd. Visst skall jag prata med honom om hur jag känner. Men det jag hänger upp mig lite på är ju att HAN har tjötat om att vi skall ha den här "påtumanhandresan".....HAN BORDE FATTA att jag blir ledsen....jag skall inte behöva berätta det för honom egentligen. Jag har en bra relation till min svärfar, han är en hyvens gubbe , men personligen känner jag det inte som nödvändigt att åka ner till spanien för att fira hans födelsedag utan jag gör det för sambons skull, för vår skull, för vår "påtumanhand"... Nu är det ju så att jag är inte arg eller ledsen så länge, så nu har jag gått över i stadiet "rycka på axlarna" och gå min egen väg...så nu kollar jag resor på nätet till mig och barnen (någon som kan tipsa?) Jag har inget tålamod med dumma människor och just nu tycker jag att han är fantastiskt DUM, för att inte säga TRÖG!  Kram tjejor, glad att Ni finns allihop!  
    Isabell,
    han fattar inte fast han borde. Han är ett SNOPPDJUR och de är ... som de är... {#lang_emotions_foot_in_mouth}
    Så då är det upp till oss att med så få ord som möjligt tala om saker och ting. Och hoppas det går in -vilket det faktiskt ofta gör!
    Men om han trots det prioriterar sin syster så får du väl - återigen lugnt och tydligt - tala om att om du inte kan åka med den du älskar så får du väl åka med de andra du älskar!

    Visst är det schysst att ha A-kupa och bli gravid! Plötsligt har man b00bs
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5