Inlägg från: bojji07 |Visa alla inlägg
  • bojji07

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    mariatösen skrev 2010-08-23 11:00:01 följande:
    Hej alla som jag pratat med i denna tråd.
    Jag är i grav.vecka 8+3 idag, och de bruna flytningarna fortsatte i helgen plus jätte mensvärk, men inget mer.  orkade inte med detta längre. Åkte in akut i morse igen och han var så noggrann och förstående läkaren, men  en tystlåten ung herre. Inget hade växt sedan förra VUL, så det är ett MA, men han misstänkte ingen mola. 
    SÅ nu sitter jag här med 4 cytotek som ska föras upp i musen strax.
    Någon som har erfarnhet och orkar dela med sig, ganska omgående, fast detta inte är en MF/MA-tråd?

    Fyller 46 om en vecka. Kommer nog inte försöka skaffa fler barn, vilket jag ju inte hade försökt nu heller, men i såå många år innan. SÅ det är en sorg som väller upp ändå.
    Samtidigt är jag oerhört glad att hittat hit, så många starka kvinnor runt 40 som kämpar för att få små underverk och  föder små bebis underverk.! 

    TACK för allt!
    Hoppas det går fort och så bra det kan gå för dig. Många kramar
    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07
    Anyah skrev 2010-08-23 12:00:46 följande:
    Tack!
    Nu börjar jag slappna av liiiite.
    Men fortfarande känner jag efter hur jag mår hela tiden.
    Tycker att det molar lite i magen.. Antar att jag får lära mig att leva med lite oro...
    Grattis Anyah!
    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07
    mamma3e skrev 2010-08-23 12:31:55 följande:

    Hej alla,

    Fyllde 40 i juni -10.
    Jag vill också hänga med här om det är ok trots att vi eg inte jobbar på bebis ( ännu...?).
    Vi har 2 barn på 7 resp snart 9 år, blev oplanerat gravid i maj -10 och den slutade tyvärr med mf i v 13 mitt under semestern. Nu vet jag inte om maken är redo för att faktiskt försöka bli gravida igen men JAG är det definitivt! Vi ska avvakta en menstruation och se hur vi gör sedan. Under tiden läser jag här, gläds med nya små underverk ( GRATTIS till de senaste tillskotten!!! ) och även med alla som har glädjen att plussa.
    Är glad att jag hittade denna tråd då jag tidigare känt mig ganska ensam i min ålder som varit/ är/ önskar bli gravid.

    m


    Hej och välkommen till denna härliga tråd. Vi är inne på första försöket till en liten till. Har tre sedan tidigare.
    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07
    Kalaskula skrev 2010-08-23 13:51:04 följande:
    HeJ Det var länge sedan jag la in några inlägg men jag är iallafall en flitig läsare

    Det där med att man inte får göra kub/nupp fvp/mkp tycker  jag är så himla konstigt. Jag bor i Stockholm och här är det inga problem alls. När jag väntade mitt första barn -05 var jag 35 år och blev tillfrågad om jag ville ha fvp eller nupp. Eftersom jag inte riktigt visste valde jag nupp. KUB fanns inte då. När jag väntade 2:an (-07) var det samma sak men då valde jag fvp (mkp fanns inte att tillgå då) eftersom en kollega till mig födde ett barn -05 som har Down, hon hade gjort nupp och var inte innom riskzonen och ändå hade han down. Därför kännde jag att nupp, och till viss del kub är ju bara en sannolikhet och inte någon exakt vetenskap.

    Nu är jag 41 och väntar trean och blev då erbjuden mkp. Nu gör dom det tydligen här i Stockholm och har gjort det i 10 år säger dom?? Men det är väl olika vilken doktor eller liknande. Jag går på Huddinge och där är dom väldigt duktiga.  Jag skulle göra mkp i v 11, 29/7 men då typiskt nog låg mina tarmar fel och nu har jag fått göra fvp i torsdags istället (v14+3). Så nu väntar jag nervöst på svaret. Är jätte nervös. Det var jag inte med de två innan. 

    Jag blir så glad över alla här inne som kämpar på och grattis till er som fått barn Tesked bla, och till er som har fått pluss.

     
    Blev du tillfrågad om MKP eller fick du ta upp det själv? Och vet du om det är samma risker med MKP som med FVP ? Vi försöker ju med en liten till och funderar ju på FVP men MKP kan man ju ta mycket tidigare(om det går)   Någon som gjort MKP och FVP och vet om det gör lika ont?
    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07

    Mamsie: Har du gjort MKP och FVP?
    Känner du till hur missfallsriskerna är mellan dem isåfall?
    Och hur kan man jämföra smärtan mellan dem?
    Samt...vid ett FVP är ju den ökade missfallsrisken tillbaka som om man inte
    tagit ett prov efter två veckor. Hur är det med MKP går den tillbaka så med eller???

    Många frågor blev det, förlåtSkäms

    Jag är ju inte ens gravid ännuDrömmer...men hoppas ju snart bli och då vill jag ha kunnat fundera på dessa
    frågor fram och tillbaka en delSkrattande


    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07
    Loppi2010 skrev 2010-08-23 18:19:11 följande:
    Undrar - hur gör man för att komma med på "listan"? Känner mig helt okunnig om hur jag ska göra härinne, men vill ju gärna vara med =). Ni verkar vara ett trevligt gäng!

    Ang. frågor om FVP så kan jag berätta att jag gjorde det 2ggr med min dotter född05, första gången lyckades läkaren inte få  nålen igenom hinnan (suck) så vi fick göra om det en vecka senare. Risken för MF är tydligen kring 1% & jag upplevde alls inte att det gjorde ont. Det värsta var ju ovissheten efteråt, risken för MF & vad svaret skulle innehålla. För oss gick det ju fint! =) Kommer absolut att göra FVP denna gången också, vill veta. Eftersom jag nu hunnit bli 5 år äldra är ju också risken mkt högre för kromosomfel på bebisen. Märkligt dock att vissa landsting inte låter oss över 40 göra FVP, risken ökar ju markant efter 40.
    Ja ovissheten är jobbig förstår jag...
    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07
    Mamsie skrev 2010-08-23 21:53:12 följande:
    Snitter snatter i tråden. Fullt ös som vanligt  

    Moderkaksprov vs fostervattensprov: 

    FVP 2006. Gjorde inte ont alls för mig. Kände ett tryck och ett "poff" och sedan kändes det skumt när de sög ut fostervatten. Var livrädd för missfall efteråt och vågade knappt röra mig! (Fånigt värre alltså!)  CVS (moderkaksprov) 2010. Själva sticket kändes inte alls, men det var obehagligt när de joxade fram och tillbaka för att suga upp celler ur moderkakan. Kändes som om en hand kramade om livmodern hårt så det blev ömt. Sedan stickande mensvärk långt ner i magen. När jag hade tömt blåsan kändes det bättre. Svårt att gå och maken fick köra fram bilen till dörren. Två dagar tog jag det lugnt och undvek lyft och raska promenader. 
    Jag föredrar CVS eftersom det tas tidigare men missfallsrisken är exakt samma enligt uppgift från läkaren som tog provet. 

    Läser vidare i tråden..  
     
    Tack så mycket för svar...om jag/vi lyckas bli gravida igen så överväger jag nog då CVS med....då det kan tas tidigare och om missfallsrisken är densamma. Tackar bugar och bockar!
    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07

    Mariatösen: Vad skönt att det inte var så mycket värk. Men förstår att det varit och är jobbigt iallafall Kramar !

    Gosengos: Ja, tycker det ser så ut...GRATTIS!!!!

    Glittra: GRATTIS TILL DOTTERN!!!!


    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07
    Kalaskula skrev 2010-08-24 20:35:34 följande:
    Nu har jag fått svaret på fvp.
    Dom är snabba på Huddinge. Allt såg normalt ut. Och vi ska få en liten tjej.... Jag var helt säker på att det skulle bli en kille, så jag blev lite förvånad men otroligt lycklig. Nu vet jag att mycket kan gå fel under resans gång, men nu är jag lycklig !!!!!!

    En liten fråga, hur får ni fram tjej och kill tecknen när ni skriver sidfot, har letat men fattaar nog inte?
    Grattis vad skönt! och sidfoten har jag också undrat över Så jag är nyfiken på det med!
    Vart bor du om du varit på Huddinge? Jag bor i Järfälla!
    Stolt mamma till son-91 son-07 och dotter-09
  • bojji07
    Teskedsmamman skrev 2010-08-26 20:18:17 följande:
    Jag mår utmärkt!!! Har just för tillfället knipt mig till träningsvärk i hela bäckenbotten men jag klarar verkligen inte av att hålla tätt om jag är kissig så jag har bootcamp för bäckenbotten för tillfället....

    Den lille har en mat och sovklocka... finns inget annat på den, men de två senaste dagarna har han faktiskt varit vaken 10-20 min här och där. Han har ett lååångt sovpass på förmiddagen/middag, idag sov han från 02-15 ungefär, med 4 matpass, 2 på natten, ett vid 10.30 och så vid 12-tiden. Så han är lik storebror som praktiskt taget sov bort sin första månad...

    Han är en ytterst lugn och stillsam bebis faktiskt, än så länge... det var Alfred också, nu får man blodstörtning 5 gånger om dagen med Alfred eftersom de är lejon båda två och emellanåt väldigt lika (tom så jag kallar honom Alfred) så förutsätter jag att han blir som Alfred och tar hellre en positiv överraskning om det visar sig att han blir lugnare Han gillar att sitta och kika... Inatt fick vi tom 4 STORA leenden av honom, liksom Ian (som log på BB redan) så kommer de under provokation och är inte magknipsleenden, dem har han också, de som kom inatt var med hela ansiktet inkl ögonen...

    Lite olikt de andra är det, men det är mest för att kroppen inte gör ont den här gången.... jag var öm i underlivet mindre än ett dygn, sedan dess har jag inte känt av det. Med Ian hade jag ont i 1 månad och 1 vecka med Alfred... däremot gör rester av foglossning att jag är stel i bäckenet fortfarande.,.. Lär nog hänga i ett tag....

    Ang amningen så hänvisar jag till bloggen, skrev en lång utläggning om det igår, men alla problem har lagt sig och det fungerar bra nu... förutom att det gör så jäääkla ont i vänster bröst när produktionen kommer igång.
    Vad härligt att höra Du verkar ha fått en underbar liten kille till!
    Älskar ♂-91 ♂-07 och ♀-09
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5