Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    jmynt skrev 2010-08-02 12:48:18 följande:
    jag är i v.37+4 idag

    Var inne på förlossningen i natt hade regelbundna värkar med 2min mellan de gjorde inte så ont så jag skrek men de kändes ordentligt, men efter en stund med ctg så avtog de nästan helt, är lite öppen sa hon jag kände imorse och jag får in tre fingrar utan problem, De tyckte att vi skulle stanna kvar men vi valde att åka hem o avvakta, idag har jag ont och en hel del sd det lossnar massor av slem hela tiden. Ska till bm vid tre så ska prata med henne om vad man kan göra för att få igång det. Känner att jag inte klarar mer nu. Kan inte göra nåt här hemma för att mina händer gör så ont.

    Sen undrar jag om det är nån som kan nåt om blodtryck, min låga siffra har nämligen ökat från 30 till 80 och jag är jätte svullen, bör man oroa sig då?
    vad är det som ökat från 30 till 80 ? Jag menar 30 kan ju inte ha varit blodtrycket..
  • Happyme
    Demyra skrev 2010-08-03 13:21:59 följande:
    Håll tummarna för mig tjejer att det är på gång ordentligt.
    Tappen utplånad och öppen 3 cm och sammandragningar med 5 minuters mellanrum :)

    Barnmorskan ville inte riktigt släppa hem mig men vi bor ju så nära och ville säga hej då åt sonen när han far till mormor och morfar. Nu ska jag dricka en kopp hallonblads tee och sen tillbaks till förlossningen för att förhoppningsvis föda.
    Spännande Demyra, lycka till med bebispluppandet nu !!
  • Happyme
    060810 skrev 2010-08-03 17:12:16 följande:
    När tycker ni man ska ringa in till fl om man har huvudvärk och ONT i magen? Ska man ens ringa?
    Jag har ont i huvudet (hade +1 i urinen förra veckan) och jävligt ont i min mage... Mår inget vidare alls.. Som en enda jävla sd som inte släpper...
    Har ingen barnvakt och därför undrar jag om det är något jag bör vara orolig över? Vad tror ni? Är i v. 35+3 idag.
    Ring schnappi ! Jag måste tyvärr också ställa mig i ledet som en av de som har svårt för att ringa, känns som de tycker jag är löjlig...innan jag ens har ringt. Blir fundersam varför det är så viktigt hur man uppfattas av manniskor man inte ens har ngn relation till?
  • Happyme
    PennyJenny skrev 2010-08-03 18:43:05 följande:
    Ja, varför är man sån egentligen? Det är som dom säger här inne "det är vårt jobb att kolla upp dig om nåt inte känns bra" men ändå så drar man sig för att säga till om nåt inte känns helt hundra... Märkligt!
    Ja man kanske skulle behöva livslång terapi för att ta reda på det   Jag har vuxit upp i en mkt nära relation med min mormor som är en mkt stark kvinna som ingen sätter sig på i onödan, hon är snart 90 och min stora förebild. MEN jag har som vuxen sett sidor jag inte såg som yngre, tex att hon ALDRIG ber om hjälp och anledningen är att hon inte vill vara till besvär. Så samma sak jag alltid beundrat har jag nu börjat se baksidan med. När hon är jättedålig och inte säger till tex, jag blir galen av oro att hon ska ligga hemma på golvet o dö ensam för att hon aldrig berättar när hon är dålig o behöver hjälp. Oftast har jag fått upptäcka det själv när jag ringer henne ( bor 50 mil bort) och då larma ambulans eller ngt av barnen som bor närmare. Blir tokig på hennes envishet. Och jag är precis likadan. Min sambo blev sur på mig när jag låg inne nu på sös flera veckor för att jag inte sa som det var alla gånger. Jag tänker alltid igenom om det verkligen behövs ett pling på klockan, vill inte störa. Som vårdpersonal vet man ju hur mkt alla har att göra....blablablabla.

    Långt o svamligt inlägg men vi får tänka att vi måste för våra bebisars skull! Hoppas du ringde schnappi....
  • Happyme

     Grattis Demyra, tänkte i morse att du nog fått din lilla sessa
    Vad skönt att allt gick bra och njut nu av livet som mor till två små guldklimpar !!

  • Happyme
    060810 skrev 2010-08-06 12:11:11 följande:
    Det ger sakta med sig här.. inte var 10:e längre i a f. lyckades somna en stund och fick väl sova 20 min eller nåt..
    Jag försöker hålla ut så länge som möjligt här hemma. Ska försöka få barnen att sova middag en stund nu i min säng.. :p Man kanske kan sno åt sig en 30 min sömn tilll i a f.
    Tror inte heller helgen kommer klara sig här.. men jag hoppas!
    Molvärk har jag med, rätt så kraftig emellanåt, men det är mest när jag tvingats gå upp ur sängen för att styra upp ungarna..
    Vänta inte för länge bara Schnappi! Förstår att du vill vara med dina små men du behöver vila också, sköt om dig.
  • Happyme
    PennyJenny skrev 2010-08-06 18:23:55 följande:
    Tyvärr girls, snittdatumet håller vi hemligt tills vidare (hur jag nu ska klara det?!). Vi känner att vi vill berätta själva när allt är över och slippa en massa sms och grejer om hur det gått osv (och oroliga påringningar och sms om man inte svarar typ 7 minuter efter Flört). Hoppas ni förstår :) Men schnappi - vi lär träffas i Lund  om allt går som det ska för oss :) Jag är jättenervös, är så otroligt rädd att något ska hända :(

    jmynt: Lycka till med stundande förlossningen. Hoppas det drar igång av sig själv snart för dig.
    Har full förståelse för att ni vill ha lugn o ro runt er när lillaliten kommer till världen. Men vi finns ju här o håller tummar o tankar sen får du berätta när du orkar o vill
  • Happyme

    jmynt: ni får sexa på allt ni orkar så bebis är ute innan torsdag

  • Happyme

    ....att magarna tömmer sig kan vara tecken på att förlossning är på g.  Min andra förlossning startade med toklös mage....

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar