• MuminMy

    Nätmobbning/vuxenmobbning på Familjeliv?

    Ja, hur står det egentligen till här på familjeliv? Själv tycker jag inte att nivån ändrats nämnvärt sedan starten - möjligtvis att taket blivit lite lägre och att fler gränsfall döms och tas bort än tidigare.

    Vad tycker du?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 12:46
    Defintion av mobbning: Mobbning innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska trakasserier inom en organisation.

    Att någon är elakt en gång mot en annan medlem är alltså inte att betrakta som mobbning, mobbning blir det först när förföljelsen är systematisk mot en enskild annan medlem. Det är inte heller mobbning att en grupp medlemmar med en viss åsikt blir bemötta av en annan grupp med motsatt åsikt så vida inte debatten fortsätter utanför skådeplatsen.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Nätmobbning/vuxenmobbning på Familjeliv?
  • kokoskärlek med bubblor

    Jag tycker att det existerar. Vet ej om jag kan bedöma huruvida det eskalerat eller ej; men nog existerar det.
    Namn t.ex. En mamma skriver att hennes barn heter XXX. Brukar inte ta lång tid innan hon får höra både det ena och det andra. "Fan vad WT" eller liknande är inte ovanligt att man ser.. Det sparas liksom inte på orden direkt..
    Om föräldrarna sitter och skriver så på ett forum undrar i alla fall jag hur de är irl samt hur de uppfostrar sina barn. Barn apar ju liksom efter mer än vad de lyssnar på tillsägelser om man säger så... Barn som mobbar andra barn tror jag i relativt stor utsträckning kommer från familjer där det är ok att snacka skit om andra i var o varannan mening...
    Sjukt jävla trist måste jag säga. Men men.. Internet är farligt. Och skitbra. Samtidigt.
    (Svarade alternativ 2)

  • JA77

    Inlägg blir ju bortgallrade för minsta lilla!

  • VulgusProfanum

    Visst förekommer mobbing här ibland. Kanske inte så vanligt förekommande men att det förekommer det gör det absolut.


    Don´t pee on my leg and tell me it´s raining
  • W W

    Klart att det finns, fl är väl som alla andra ställen (irl och på nätet).


    Zchimla som årets tomte - jag tar för givet att du tänker likadant!
  • Fragile Angel

    Det förekommer absolut här.


    Just because I'm paranoid doesn't mean theyr'e not after me
  • lövet2
    Alt 3. Det förekommer mobbing, men det är inte så utbrett. Men då skiljer jag på 2 helt olika företeelser:

    1. A skriver i en tråd att hon utför handling X (slår barnet, matar katten med torrfoder, snattar på ICA osv) och 15 personer kastar sig över henne och berättar hur fel hon gör och att hon är en idiot om hon fortsätter med det.

    2. A skriver i en tråd att hon utför handling X. 15 personer talar om för henne att hon är dum i huvudet, skämtar sinsemellan om hur korkad hon är, diskuterar henne i andra trådar, länkar mellan varandra så fort någon hittar flera trådar där A är med och tar tillvara varje tillfälle att jäklas med henne.

    Det är bara scenario 2 som jag kallar för mobbing. I scenario 1 är det inte mobbing - ännu i alla fall. Det är fortfarande den speciella handlingen alla tycker är fel och kritiserar, även om då någon går för långt och kastar ur sig okvädningsord.
  • Ejin

    fast ibland är det vissa som tycker att det är vuxenmobbning såfort ts inte får medhåll i det han/hon skriver... och det är ju inte samma sak.. man får förvänta sej olika åsikter om man startar en tråd.. så är det bara... sen finns de ju vissa såklart som måste ta till barnsliga påhopp men så himla ofta tycker ja inte att de e...

  • Funkyiore

    Nej, jag har inte upplevt det här. Men tror er när ni säger att det finns. Hänger väl antagligen  i trådar där det inte finns, eller så läser jag förmodligen inte alla inlägg ordentligt.


    Gläds åt det lilla för i slutänden, finns inget större
Svar på tråden Nätmobbning/vuxenmobbning på Familjeliv?