• rallarrosen

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Jag tror inte att det är så många som "fastnar" i IVF-karusellen, och inte heller så många som gör jättejättemånga IVF-försök. Det låter på många här som om det är så. De flesta gör några få försök. En del lyckas tack och lov. Men de som inte lyckas, som bara provat. Och de som väljer bort både IVF och adoption men säger sig ha stark barnlängtan?
    Att så många av dessa inte väljer att adoptera har jag svårt att förstå, har inga såna runtom mig och har inte hört deras skäl. Jag är nyfiken på hur de tänker det tänker jag inte hymla om.

    Jag kan tänka mig;

    Att de inte känner nån adopterad/adopterare och därför känns det främmande.

    Att de inte tror sig klara en utredning. De tror man ska vara helt perfekt för att adoptera.

    Att de inte vill sticka ut, de vill "vara som alla andra".

    De tror på massmedias dåliga bild av hur det går för adopterade.

    De tror att det kostar mer än vad det gör/ eller de har inte råd.

    De tror inte på internationell adoption som sådan. Typ - man ska inte ta barn från deras ursprungskultur.

  • Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?
  • mammatillvictor
    Nanook skrev 2008-02-15 18:54:13 följande:
     Jag skulle aldrig kunna tänka mig att adoptera. Anledningen till det är att jag själv är adopterad. Och det kunde inte ha gått mera åt helvete... Adoptivfamiljen kastade ut mig efter nio jävligt långa år av psykisk och fysisk misshandel och sexuellt utnyttjande. (Det krävdes tio års tarapi för att göra mig till en "hel" människa igen, och nu har jag en underbar alldeles egen familj, dvs maken och barnen.) Så egenligen vill jag inte adoptera för att jag inte har någon förtroende på dom människorna som gör hemutredning osv...
    Beklagar verkligen att du haft det så dåligt med hemska föräldrar Men man får ju försöka att se att det är få föräldrar som gör detta emot sina barn, biologiska som adoptivföräldrar. Fruktansvärt!
  • Nanook
    Vietnammamma skrev 2008-02-15 19:06:24 följande:
    Beklagar verkligen att du haft det så dåligt med hemska föräldrar Men man får ju försöka att se att det är få föräldrar som gör detta emot sina barn, biologiska som adoptivföräldrar. Fruktansvärt!
    Jo, det är ju föräldrar som gör det mot sin barn. Och jag är ganska säker på att det finns försvinnande liten mängd adoptivföräldrar som är så mot sina barn. Men jag undrar hur i h*****e kunde socialen missa deras problem och brister i sin utredning. Och det flera ggr (jag har två småbröder från Colombia).
  • Lovebug

    Nu finns det ett pyre i min mage efter fyra IVF-försök, men det var ju långt ifrån säkert att det ens skulle fungera. Vi hade ställt in oss alltmer på adoption.

    Jag tror att hade IVF-försöken inte fungerat och vi ändå valt att inte adoptera så hade det inte haft något med vår barnlängtan att göra. För barn vill vi ha, och det spelar faktiskt ingen roll varifrån det kommer. Utan för vår del hade det nog snarare handlat om att vi i så fall inte orkade fortsätta kämpa vidare med adoptionsutredningar m.m och sen ännu en lång väntan. Kanske det hade känts annorlunda efter ett tag, sånt vet man ju aldrig.

    I övrigt vill jag säga att jag själv är adopterad. Och när jag träffade min make så var jag helt emot att adoptera själv. Men när vi insåg att det här att få barn inte var så lätt så kändes adoption ändå rätt naturligt. Och jag vet ju att man som adopterad faktiskt ser sina adoptivföräldrar som sina riktiga föräldrar. För min egen del har jag aldrig funderat så mycket över mitt ursprung och aldrig haft någon kris. Jag vet att det pratas mycket om att adopterade mår så dåligt, men jag känner många adopterade och av dessa mår en enda dåligt, och han är min brorsa. Man får försöka komma ihåg att det oftast är de som lider som hörs mest. Jag tror större flertalet som är adopterade är rätt nöjda ändå.

  • mammatillvictor
    Lovebug skrev 2008-02-15 19:26:55 följande:
    Nu finns det ett pyre i min mage efter fyra IVF-försök, men det var ju långt ifrån säkert att det ens skulle fungera. Vi hade ställt in oss alltmer på adoption. Jag tror att hade IVF-försöken inte fungerat och vi ändå valt att inte adoptera så hade det inte haft något med vår barnlängtan att göra. För barn vill vi ha, och det spelar faktiskt ingen roll varifrån det kommer. Utan för vår del hade det nog snarare handlat om att vi i så fall inte orkade fortsätta kämpa vidare med adoptionsutredningar m.m och sen ännu en lång väntan. Kanske det hade känts annorlunda efter ett tag, sånt vet man ju aldrig. I övrigt vill jag säga att jag själv är adopterad. Och när jag träffade min make så var jag helt emot att adoptera själv. Men när vi insåg att det här att få barn inte var så lätt så kändes adoption ändå rätt naturligt. Och jag vet ju att man som adopterad faktiskt ser sina adoptivföräldrar som sina riktiga föräldrar. För min egen del har jag aldrig funderat så mycket över mitt ursprung och aldrig haft någon kris. Jag vet att det pratas mycket om att adopterade mår så dåligt, men jag känner många adopterade och av dessa mår en enda dåligt, och han är min brorsa. Man får försöka komma ihåg att det oftast är de som lider som hörs mest. Jag tror större flertalet som är adopterade är rätt nöjda ändå.
    Fint skrivet och grattis till bebis i magen
  • Carmen80

    Tycker det är jättebra med adption och det stämmer att det kvittar vart barnet kommer ifrån.Men jag vill uppleva en egen graviditet och ha ett biologiskt barn, jag känner verkligen det.Vi håller på med IVF nu och jag hoppas att det ska funka!Vi vill så gäran.Adoption har jag inte tänkt på, det känner jag at jag inte vill.Vet inte riktigt varför men nej, känner inte att det är min grej alls.
    Det kanske hade ändrat sig om man inte skulle kunna men i nuläget överväger jag inte det.

  • mammatillvictor
    Carmen80 skrev 2008-02-15 23:48:26 följande:
    Tycker det är jättebra med adption och det stämmer att det kvittar vart barnet kommer ifrån.Men jag vill uppleva en egen graviditet och ha ett biologiskt barn, jag känner verkligen det.Vi håller på med IVF nu och jag hoppas att det ska funka!Vi vill så gäran.Adoption har jag inte tänkt på, det känner jag at jag inte vill.Vet inte riktigt varför men nej, känner inte att det är min grej alls.Det kanske hade ändrat sig om man inte skulle kunna men i nuläget överväger jag inte det.
    Adoption passar inte alla och vill man inte adoptera så behöver man absolut inte!
  • Thalis
    Vietnammamma skrev 2008-02-20 12:19:23 följande:
    Adoption passar inte alla och vill man inte adoptera så behöver man absolut inte!
    Vad klok du är
    Bättre ensam än i dåligt sällskap
  • mammatillvictor
    Thalis skrev 2008-02-20 12:26:57 följande:
    Vad klok du är
    Visst ÄR jag
  • MBert

    Det är svårt att ana hur många likheter det finns mellan vänta biologiska barn och adoptivbarn. Någon skrev att man inte vill gå igenom en jobbig process och då inte ens vill ansöka om adoption. Men IVF och graviditet då? Det är också en jobbig process!

    IVF är som ett dyrt lotteri där man i huvudsak pratar spermier och ägg, inte BARN. Adoption går mer "rakt på sak" och pratar barn. När man börjar adoptionsprocessen kan man snarare likna det vid en graviditet där man med stor sannolikhet får barn. Det kan vara en mer eller mindre jobbig process men säkert inte så illa som många förstorar upp det till. Med facit i hand tycker många att den där hemutredningen som man bävar så mycket för inte var så farligt. Som en anställningsintervju ungefär.

Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?