• rallarrosen

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Jag tror inte att det är så många som "fastnar" i IVF-karusellen, och inte heller så många som gör jättejättemånga IVF-försök. Det låter på många här som om det är så. De flesta gör några få försök. En del lyckas tack och lov. Men de som inte lyckas, som bara provat. Och de som väljer bort både IVF och adoption men säger sig ha stark barnlängtan?
    Att så många av dessa inte väljer att adoptera har jag svårt att förstå, har inga såna runtom mig och har inte hört deras skäl. Jag är nyfiken på hur de tänker det tänker jag inte hymla om.

    Jag kan tänka mig;

    Att de inte känner nån adopterad/adopterare och därför känns det främmande.

    Att de inte tror sig klara en utredning. De tror man ska vara helt perfekt för att adoptera.

    Att de inte vill sticka ut, de vill "vara som alla andra".

    De tror på massmedias dåliga bild av hur det går för adopterade.

    De tror att det kostar mer än vad det gör/ eller de har inte råd.

    De tror inte på internationell adoption som sådan. Typ - man ska inte ta barn från deras ursprungskultur.

  • Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?
  • Jennie med ie
    MBert skrev 2008-02-21 12:45:14 följande:
    Även om målet med IVF är barn så kan du väl inte säga att det är där fokus ligger? Det handlar, just då, mer om hormoner och ägg. Tyvärr.Och hur kan du säga att flertalet lyckas när statistiken talar sitt tydliga språk, 30% lyckas (dvs 70% lyckas inte).
    Ca 30% av _behandlingarna_ "lyckas". En majoritet får dock barn inom 3 försök.
  • MBert

    Nej det där är framräknad statistik (sorry) där man räknat att 30% lyckas per gång och gör tre försök.
    30% chans är den s.k. Baby Take home rate, d.v.s. att det blir BARN, men graviditetsfrekvensen är förstås högre (p.g.a. missfall).

    Fast det var ju inte det denna tråd handlade om...

  • Namaste72

    20% per ET/FET omgång enligt Lars Nilsson på SU. 60% blir gravida efter alla tre försök beräknat på en ET och 2 FET per IVF-försök, dvs 9 försök.


    Carmen80 skrev 2008-02-21 13:00:04 följande:
    Nej, där har du fel. Ca 70 procent klarar det inom 3 behandlingar.35-40% chans har du per gång så där har du väldigt fel.
  • Carmen80

    Tycker vi kommit fram till att majiroteten föde bran, statestiken är dessutom baserade på de som blir föräldrar, alltså de som föder barn, inte de som fått mf.Så där får du tyvärr backa.
    Men det är inget att diskutera här.

  • Namaste72

    Fast där har du fel. Men det ska vi inte diskutera här.


    Carmen80 skrev 2008-02-21 13:00:04 följande:
    35-40% chans har du per gång så där har du väldigt fel.
  • Camarogirl
    Svar på #164
    Instämmer, han sa samma siffror till oss... Jobbig process att gå igenom för så liten chans varje gång!! Därför gav vi upp efter två försök o valde adoption istället. Chansen där bör väl vara över 20 procent i alla fall!
  • Carmen80

    Nu är det statestik som är väldigt noggrant presenterat och tyvärr finns det de som faller in i de procenten som inte lyckas tyvärr, vi kan sluta diskutera det.Märker att det är känsligt i adoptionstrådar att prata om detta.Så självklart backar jag och låter er återgå till vad ni pratade om.
    Jag bara svara de på den frågan som ställdes i ts svar och det var eftersom det finns så goda chanser med ivf idag och att det är ersoner som kanske har svårt att bearbeta att inte få biologiska barn.


    Namaste72 skrev 2008-02-21 15:32:07 följande:
    Fast där har du fel. Men det ska vi inte diskutera här.
  • Namaste72

    Camarogirl: Chansen är maxad Trots att det ligger 3 år fram i tiden har jag redan börjat fundera på barnkläder och vagn.

    Sorry ts...OT.

  • Minna07

    Tror många ser det som ett "sämre" alternativ, faktiskt. Det är "sista utvägen" och något som bara sådana där barnlösa par gör (det vill man kanske inte ännu erkänna att man själv är och är kanske dessutom lite bitter över att liver tar oväntade vändningar man INTE ALLS vill ha). Sedan så har många helt enkelt inte råd, man har inte heller något att belåna.

  • mammatillvictor
    Raspberry81 skrev 2008-02-21 11:02:08 följande:
    Jamen visst är det barnen som bestämmer! Jag skulle nog hjälpa till, inte vara rädd, för det är ju med mig barnet delat den största delen av livet.Det här med att leta rötter kan bli ett projekt man kan ha tillsammans, som dotter/son och föräldrar. Kanske till och med något som för oss ännu närmare varandra.Fast jag vet inte, man ha ju inte varit där ännu. Kanske vill barnet att de ska sköta det projektet själv. Adoption vill inte jag ska vara mitt barns identitet, eller vad säger Ni? Det ÄR ju en identitet (eller...förvirrad), men jag vill att ex Stina skall vara Stina. Inte adopterade Stina. Oftast sa man själv i skolan "det där är Kalle, han är adopterad" , för att beskriva en viss person.Men helt klart är rötterna en viktig sak att ta ställning till. Kommer man vara rädd för att barnet ska söka rötter, eller bara glad för barnets skull. Det sistanämnda hoppas jag! Men man vet inte hur man kommer reagera, iaf inte jag. Kanske känns det som en liten tagg i hjärtat?
    Nä, adoption är väl inte barnets identitet, men om barnet inte vill söka sina rötter utan känner att som te x jag känner att jag är hemma här, inte intresserad av mina rötter i Ecuador eller min biologiska mamma där utan jag ser bara att jag har en mamma här så måste man ju som förälder respektera det på samma sätt som att om jag hade velat söka mina rötter i Ecuador och söka upp biologiska mamman så måste det vara ok. Det är ju upp till barnet att avgöra om det är något h*n vill göra på egen hand eller tillsammans med föräldrarna.
Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?