Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Fortfarande dött här Näää jag ger upp. Är ju ändå klar nu!!

    Nu försvinner jag med, så blir det ännu mer dött här


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Jonna 3: Somatisk vård är ingen kurs utan inriktning

    Jag är snart klar nu med arbetet, nu är det bara det tråkiga kvar. Men skönt som f*n att ha den där tunga uppgiften klar. Jag bara hoppas att hon godkänner den. Vill INTE få en komplettering på den. Skulle gråta blod då.

    Vill öht slippa kompletteringar under praktiken. Kan inte fatta varför hon inte kan rätta uppgifterna allt eftersom dem kommer in. Är hon så bestämd med att hon vill ha in uppgifterna för bedömning fortast möjligt så borde hon väl kunna hantera det också och ge oss besked om vi klarat uppgiften eller ej så man slipper sitta med 5 kompletteringar under praktiken sem. Lite jobbigt att jobba/praktisera hela dagen och komma hem helst slut och sätta sig och göra en komplettering liksom.

    Ja ja, du förstår nog!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Är läraren knäpp eller? Hur f*n kan hon skicka detta?

    Skadeplatsarbete


    Trafikolycka på Roslagsbanan mellan buss och tåg .


      
     En dag i slutet av januari, kl 14.00 på eftermiddagen, kör en buss i linjetrafik över Roslagsbanans spår i Vallentuna norr om Stockholm. Bommarna har fastnat i uppfällt läge.Halkan gör det omöjligt för busschauffören att bromsa när tåget plötsligt kommer runt kröken.Olyckan är ett faktum.Bussen kör in i tredje vagnens sida och hela vagnen välter. Övriga vagnar står fortfarande upprätta, men har skakats om ordentligt. Bussen är mycket tillknycklad i fören och längs höger sida. Vid denna tid på dagen har rusningstrafiken inte kommit igång ännu, så varken tåget eller bussen är fullsatt. Pensionärer och unga mammor med sina barn finns dock med bland passagerarna. Bussens bensintank är skadad. Runt olycksplatsen finns en trafikerad väg, en hamburgerrestaurang och en stor hästhage.  
       UppgiftDu kommer till platsen som sjukvårdpersonal.

    Reflektera över scenariot.


    Hur tänker du och vad gör du? Olyckan har gett upphov till olika skador. Scenariot innefattar frakturer, thorax skador, sårskador, skallskador och chockskador.


     Ge en utförlig beskrivning av hjälpinsatsen.

    Diskutera olika för- och nackdelar med din insats.


    Finns det olika lösningar vid sjukvårdsinsatsen? Vilka konsekvenser kan ditt handlande få? et c.


    Tänk på att motivera dina svar!


     

    Hur ser arbetsfördelningen och organisationen ut på skadeplatsen? Beskriv räddningspersonalens olika roller och ansvar. Beskriv skadeplatsarbetets ordning och prioritering.

    Det är ju precis samma uppgift som den som jag arbetat med hela dagen. Jag sitter f*n inte i mig och gör samma sak igen för svaret blir ju detsamma.

    För övrigt så har hon rättat dem övriga jag har gjort och jag är godkänd än så länge och gissa hur skönt det känns


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Kan ju hålla med om att det är skumt. Oavsett om jag är sjukvårdsutbildad eller inte så skulle jag i vilket fall som helst ringa 112 och sen invänta hjälp. Jag skulle inte hålla på och ta mig in i bussen eller tåget förrän hjälpinsatsen var på plats.
    Fast jag vet inte, om 10 år som USKA kanske man är lite mer van än vad man är idag och vågar ta mer för sig.

    Jag tycker ändå det är konstigt att hon tar samma uppgift som alla i kalssen har som övning i olycks organisation och så bara ändrar från en bilolycka till en olycka mellan buss och tåg.

    Jag hoppas att läraren förstår nu att hon måste antingen ändra uppgiften till nåt annat eller annars får hon ge mig G för mina svar ändras ju inte så mycket. Insatsstyrkan är ju densamma oavsett om det är trafikolycka mellan två bilar eller mellan en buss och ett tåg.

    Du verkar ha en tuff dag imorgon. Själv skall jag bara koppla av och inte tänka ett skvatt på skolan. Ska bli skönt som omväxling
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 var lika dött igår
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Jonna 3: Är godkänd på alla uppgifter jag lämnat in Har inte fått den sista inlämnad samt kopian på katastrofövningen. Katastrofövningen är samma som organisation vid olyckor. Se inlägg 267. Jag förstår inte hur läraren tänker, varför ska jag sitta och skriva samma sak två ggr för?

    Dessutom så har jag som uska ingen kompetens att ta ta hand om en så pass allvarlig olycka. Jag kan ju inte börja lyfta ut människor som är skadadae utan att stabilisera nacken med halskrage osv. varför ska hon alltid ta såna extrema situationer för?
    Sedan så frågar hon mig om jag förväntar mig att få va med om nån dö-häftig grej under APU:n Är hon knäpp eller besatt eller? Verkar ju inte helt normal där uppe i alla fall
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Jonna 3: En förlossningsavdelning är väl inte lugn heller? Urakuta snitt, många inneliggande, moderkaksavlossning, sugklocka, sätesförlossning. tvillingar mm mm så att påstå att det går lugnt till i sakta mak och att alla dagar ser likadana ut är inte rätt, totala motsatsen.

    Svåra funktionshinder, stroke, ms, cp, skada tex.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Jonna3:  Tror du inte var ironisk, men strunt samma.

    Imorgon väntar arb intervju, får se hur det blir. Konstigt nog känner jag mig inte nervös. Är det är bra tecken tro?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 Så klart funktionshindrade kan jobba i samhället, fast kanske inte förresten utan det är mer skyddat som Samhall tex. På dagcenter. Gå in på din kommuns hemsida och kolla vad din kommun tex kan erbjuda, det brukar stå rätt så tydligt.

    Jonna 3 såg nu och jag ber om ursäkt *generad* Jag vet att det kan svårt att kommunicera ibland. Har själv stött på det problemet här på FL.

    Peand: Tack, börjar bli lite nervös nu. Är så himla trött också och skulle helst av allt vilja sova bara, men idag är en fulltecknad dag, med arbets intervju, BVC besök och bad på badhuset
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    BrideOf Rocky valde soma och hamnade på gyn.

    Ni som undrar hur det gick idag, hon vill ju att jag ska jobba 3 veckor i sommar med timmar i höst. Kan inte tacka ja eller nej än då jag intte vet hur det blir med det andra förrän tidigast efter valborg.

    Att gå på timmar mot att vara heltidsanställd är ju en stor skillnad. Kan min praktikplats erbjuda mig heltid till hösten så är valet lätt.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III