Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    En sak till. För mig skulle det kännas bättre om kliniken jag blev underkänd höll sitt löfte om att det skulle ske ett möte mellan mig, chefsbarnmorskan och min lärare för att gå igenom vad som göars för att jag skulle bli godkänd och hur vi skulle gå tillväga. Det var bara prat, för nåt möte har chefBM inte ens nämnt för läraren utan bara mer att hon inte vill se mig mer och jag tycker att så uttalar man sig inte.

    Jag tog iaf väldigt illa vid mig och det sitter fortfarande i. Jag känner mig kränkt, inte nog med att hon trycker ner mig i skorna för nåt som jag brunnit för i flera år så benämner hon mig som att jag är så jävla värdelös att hon inte vill veta av mig.

    Den andra förlossningsavdelningen benämner mig som betungande, så jag har fått mig en rejäl törn och känner tvivel om det kanske trots allt är så att jag inte platsar inom vården.

    Men vad skulle jag annars göra?

    Jag har tänkt så mycket idag vad det är som gör att jag känner sån panik hos gamla och mycket är nog det att jag tycker synd om dem, men det yttrar sig på fel sätt. Jag flyr istället för att hjälpa.

    Det är samma sak där, när jag har försökt hjälpa så har jag blivit avhyst tidigare vid flertal tillfällen, till slut så accepterar man att dem gamla bara får gå ut 1 gång/år för att dem annars fryser eller duscha 1 gång/vecka.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Jag menar att jag struntar eller vad du vill kalla det i sjukvårdskursen och läser istället barn- och ungdomssjukvård och gör APU i det istället och blir på så sätt uska inom det.

    Jag ser inte så mycket fördelar med att jag har till hösten på mig, i höst är det tillräckligt intensivt och klarar jag det inte nu när sambon är hemma och tar hand om barnen när jag är på ev praktik (han är pappaledig) och och inte har nån teori alls hur ska jag då fixa det med en sambo som jobbar heltid och inte kommer hem tidigast kl 18, två barn som går på dagis och så distansstudier på gymnasienivå på komvux och så heltids APU. När ska jag få tid att plugga? På kvällarna? När man är trött!! Går ju säkert kanon *NOT* och som grädde på moset så blir ju barnen säkert sjuka så att jag inte får nåt gjort.

    Nääää, jag ska kolla upp detta med den andra kursen, eller som min sambo sa om du ändå kommer plugga till syrra så har du ju ingen nytta av att göra APU:n nu då du ändå inte kommer jobba som det. Uppfatta det rätt nu bara!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Om du är sjuk under praktiken så får du ta igen dessa dagar, det fick inte jag och var dessutom ett krav från skolans sida.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    ericas mamma skrev 2007-06-05 23:34:38 följande:
    peand: för mycket frånvaro, men vad ska man göra när först min dotter blir sjuk o sen jag. och att ja var för tystlåten o inte pratade tillräckligt mycket med personalen o brukare.
    Vet hur det känns, det är inget vidare.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand skrev 2007-06-12 07:51:44 följande:
    Lööv - Vi är bara såååååååbra ju  Grattis Själv gick jag ut gymnasiet med 3,2 i medel, vilket idag motsvarar en hel drös med G och något ynka VG.
    Jag gick ut med 4,6, men vd det motsvarar i dagens betygssystem har jag ingen aning om, har inte satt mig in i det. Nån här som kanske vet.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    bubbli skrev 2007-06-06 10:28:30 följande:
    Fröken NollÅtta: vill bara skicka en styrkande kram..vet sååå väl hur det känns att hamna på "fel" praktikplats, min första praktik var på ett äldreboende som inte var bra alls...mådde så otroligt dåligt när jag gick där och till råga på allt var jag nygravid och mådde inte bättre av det...vidrigt nog hade jag redan inna praktiken fått sommarjobb på just den avdelningen så jag fick genomlida först 4 veckors APU och sedan en hel sommar på denna helvetesavdelning..min räddning var nästa praktik då jag hamnade på ett helst underbart ställe där jag vågade ta för mig redan första dagen,men hade det stället också varit piss hade jag fan lagt av med allt som har med vård att göra...när självförtroendet är så långt nere behöver man en puff från rätt håll och det är verkligen synd att du inte har fått den "puffen" för som du skriver låter det ju verkligen som att du brinner för det du gör och du skulle garanterat bli en skitbra USKA! hoppas att allt ordnar sig för dig! Kom ihåg att du ÄR bra på det du gör och om någon säger något annat så är det bara dom som inte har sett din kapacitet ännu...en apu på några veckor räcker oftast inte för att man ska kunna bedöma en elev rättvist...framförallt inte om kemin inte stämmer mellan handledare och elev!
    Åhhh, tack för inlägget. Ledsen att jag inte svarat dig tidigare, men jag är inte så aktiv i denna tråd längre efter det som hänt, men idag så tog jag mig en titt och läste tillbaka lite.

    Man får ju lätt prestationsångest när man ser hur bra det går för alla andra. Visst jag är jätteglad för er andras skull för ni kämpar verkligen på bra. Själv känner jag bara att jag står och trampar i en återvändsgränd just nu och kommer väl antagligen göra tills i höst då allt drar igång igen.

    Jag har idag spytt galla över min praktik. Jag har tjfasat med dem om dessa papper. Jag har gjort klart för dem att skolan MÅSTE ha dem senast den 28 maj. Ja, hon som var ansvarig skulle skicka dem visst.

    Skolan ringer och inga papper. Jag mailar och mailar och mailar och inga papper. MEN så idag kommer dem, jaaaaaaaaaaaa, 3 veckor tog det Och så skriver hon sorry för missförståndet!!! Vilket missförstånd??? Jag tycker jag har varit övertydlig nog!!!

    Jag är arg och sur på att bli nonchalerad!!!

    Så ditt inlägg, Bubbli värmde gott
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    ericas mamma: Vad sa läraren om din praktik? Får du göra om den?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    ericas mamma skrev 2007-06-13 12:55:35 följande:
    nån som kan hjälpa mej med detta?redogör för människans fysiska utveckling från livets början till slutet.
    Har du ingen bok du kan titta i. Uppgiften verkar ju inte svår utan hur kul som helst.

    Vad är det för ämne du läser.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    TerrorMorsan skrev 2007-06-15 18:19:49 följande:
    hej!! igen måste ställa en fråga, jag ska börja läsa medecisnk grundkurs och vård och omsorg..... behöver er hjälp ang bok nr 1, medecinsk grundkurs, isb nr är 91-47-06817-5då får jag fram en röd bok med plåster på! MEN ser att det har utkommit en blå bok 2006! den andra utkom 2003....vilken har ni? den nyaste måste ju vara bättre?
    Jag har en helt annan bok.

    Ämnet är för övrigt jättekul att läsa, det märktes på mitt betyg från den kursen iaf
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    oxytocin skrev 2007-06-21 19:37:09 följande:
    När-var-hur får man egentligen moderskapsintyget, eller vad det heter? För jag bör väl ha ett sånt innan jag går och hälsar på csn?
    CSN är inte intresserad av nåt moderskapsintyg, det ska du skicka in till FK.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    MammaOsa skrev 2007-06-25 19:16:22 följande:
    En liten fråga är det någon som läser barn o ungdoms sjukvård??+ I så fall är det en bra kurs att läsa...är nämligen intresserad av att läsa den
    Vill också veta.

    Ericas mamma Har du ingen lärobok att läsa i, med tanke på allt du frågar.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    ericas mamma skrev 2007-06-27 20:18:10 följande:
    jo det har ja, men tycker inte att ja hittar det, därför ja frågar, frågar ju inte om saker ja hittar
    Jag tycker du verkar fråga om allt. Vad är det för bok ni har?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Yeah, right!! I augusti blir det distansstudier igen. Kom in på komvux här i stan och ska nu börja den låååånga vägen mot ssk. Första läsa in den grungläggande behörigheten, och det är det jag ska pyssla med i höst.

    Nåt skumt också: Kolla min mail och hade fått mail från skolan ang min praktik. Dem frågar varför jag inte dök upp på den andra praktiken på vårdcentralen? Ähhh, mycket märkligt för jag var där och jag ringde och meddelade både handledare och praktiksamordnaren att jag inte skulle klara av det just då pga att jag inte mådde bra.

    Praktiksamordnaren skickade svar och sen gick dagarna tills detta mail kom.

    Svarade på det och fick svar idag av läraren att hon är på semester och kommer åter den 6/8. Ähhh, om hon nu anstränger sin sista hjärncell för att skriva det så kan hon väl för i helvete svara på om jag nu har IG i hela kursen som hon svamlade om i sitt förra mail. Hon sa till mig senast i telefon att jag hade G i teorin med IG prövning APU och att jag hade till oktober på mig, men nu verkar det som att denna APU på vårdcentralen var min sista chans utan att säga det till mig och nu får jag liksom läsa om hela kursen.

    Ja,ja kommer ju ändå kanske inte ha annändning av kursen om jag aldrig kommer jobba som uska om jag nu ska plugga till syrra. Får ju ändå läsa om allt då sas fast mer ingående.

    NU ska jag sova, dödstrött!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Men ställa alla frågor och få dem besvarade tycker jag känns helt fel. Kan man inte grunden i anatomi så får man det nog väldigt svårt. De är ju enkla basgrejer det handlar om och svaret är inte svårt att hitta.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    MammaOsa skrev 2007-06-28 15:37:54 följande:
    usch jag vill verkligen läsa barn o ungdoms sjukvård...men finns inte här i närheten. Någon som vet om det går att läsa på distans??? o i så fall var`???
    kolla www.nti.se
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    MammaOsa skrev 2007-07-02 08:50:40 följande:
    genom att läsa på distans här www.nti.se
    vad ska du läsa
    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Fröken NollÅtta
    oxytocin skrev 2007-07-02 11:39:15 följande:
    Verkar som att alla pluggar på distans. Eller..?
    skönare så att slippa ha tider att passa, speciellt när man har barn som blir sjuka stup i ett, då missar man iaf ingen lektion i skolan utan sitter vid datorn mitt i natta om det nu är den enda tid man får över.
    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Fröken NollÅtta
    MammaOsa skrev 2007-07-02 14:28:49 följande:
    Fröken NollÅtta ; Jag skall läsa barn och ungdoms sjukvård
    Ahhh, den vill jag med läsa, men den finns inte i min kommun så det är kört. Var ska du läsa? Jag var in på nti.se men min kommun är som sagt inte med bland dem som står där.
    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Fröken NollÅtta
    MammaOsa skrev 2007-07-02 15:09:37 följande:
    Tänkte på en sak angående praktik...skolan har ju fixat mina men hur är det när man läser på distans??? Fixar handledaren en får man fixa själv???
    Jag sökte själv, hade iofs kontakter på förlossningen. Skolan hade iofs fixat en åt mig på ortopeden på KS, men jag tyckte det lät roligare och mer spännande att vara på förlossningen istället
    Ditt liv är ett resultat av dina val.
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III