Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    ericas mamma skrev 2007-05-27 17:44:21 följande:
    hur ska man beskriva sambandet mellan människa,hjälpmedel o miljö? det handlar om rehabilitering försöker igen har ni haft det bra under helgen? jag har haft praktik hela helgen
    Du kan läsa hur jag haft det i inläggen ovanför ditt
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Inte hört ett dyft varken från skolan eller praktiken. Är jag förvånad? Nääää, knappast


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    delifi2 skrev 2007-05-28 14:27:43 följande:
    i helgen läste jag ut de böckerna jag hade kvar dvs 2 st en läste jag på fredag å lördag å den andra läste jag på söndagen. gick hur bra som helst med den redovisningen, gillar inte att känna press när jag ska läsa något å dessutom vill jag själv välja bok om jag nu måste läa.Ingen som vill sälja nån bok i Psykologi A eller sjukvård??
    Jag kan sälja mina om du vill. har ingen användning av dem. Skriv i min inbox vid intresse
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    delifi2 skrev 2007-05-28 14:31:13 följande:
    Fy fasen vilken dålig stil fr08, dålig stil från skolan å praktiken. Men du borde ju inte få gå om den kursen igen. Är det inte så att du måste göra om praktiken bara?? en tjej i vår skola gjorde så att hon frågade sitt sommarjobb om hon kunde jobba där samtidigt som hon gjorde sin praktik, då fick hon lön samtidigt som hon fick göra sin praktik
    Ja, men detta var rätt väntat när APU:N var så sönderhackad på olika ställen och ingen visste nåt. Men jag bad upprepade gånger om en halvtidsbedömning som inte blev gjord. Den ansvariga var ju riktigt elak också och har inte brytt sig ett skit om slutbedömningen. Om man inte säger nåt hur fan ska man då veta.

    Nääää, dessa sjukhus ger jag inte mycket för just nu. varför säga att dem ska höra av sig på måndag när dem inte gör det? Eller ens inte visar den minsta lilla omtanke om hur jag kanske har det. Har ju fan suttit hela helgen och väntat på svar hur det skall bli och så hör man inget när väl helgen är över. Jag är så arg och besviken så ord fattas!

    Det värsta är väl att om jag nu ska göra om praktiken så blir väl det på en ny avdelning. Fan, det räcker väl med dem tre jag haft nu. Är det inte bäst att göra den på det stället dä jag kuggade? Näää, det blir väl antagligen för kostsamt för dem.

    Sedan så lär jag aldrig få jobb förrän jag är godkänd så jag kan väl lika gärna glömma att jag kämpat sen januari 2003 med denna utbildning och plugga vidare med syrra utb för att kugga på den också. Fan fan fan!!!!

    Jag är arg!!! Får man vara det utan att bli anmäld för det?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Läraren skriver att jag inte är godkänd på APU:n och kursen sjukvård Vad fucking menar hon med det??? Att jag inte är godkänd på teorn heller eller? Ska jag vara oviss en hel natt till???

    Jag håller fan på att gå upp i atomer nu och jag tänker fan inte ge mig att jag måste göra om all teori också, det gör jag bara inte. Jag har gjort ALLA studieuppgifter som vi fått tom 1 mer än alla andra och jag är godkänd i alla och i vissa tom väl godkänd och proven vi haft är jag också godkänd i.

    Det är 2 veckor som jag inte fixat inte fan kan hon då mena att jag skall göra om teorin då med?

    Jag var på väg att ringa hem till läraren men sambon hindrade mig, men hur fan ska jag få tag på henne då?

    APU platsen säger att jag ska prata med läraren, men jag vet inte ens om jag får tag på henne i skolan imorgon och gå oviss ytterligare en dag pallar jag inte.

    Dem har betygskonferans på skolan nu på onsdag och min praktikplats har inte skickat in sina papper till skolan nu trots att jag gång på gång på gång bett om det. Vad är det för jävla slappa fasoner??? Fy fan, vad less jag är på hela skiten. Tur att man inte behöver traggla med det här så länge tid, snart blir det KI och där är det nog ordning på torpet.

    Den ska fan få se att jag kan fixa det här, dem som tvivlar, jag ger inte upp min dröm som jag haft i 12 år för dem här jävla människornas skull, men jag tycker ändå att jag kunde ha blivit rättvist behandlad.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 skrev 2007-05-28 22:51:16 följande:
    Fröken 08: Vad tråkigt det blev med din APU. Hoppas att du får tag på lärare och så imorgon så ni kan reda ut det här. Och just nu har du all rätt att vara arg och besviken, men hur tufft det ändå känns just nu så kommer du gå stark ur det! Och låt inte detta gå ut över dina drömmar utan försök lära dig något av det istället. Du kommer fixa det här!Och en ny APU-plats behöver inte betyda världens undergång heller, en ny början där ingen har förutfattade meningar om dig och du kan få en ärlig chans att visa vad du går för.
    Men en ny APU plats är inte alls bra, jag vill inte det. Jag vet ju knappt själv vad jag fan ska träna på och hur ska då handledaren på den nya platsen veta det då. Jag tycker helt klart att har dem underkänt mig så får dem ta ansvar över det och se till att jag går öva hos dem på det de felar på. Dem vet ju vad det är.

    Helt ärligt så har jag ingen som helst motivation just nu, är så jädra sliten efter den här pärsen med pratiken och allt och aldrig har jag väl varit så öm i hela kroppen som då.

    Skicakde ett mail till praktiken där jag verkligen bad dem skicka mina papper till skolan för att jag ska få en bedömning, men nåt svar har jag inte fått från förlossningen från chefen där, kan hon inte skilja på hennes känslor vad hon tycker om mig mot vad som måste göras så har hon allvarliga problem.

    Den andra förlossningsavdelningen skriver bara ring och prata med din lärare.

    Idag har jag ringt skolan, dem säger att det kan bli svårt att nå läraren men dem ska maila henna att hon ska kontakta mig. Jaha, och när kan det bli då???? Nu är jag ju låst hela dagen, jag vill inte riskera att missa det samtalet så nu måste jag sitta inne hela dagen, för hon har ju inte mitt mobilnummer. Tänk om hon inte ringer idag, dem har betygskonferans imorgon onsdag och jag betvivlar att praktikställena kommer skicka in mina bedömningar i tid, alltså idag.

    För fan, jag tror läraren kommer säga att jag är tvungen att gå om hela kursen, det gör jag aldrig. Jag har gjort klart teorin, punkt slut och jag har minst 1 veckas godkänd praktik klar också från akut gyn. Aldrig att jag då går en hel termin till för 2-3 veckors fel. och så dålig var jag inte heller. Hade dem gett mig en halvtidsbedömning så hade jag ju fixat det för då hade jag haft 2 veckor på mig att träna på dem fel dem tyckte jag hade.

    Jag tänker nämna allt det här till läraren i telefon då hon ringer, om hon nu gör det.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Har läraren ringt? Näää, jävla dålig stil och jag tror inte hon kommer ringa heller förrän det är försent, dvs imorgon kväll när betygen är satta.

    Jag kommer ju inte få G i sjukvård eftersom jag inte är godkänd under APU:n, sen skit samma att jag klarat all teori, det räknas ju inte i det fallet.
    Just nu har jag bara lust att skjuta mig själv. Fy fan för den jävla skolan, hade dem varit mer normala så hade ju dem hjälpt mig i alla fall, men nääää. Fy fan, sök ALDRIG till SweJa säger jag bara, sämre plugg får man leta efter.

    Jag tänker ringa hem privat till läraren ikväll om hon inte ringt mig innan kl 18 ikväll, sen skiter jag totalt i om det är på hennes lediga tid. jag vägrar gå oviss en dag till. Jag har gått oviss sen i fedags och mitt psyke pallar inte mer.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Hella28 skrev 2007-05-29 16:01:43 följande:
    Hej på er!Vet någon om man kan läsa Nk b på disatans..jag måste läsa in det tråkiga ämnet för att bli behörig till sjuksköterskeutbildningen
    Det går, har sökt det själv till hösten.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Läraren ringde mig idag när jag satt i väntrummet och väntade på sambon som var på akutbesök hos tandläkaren.

    Jag behöver inte läsa om teorin, för den är jag godkänd på. Tack!!!

    Men däremot så är det 2 veckors praktik jag måste ta igen och praktikstället måste jag ordna själv. Jag kan inte vara där jag underkänd för det tyckte inte chefbarnmorskan var lämpligt. What??? Inte lämpligt, och varför inte då för helt plötsligt? Det var lämpligt att ta in mig helt oerfaren, men inte nu? Ähhh, duger jag inte på hennes fiiiina klinik kanske. Vilket skitställe det är

    Har hört mig för hos förlossningen jag var på i 1 vecka om det går där, men jag tvivlar på att hon tackar ja, men man vet aldrig.
    Det andra alternativet är ju då gyn. där jag blev godkänd, men där har jag ju typ noll patientkontakt och det var ju just det jag behövde träna på. Jag måste alltså ha ett ställe där jag har har mycket kontakt med patienter. Man kanske ska härda ut 2 veckor ändå då och ringa geraitriken, men uuuuuuuuuuuuurk!!!!!!!!!!! Dör ju hellre känns det som.

    Hoppas på förlossningen, eller att man vaknar upp ur mardrömmen och så är allt fixat, att nån god fe skriver att haf varit och gjort ett strålande jobb i 2 veckor.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 skrev 2007-05-29 21:50:43 följande:
    Fröken NollÅtta: Vad skönt att det löst sig så gott som iaf. Att göra två veckor är ju mycket  bättre än att behöva läsa om hela kursen. Vad har du emot geriatriken? Visst att det är långt ifrån det du verkligen vill göra, men där är det ju också en avdelning där man måste ha bra bemötande och så. Finns det ingen annan avdelning du tror skulle passa då? Två veckor fixar du snabbt om du hamnar på en bra avdelning med bra stämning bland personal och en bra handledare. Lycka till!
    Det är inte alls löst, jag måste ju hitta ett ställe som tar emot mig först och främst och det kanske inte blir så lätt som man tror.

    Dessutom har jag knappt några pengar att ta mig till och från stället just nu.

    Sedan gå och våndas i 2 veckor om jag klarar det denna gång eller inte. Ett till nederlag skulle jag inte fixa. Kommer ju vara ännu mer nervös denna gång än var jag första gången. Vet ju knappt nåt om avdelningen om jag inte får vara på nån jag redan varit på.

    Att komma in i gemenskapen gjorde jag inte på nån av platserna, man blev verkligen sedd som en mindre kunnande elev som mest var till besvär (jag får ju inte ens komma tillbaks till platsen där jag blev underkänd och det säger ju allt).

    Geriatriken har jag tyvärr riktigt dåliga erfarenheter utav ochnär jag satt min fot på såna ställen så blir jag så förvånad över hur illa dem behandlar våra äldre så jag klarar inte det. Som elev har man ju tyvärr inget att säga till om. Har gjort det, men får bara höra att jag inte ska bry mig.

    Orkar inte älta detta nu, men det var en förklaring till varför jag inte vill vara på geriatriken.

    Överlag så mår jag skit just nu med världens sämsta självförtroende och jag ser inte ett dugg fram till att slita arslet av mig 2 veckor till. Vill bara sitta hemma. Jag orkar inte gå upp 04.30 i 2 veckor, komma hem helt jävla slut med ont i varenda jävla kroppsdel orkar inte. Jag kommer ju nog ändå aldrig jobba som uska, får ju inget jobb så jag kommer ju läsa vidare och vem bryr sig att jag läst sjukvård en gång i mitt liv när jag söker jobb som syrra om några år eller som BM när jag kommit så långt?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III