Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    WOHOO! Vet ni, vet ni Jag fick MVG på "människan socialt och kulturellt", hade ett litet spontant betygssamtal idag och hon sa "du är ju den absolut bästa i klassen" *fniss* Såå nöjd. Men fortfarande skraj inför tentan i medicin... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Gick inte att kopiera in din text på annat sätt än såhär Visst är det skönt när man har sånt flyt Jag ansträngde mig inte alls i den kursen, tyckte den var tråkig till en början innan jag förstod mig på det och jag fick ett MVG utan större ansträngning


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand skrev 2007-05-29 22:13:12 följande:
    Fröken Noll Åtta - Vad skönt att du klarar det genom att "bara" göra två praktikveckor till. Glöm inte att du trodde att det kunde bli mycket, mycket värre. Nu handlar det väl bara om att se till att du är på ett ställe där du får mycket patientkontakt så att lärarna bli nöjda och du godkänd. Skit i vart! Se till att göra dessa båda veckor till kanon veckor och visa de andra handledarna och lärarna att de inte var dig det var "fel"på!Bluescreen - Grattis Tror säkert att medicinprovet kommer att gå kanon. Ska hålla tummarna för dig
    Ja du, det blir inte lätt att vissa dem jävlarna eftersom jag inte kommer vara där tyvärr, men jag har tänkt mycket på hämnd kan jag tala om för jag är hävligt förbannat på att dem kan underkänna mig men inte ta ansvar för fortsättningen, dålig stil som fan tycker jag.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand skrev 2007-05-29 22:42:26 följande:
    Fröken NollÅtta - Du behöver ju inte visa det för de handledarna. DU vet om det och dina lärare kommer att se det, räcker inte det?Glöm inte det som du skriver i varje inlägg - din fot not..... Behandla andra som du själv vill bli behandlad.Sen kan man ju disskutera hur det hela har skötts, rätt och fel, hur det borde har varit och så vidare. Men räta på ryggen, hitta en ny praktikplats och se till att göra ett kanon jobb under dessa veckor. Det kan du! Och ditt självförtroendet behöver det!
    Just det, hur hittar jag en ny praktikplats under sommaren? Inte lätt nu när alla skolor stänger och semestern börjar.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Kattahossa skrev 2007-05-29 23:31:02 följande:
    vad är det för ämne du ska göra praktik i .... sjukvård?Ring ner till din vårdcentral och tala med chefen, kankse kan dom ta in dig i 2 veckor (dom gillar det säkert, du är ju gratis för dom) På VC får du mycket patientkontakt.Mvc är ett ställe med mycket patientkontakt och mkt roligt att vara på.För även om du läste sjukvård måste du ju inte vara på sjukhuset....
    Jo, det är kursen sjukvård, eller läraren har själv valt att ändra om kursen till akutsjukvård, iaf så benämner hon kursen så men boken heter sjukvård så jag tar det som att jag läser sjukvård.

    Jag vet att jag inte behöver vara sjukhuset, MEN som sagt så har jag haft 3 ställen under mina veckor då jag nu då var ute och jag tänkte höra med dem eftersom dem känner mig sen dess. Ena har sagt nej innan jag ens hann fråga, den andra har inte svarat än och den tredje ska jag fråga idag.

    Men MVC lät intressant, man kanske ska ringa och fråga på nån här i närheten.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 skrev 2007-05-30 12:04:40 följande:
    Fröken nollåtta: Jag förstår att du är ledsen och besviken över att du inte är godkänd. Men det kommer inte hjälpa dig att fokusera på allt det negativa. Först var allt jobbigt för att du trodde du skulle behöva läsa om hela kursen och allt du önskade var att bara behöva göra om praktiken. Nu när du inte ens behöver göra om hela praktiken utan bara två veckor, då är inte det bra heller...? Visst att det kan vara svårt att få tag på praktikplats såhär i sommar och semestertider, men du kan väl iaf försöka? Det kan ju vara lättare än du tror. Men du kanske får försöka bredda dig och inte vara inriktad på bb. Huvudsaken är väl ändå att du blir godkänd i kursen och kan gå vidare mot nästa mål? Och du säger att du på din praktikplats kände dig utanför och i vägen. Då är det väl bättre att komma till en annan praktikplats där du kan få en ärlig chans att visa vad du går för? Och förhoppningsvis får du en handledare som behandlar dig på rätt sätt och förstår att hon skall just handleda dig så du får lära dig.. Försök koppla bort din gamla APU och hur de betedde sig och försök göra ditt bästa nästa gång. Jag vet att du kan klara det hur bra som helst! Men du måste försöka lita på dig själv och att du kan klara det!Man kan ju inte klara allt utan att prova på först, eller hur? Och även om det blir en ny avdelning med nya rutiner så klarar du koma in i det om du är öppen för det. Det är ju så det kommer vara sedan när du kommer ut och skall jobba i vården också, även om det är som uska, ssk eller bm så måste man ju prova på innan man kan de nya rutinerna vilken avdelning man än är på. Och som kattahossa säger så finns det ju fler avdelningar än geriatrik. VC är ju också ett alternativ. Där får man ju se mycket olika saker och det är mycket patientkontakt och bemötande hela tiden. Det finns inte undersköterskor i hemsjukvården i er kommun då? då kan man ju göra praktik där. Men du skall inte försöka få göra praktiken i slutet av sommaren då? Så du får några månader att återhämta dig och få lite distans till allt som varit så du kan komma tillbaka med nya krafter?
    Jag visste att det var 2 veckor det handlade om eftersom jag var 2 veckor på det stället jag blev underkänd på. Sedan att jag bleb godkänd på veckan på förlossningen innan förstår jag inte för jag betedde mig inte annorlunda där eller bättre heller eller vad man säger. Där på förlossningen (vi kallar det A) så var jag ju ännu mer osäker än vad jag var när jag kom till förlossning och eftervård (ställe B)

    Det är ju märkligt att dem godkände mig då på A och inte på B. Jag hade ju mer kontakt på B än på A.

    Jag har ingen motivation just nu heller så det är därför jag känner som jag känner. Min hjärna har ställt in sig på att den 25 maj är jag klar med detta och det är svårt att inse att man har misslyckats och har 2 låååååååååååånga veckor till.

    Jag kan tyvärr inte göra detta längre fram, det handlar ju om betyg, senare i aug så ska barnen skolas in, sambon börja jobba och jag börjar med nästa gäng med studier så då är jag fullt upptagen med dem. Sedan så vill jag ha det ur världen så jag kan sova gott på natten och slippa må så här som jag gör just nu, dåligt!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Jag har haft 4 handledare.

    Jag har nu ringt akut gyn där jag var min första vecka och dem säger nej. Jag har ringt BB dem säger nej.

    Jaha, det här går ju skitbra *not*

    Alla säger att deras semester period börjar nu så ....Good luck!!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Nu har jag kontaktat SÖS och så klinikst utbildningscentrum på DS.

    Fick just nej från förlossningen där jag varit, dem skrev nåt om betungande. Känns som jag bryter ihop snart fullständigt.

    Vad sjutton menar hon med betungande då?

    Varför kan dem inte bara godkänna mig, förlossningen gjorde ju det och jag var varken bättre ller sämre på förlossningen eller på den andra förlossningskliniken på ställe B.

    Det känns mer som att dem inte gillar mig som person för annars så skulle dem ju låta mig ta igenom dem 2 veckor där de brister, eller hur?


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Jag menar Ida 84, inte Peand, förlåt!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Så nu har jag pratat med läraren och jag får IG med prövning tills jag gjort mina 2 veckor.

    Problemet är bara att hitta ett ställe som tar emot mig 2 veckor, men läraren skulle prata med nån som har hand om det på skolan och förhoppningsvis så blir det nu i juni på nån vårdcentral. Men som sagt så är det svårt nu före det är semestertider och dem vill inte ta emot elever nu, så i värsta fall får jag ta det i höst och det passar mig inte alls då jag ska börja läsa in en massa komvux kurser på distans. Hur sjutton ska man orka praktisera 07-15 och sen komma hem och sätta sig och plugga en massa i 5 olika ämnen?

    VC, vad brukar man få göra då? Har man mycket patientkontakt där?


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Fortfarande vet jag inget om när praktiken ska bli av, jag hoppas precis som läraren att det blir nu i juni i alla fall. Läraren har i alla fall kontaktat praktiksamordnaren i södra delen av stan. Får se vad som händer framöver.

    Kommer kanske inte vara så aktiv på ett tag i denna tråd nu, känner mig låg. Hoppas ni har överseende. Återkommer när jag vet mer och under praktiken kanske om jag hinner.

    Tack för erat stöd och att ni tror på mig Det värmer när allt känns så tungt.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III