Lee Christiernsson utseendeförändring – berättar om ingreppen: ”Var smärtsamt”

Lee Christiernsson kom ut som transsexuell 2023 och har sedan dess delat med sig av sin resa på sociala medier. Nu delar Lee med sig av bilder från senaste operationen. 

Lee Christiensson talar ut om skönhetsingreppet

Det var i samband med QX-galan 2023 som den före detta ”Äntligen hemma”-snickaren Björn Christiernsson kom ut som transsexuell och blev därmed Lee Christiernsson

Till tidningen QX berättade Lee för första gången öppet om sina känslor: 

– Jag har verkligen suttit på locket för att den inte ska gå upp, för någonstans har jag vetat att om jag öppnar den här lådan kommer jag inte att kunna stänga den igen. Jag har tryckt undan alla dessa tankar och känslor. 

Lee Christiernsson på QX-galan 2023.

Sedan dess har man fått följa Lees resa dels på Instagram och dels i dokumentären ”Att bli Lee”. Nyligen visade Lee upp resultatet från ännu en operation. 

Stödet från ex-frun Karoline 

Lee Christiernsson har tidigare berättat om stödet från ex-frun Karolina, som hon två döttrar ihop med. Relationen med Karolina har alltid varit fin och hon har alltid varit ett stöd och en person som Lee har kunnat öppna upp sig till.

– Henne har jag kunnat dela alla känslor och tankar med. Vi kunde ha gemensamma smink- och klädkvällar hemma för att skoja till det. Du vet, i stället för att köpa pizza och se en film så har vi klätt upp oss och sminkat oss. Men jag var ju alltid tvungen att ha kvar skägget, så det blev ju aldrig riktigt som jag ville, sa Lee i QX-intervjun. 

Läs mer: Lee Christiernsson avslöjar ex-fruns miss: "Om hon är lite sur..." 

Lee visar upp nya ingreppet

Senaste åren har Lee genomgått flera operationer och olika ingrepp för att få en kvinnokropp och mer feminina drag i ansiktet. I flera år har Lee opererats i olika omgångar. 

I ett nytt inlägg på Instagram visar Lee upp det senaste ingreppet och beskriver utförligt vad som korrigerades. 

”Dagen efter QX fotograferingen så la jag mig på operationsbordet igen. Ja jag vet. Operationerna berörde dock inga nya ställen/ytor. Den ena var en justering efter min stora bbl ink fettsugning och den andra var ett halslyft.”, inleder Lee inlägget och fortsätter. 

”Jag fettsög hakan för ca tre år sedan men då min genetik och ålder inte skapade önskvärt resultat då, så gjorde jag nu istället ett större ingrepp som kallas för halslyft”

Lee avslutar inlägget: 

”Ett halslyft gör inte att du plötsligt ser ut som någon annan utan snarare som en yngre version av dig själv. Det var smärtsamt och jobbigt men nu ca 2,5 veckor senare så börjar allt kännas ok igen. Igår var första försiktiga joggingrundan och idag valde jag fixa mig lite inför en intervjun inne i stan”.

”Jag vet att man kanske inte ska gnälla när smärtan är självvald men den gör lika ont ändå. Hur som helst är det underbart när den släpper och glädjen kommer tillbaka.”

Hyllas i kommentarerna 

I kommentarsfältet är det flera följare som skriver hur fint resultatet av operationen blev, men också hyllar Lee för att hon är så öppen med sin resa. 

”Wow vilket resultat. Blev jätte fin”, skriver en. 

”Såååååå vacker du är , det lyser om dig”, skriver en annan. 

”Det blev ju väldigt bra. Man bestämmer själv över sitt liv och vad man vill göra med det och visa upp.”, hälsar en tredje. 

”Tycker du är en förebild för dom som gör samma resa. Du är öppen med dina operationer vilket är helt fantastiskt att du vill och orkar göra . Trots oförståelse och elakheter som kan uppkomma när man är som du en offentlig person. Blev jättefint resultat och förstår att det gör ont. Hoppas du är nöjd med resultatet. I slutänden är det bara vad du tycker som räknas! Kram.”, kommenterar en fjärde.   

Lästips: 

50 kluriga och roliga gåtor för barn – perfekt för sommarens bilresor

Enkla knepen: Så odlar du stans största popcorngräs

Sommarlov på SVT 2024 sändningstider, artister och programledare