Allt om Sigge Eklund: Ålder, fru, kända familjen och så mycket tjänar han på podcasten

Sigge Eklund är bland annat författare, regissör och framgångsrik poddare. Läs mer om den framgångsrika nöjesprofilen här!

Allt om Sigge Eklund!

Sigge Eklund är en svensk författare, filmregissör och nöjesprofil. Här är allt du vill veta om honom! 

Sigge Eklund ålder  – hur gammal är han?

Sigge Eklund föddes den 21 april 1974, vilket innebär att han fyllde 50 år i april 2024. 

Sigge Eklund längd – hur lång är han? 

Enligt sajten alexochsigge.fandom.com är Sigge Eklund 183 centimeter lång. 

Vad heter Sigge Eklund egentligen? 

Sigge Eklund är faktiskt inte hans riktiga namn. Hans riktiga namn är Sigvard Viggo Eklund, men han går under sitt smeknamn Sigge och har gjort i många år. 

Sigge Eklunds mamma och pappa

Sigge Eklund bodde under sin uppväxt i Akalla strax utanför Stockholm. Han kommer från en framgångsrik familj. Hans pappa är författaren och ekonomen Klas Eklund, född 1952. Han har skrivit flera böcker och arbetade dessutom nära Olof Palme i kanslihuset under 1980-talet. Vilket kan förklara Sigges intresse för Palmemordet. 

Sigges farmor och farfar skådespelarna Fylgia Zadig och Bengt Eklund. Farfar Bengt bland annat spelat karaktären Nisse Grankvist i Astrid Lindgrens ”Vi på Saltkråkan”.

Sigges mamma heter Jannike Wenke. Sigges föräldrar är idag skilda.

Är Sigge Eklund bror till mäklaren Fredrik Eklund?

Sigge Eklund är storebror till fastighetsmäklaren och reality-stjärnan Fredrik Eklund. Under uppväxten hade bröderna inte en jättenära relation till varandra, men i vuxen ålder har relationen växt sig stark och idag har bröderna en tajt relation till varandra. 

– Vi har alltid varit nära förutom en period vilket jag skulle gissa var under våra föräldrars skilsmässa, mellan jag var ungefär 12 till 22, har Fredrik tidigare sagt till Expressen.

– Jag tror att vi båda var tvungna att skiljas åt ett tag och skapa våra egna identiteter.

Har Sigge Eklund fru? 

Sigge Eklund är gift med instagramprofilen och entreprenören Malin Eklund. I en intervju med Elle har Malin berättat att hon föll för att Sigge hade den perfekta blandningen av känslighet, humor och intelligens. Men även att han var snygg och hade fint hår. Paret föll pladask för varandra och efter att ha känt varandra i bara några veckor gick Sigge ner på knä. 

– Vi träffades via vänner i Stockholm och satt uppe en hel natt och bara pratade och pratade, tre veckor senare friade han till mig, vilket alla tyckte var lite galet, men vet man så vet man… Jag bodde i Göteborg då och hade två år kvar på juristutbildningen så Sigge flyttade ner till mig och in i min studentlägenhet direkt. Sen dess har vi hängt ihop! har Malin tidigare sagt.

Paret gifte sig sedan i augusti 2007.

– Vi gifte oss borgerligt med stor fest på Fåfängan på söder i Stockholm med Mark Levengood som vigselförrättare då vi inte ville ha massa onödigt religiöst snack. Det var en varm augustidag!

Malin Eklund och Sigge Eklund 2018.

Vem är Sigge Eklunds fru Malin Eklund?

Malin Eklund har studerat juridik vid Göteborgs universitet och statsvetenskap vid Stockholms universitet, enligt hennes LinkedIn-profil.

Malin är medgrundare för två företag, en PR-byrå som heter ”Second Home PR & Commerce” och driver sin verksamhet i Los Angeles. Hon driver även företaget ”Un'sweet” som tillverkar vin utan tillsatt socker, deras viner säljs över hela USA. 

– Vi hade lite tur med tajmingen. Vi drog igång samtidigt med pandemin och det sägs ju att den gynnade ”wine, weed and weapons”, alltså vin, marijuana och vapen. Bäst går det i Texas, Kalifornien, New York, Michigan och Ohio, har medgrundade Lisa Agerman sagt till Godare

Hon har dessutom drivit podcasten ”Keeping up med Jennie & Malin” med Jennie Hammar.

Har Sigge Eklund barn?

Sigge och Malin Eklund har tre barn som heter ViggoTruls, och Belle.

Sigge Eklund med barnen Viggo och Truls

Bor Sigge Eklund i USA – vart bor han? 

2018 flyttade Sigge Eklund och familjen till New York i USA. En av anledningarna till flytten var för att Sigge ville komma närmre lillebrorsan Fredrik Eklund som bodde i the big apple vid tiden. När Fredrik och familjen meddelade att de skulle flytta till Los Angeles så beslutade sig Sigge, Malin och barnen att också flytta dit. 

Familjen bor idag i Los Angeles i den amerikanska delstaten Kalifornien. 

Driver Sigge Eklund podcasten Alex och Sigge? 

Året var 2012 när Sigge Eklund och Alex Schulman startade podcasten ”Alex & Sigge”, sedan dess har den vuxit till en av Skandinaviens mest inflytelserika och lyssnade podcast. Under de år som podden varit aktiv har de vunnit flera prestigefyllda priser. 

Alex och Sigge har drivit podden ihop sedan 2012.

Hur mycket tjänar Sigge Eklund och Alex Schulman på podden? 

Det finns inga exakta siffror på vad duon tjänar på den populära podcasten. Men 2022 rapporterade sajten Breakit att ett reklaminslag i podden på kostar närmare 75.000 kronor, enligt Perfect day media-vd:n Karolina Roslund

Det vill säga att duon får intäkter på 375.000 kronor på ett avsnitt, om de har fem sponsorer med. På ett år indikerar det en omsättning på 19,5 miljoner kronor. 

I podcasten ”Lägg ut”, avslöjade Expressens redaktionschef Magnus Alselind att Alex Schulman och Sigge Eklund fått ett riktigt saftigt bud: 

“Alex & Sigge har blivit erbjudna 10 miljoner kronor per år från en rivaliserande poddproducent men då stannat hos Perfect Day. Då undrar man ju hur mycket Perfect Day media betalar”, säger han i podden som publicerades våren 2022. 

Hur träffades Sigge Eklund och Alex Schulman? 

Tre år innan duon startade podcasten träffades Sigge Eklund och Alex Schulman för första gången på en middag. Under måltiden kom de först på idén att starta en podcast tillsammans, enligt Talarforum.

Alex Schulman och Sigge Eklund var bästa vänner men Alex har tidigare berättat att duon knappt umgås privat längre. 

– Vi var ju bästa vänner, vi var det. Och sen så började vi podda. Det är också någonting med att man vill vara ren till poddsamtalet, då avstår man att prata med varandra. Det var nog det som gjorde att vi började skilja oss lite, att vi sparade oss till podden. Sen har det liksom varit på den vägen, berättade Alex i Malou möter.

Alex Schulman och Sigge Eklund.

Är Sigge Eklund författare – vilka böcker har han skrivit? 

Sigge Eklund debuterade som författare redan 1999 när han gav ut romanen ”Synantrop”. 

Nedan är ett urval av det Sigge skrivit genom åren: 

  • Synantrop: en kärlekshistoria.
  • Den sista myten. 
  • Det är 1988 och har precis börjat snöa: roman.
  • Varulvsvalsen: roman. 
  • Sigges blogg. 
  • In i labyrinten: roman. 
  • Tid: livet är inte kronologiskt (tillsammans med Alex Schulman). 
  • Rum: en roadtrip genom psyket (tillsammans med Alex Schulman). 
  • Livets små njutningar. 
  • Gruppen. 

Är Sigge Eklund med i filmen En del av dig? 

Sigge Eklund är inte medverkande i Netfllixfilmen ”En del av dig”. Han har däremot regisserat filmen. 

I rollerna ser vi bland annat Edvin Ryding, Felicia Maxime, Zara Larsson och Alva Bratt. Filmen är producerad av SF Studios och Michaela Hamilton är manusförfattare.

Ska Sigge Eklund sommarprata i P1 2024? 

Sigges trogna fans har i många år hört honom kritisera konceptet ”Sommar i P1”, så det kom nog som en chock för många att Sigge blivit erbjuden och tackat ja till att vara sommarvärd i P1 2024. 

Sigge Eklunds sommarprat sänds den 6 juli klockan 13.00 på P1 eller streamas i SR-appen från klockan 07.00. 

Läs mer: Här är alla sommarpratare i Sommar i P1 2024 – hela listan

Sigge Eklund är en av årets sommarvärdar i P1.

Har Sigge Eklund Instagram? 

Sigge Eklund har Instagram och heter inget mindre än @siggeeklund, han har över 140 tusen följare på appen som följer hans liv i Los Angeles. 

Lästips: 

Allt om Vivi Wallin: Man, barn, podd och mammans sjukdom

Allt om Frida Nordstrand: Längd, pojkvän och familj