Därför delar Per Morberg och hustrun Inese inte sovrum: ”Kan inte leva med varandra”

Per Morberg och hustrun Inese Morberg har varit ett par i dryga 40 år. Deras tips för att hålla kärleken vid liv är att inte dela sovrum. 

Därför sover Per Morberg och hustrun Inese i separata sovrum.

I 15 år bjöd kändiskocken Per Morberg hem både kända- och okända gäster till sitt kök där han tillagade och bjöd på god mat i programmet ”Vad blir det för mat?”. Sedan valde han plötsligt att lämna. 

Våren 2023 gästade Per Morberg podcasten Brottarbröder, som drivs av Martin Lidberg och Jimmy Lidberg, då berättade om beslutet att lägga ner det uppskattade programmet.

– Jag hade för mycket att göra under en för lång tid. Jag orkade helt enkelt inte hålla på att göra både långfilm, bygga hus i Västindien, göra ”Mästerkockarna” och sen göra mina egna program.

Under inspelningen av Vad blir det för mat?

Så träffade Per Morberg hustrun Inese 

I tv-rutan syntes inte bara Per och de inbjudna gästerna. Titt som tätt gästade även hans hustru Inese Bergs Morberg programmet. 

Per och Inese har varit tillsammans i över 40 år och 1988 blev de äkta makar. Under äktenskapet har de fått fyra gemensamma barn, döttrarna Liza Minou Morberg, Alida MorbergMolly Morberg och Astrid Morberg. Inese har även en dotter från en tidigare relation, Janina Bergs.

Missa inte: Astrid Morberg talar ut om tuffa tiden – tvingades fly: ”Isolerad och inlåst”

Makarna träffades på en nattklubb där Per var kock och när Inese kom in som gäst sa det klick direkt.  

– Mitt första intryck var att hon hade bambivrister. Det har hon faktiskt än idag. Och så minns jag att hon hade håret uppsatt i en knut, har Per Morberg tidigare berättat för Hemtrevligt

Per och Inese Morberg med döttrarna Molly och Astrid.

Separata sovrum

Att hålla ihop en relation i nästan fyra decennier kan vara utmanande och man kan behöva ta till med en del knep för att få relationen att hålla.  

– Mycket krig och elände har det varit genom åren. Jag tror att det är den där klassiska, vi kan inte leva med varandra och vi kan inte leva utan varandra. Det där har så mycket bottnar så att jag vet inte, då skulle vi behöva en månad att sitta och dystra i det, sa Per i ”Brottarbröder”.

År 2017 medverkade makarna i radiodokumentären ”Scener ur ett äktenskap” där de pratade om sitt äktenskap. I dokumentären kunde makarna Morberg avslöja att knepet för att hålla kärleken vid liv i så många år, är att inte dela sovrum. 

– Vi har inte haft olika sovrum så länge men det är ganska skönt, sa Inese i P1 då.

Men det är inte det enda som Per och Inese har separat. De har nämligen varsitt kylskåp också, något som Inese menar handlade om att makarna bråkade om att Per kyler grönsaker.

– Vi är inte särskilt kärleksfulla personer, vi önskar att vi vore det, påpekade Inese. 

Lästips: 

Sodavatten eller tonic i GT – vad är skillnaden?

Lista: 45 frågor och utmaningar till sanning eller konka