Jenny Strömstedts sluga drag mot Niklas – ärliga orden om relationen: ”Så patetiska”

Jenny och Niklas Strömstedt har varit ett par i 17 år. Nu berättar Jenny om relationen och hur hon formade Niklas i början av deras relation. 

Så fick Jenny Strömstedt Niklas att bli en kattälskare

Den omåttligt populära programledaren Jenny Strömstedt, 51, och artisten Niklas Strömstedt, 65, har varit gifta sedan 2011 men har varit ett par i 17  år. Paret har inga gemensamma barn, men de båda har barn från sina tidigare relationer. Niklas har två söner som han fick ihop med Efva Attling och en dotter tillsammans med Agneta Sjödin. Även Jenny har tre döttrar från sitt tidigare förhållande med Fredrik Östergren

Alla barnen har dock växt upp till den grad att de flyttat hemifrån. Idag lever alltså Jenny och Niklas Strömstedt ensamma i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.  

Niklas och Jenny Strömstedt har varit gifta sen 2011.

Jennys sluga drag: ”Tillslut sov de i samma säng”

Barnen är utflugna men Jenny och Niklas har katterna som sällskap. Deras katt Kerstin som blev känd för svenska folket gick bort för ett par år sedan och sedan dess har de skaffat två nya. I en intervju med Hemtrevligt berättar Jenny hur hon fick Niklas att bli en kattmänniska. 

– Vi är så patetiska med där katterna, men jag gissar att många djurägare känner igen sig. Särskilt om man skaffar djuren när barnen inte längre bor hemma, vi projicerar ju all omvårdnad på katterna.

Jenny har haft katter hela sitt liv men Niklas var inte helt bekväm med husdjuret. Men Jennys sluga drag fick honom att bli en riktig kattälskare. 

– Jag har i och för sig haft katter i hela mitt liv, och när jag träffade Niklas gjorde jag honom till kattälskare. Vi hade precis träffats när jag skulle åka till USA för att bevaka valet. Jag behövde en kattvakt och slängde över katten till honom. Snart började det droppa in rapporter om hur det gick. Första kvällen satt de långt ifrån varandra och tittade på Aktuellt, sedan flyttade de sig allt närmare varandra, och till slut sov de i samma säng. 

Jenny om relationen med Niklas: ”Så tacksam”

Förutom att vara livspartners har de även jobbar ihop när de gjorde programmet ”Tillsammans med Strömstedts”, där de besökte kända par för att diskutera kärlek, passion och utmaningar. I  Hemtrevligt delat Jenny med sig av sina lärdomar från programmet. 

– Det viktigaste jag lärde mig av ”Tillsammans med Strömstedt” är att inget par är unikt. Vi är sjukt lika i vad vi ryker ihop om, längtar efter och kämpar med. Med det sagt, så blir ju allt lite enklare om man är tokkär i den man valt att leva med, och om man tycker att den personen är roligast i världen – och partnern tycker likadant om en själv, säger Jenny.  

Vidare berättar Jenny om relationen med Niklas och vad hon tycker så mycket om med sin make: 

– Han är en snäll person. Varm. Han vill väl och är omtänksam, men också uppmuntrande och bekräftande. Han är förstås lite dålig på att torka ur handfatet när han borstat tänderna, det är nog det enda negativa jag kan komma på. Vi har väldigt kul ihop, vi skrattar åt konstiga saker som ingen annan tycker är roligt. 

Hon fortsätter: 

– Det handlar ju också om tur, jag hade lyckan att träffa rätt person. Och för det är jag så tacksam.

Missa inte: 

101 saker att göra när man har tråkigt

Allt om Therese Strömberg: Pojkvän, jobb och fotbolls-EM 2024