Så sparar du pengar på sommaren – sparexpertens bästa tips

Hur sparar man pengar på sommaren? Går det ens att spara pengar under sommaren? Familjeliv har pratat med Madelen Larsson, sparexperten bakom det populära Instagram-kontot "Miljonmålet" för att ta del av hennes bästa tips på hur man kan spara pengar under sommaren.

Sparexperten Madelen Larsson ger sina bästa tips på hur du kan spara pengar på sommaren!

I tuffa ekonomiska tider kan tankar om att vilja spara mer pengar dyka upp titt som tätt. Men när sommaren kommer, kan man spara pengar även då? Det kan man, men var ska man börja? Vilka trådar ska man ta tag i och hur ska man tänka? 

Sparexpertens bästa tips på hur du sparar pengar i sommar

För att ta reda på hur man kan gå tillväga för att spara pengar under sommaren har Familjeliv pratat med sparexperten Madelen Larsson, som driver Instagram-kontot "Miljonmålet". Hon menar att det finns flera sätt att spara pengar på under sommaren, och att all ledig tid skapar möjlighet för flera av dem: 

– Under semestern finns det utrymme att rensa och sälja av saker vilket brukar ge mer inkomster än vad man tror. Det finns också utrymme till att laga mat från grunden och inte ta de snabba lösningarna som man eventuellt tar när man är trött efter jobbet, säger Madelen Larsson. 

Sparexperten Madelen Larsson.

"Välj bort det som känns mindre viktigt"

Ett annat råd Madelen Larsson ger är att tänka över vad som känns viktigt att prioritera under sommaren och inte: 

– Om du vill spara pengar ska du analysera vad som är värdefullt för dig att lägga pengar på och vad som inte är det. Välj bort det som känns mindre viktigt, för det ger dig sparade pengar men också mer pengar att lägga på det som är viktigt på riktigt för dig. 

"Många bakomliggande orsaker till konsumtion" 

Ytterligare ett tips på hur man kan spara pengar är enligt sparexperten att gå till botten med vad som är anledningen till att man faktiskt konsumerar. Kanske ligger negativa upplevelser bakom ens konsumtionsbeteende, menar hon: 

– Analysera också vad som får dig att konsumera och vad konsumtionen ger dig. Det är många bakomliggande orsaker till konsumtionen som vi kan ta tag i för att få bukt på konsumtionsmönstret vi har. Men så länge vi inte ser och tar tag i de bakomliggande orsakerna som kan vara trauma, sorg, rädsla för att bli övergiven, låg självkänsla, psykisk ohälsa, svårigheter med mera så kommer vi inte åt att förändra vår konsumtion. Ibland behöver man gräva djupare än man själv förstår för att förändra beteenden. 

Du hittar sparexperten Madelen Larsson på Instagram här: @miljonmalet 

Lästips: 

Gratis aktiviteter att göra på sommarlovet – sparexpertens bästa tips 

Sparexperten tipsar: Så gör du lunchen billigare på sommarlovet