Alba Augusts hårda kritik mot TV4 – efter inspelningen av Så mycket bättre

I höstens säsong av ”Så mycket bättre” är Alba August en av deltagarna. Nu riktar hon kritik mot produktionen efter inspelningarna av programmet.


Skådespelaren och sångerskan Alba August, 31, föddes rätt in i det svenska kulturlivet, med skådespelerskan Pernilla August och regissören Bille August har hon vuxit upp bland kultureliten. Själv har hon gått i samma fotspår med skådespeleriet, men hon har också en framgångsrik karriär inom musiken. 

I sommar ska hon ut på sverigeturné med Benjamin Ingrosso, och hon medverkar även i det populära tv-programmet “Så mycket bättre”, där kända artister tolkar varandras låtar. 

Inspelningarna på Grå gåsen på Gotland är i full gång. I en intervju med Aftonbladet riktar Alba kritik mot produktionen.  

Foto: Jessica Gow - BURGSVIK 20240613Övre raden från vänster: Louise Lennartsson, Arja Saijonmaa, Seinabo Sey, Simon Superti. Nedre raden från vänster: Kerstin Ljungström, Dregen, Alba August, Peo Thyrén medverkar i TV4-programmet Så mycket bättre 2024 i fjortonde säsongen som spelas in på värdshuset Grå gåsen på Gotland.Saknas på bild gör Sophie Zelmani och Andreas Lundstedt.Foto: Jessica Gow / TT / kod 10070

Läs merArtister i "Så mycket bättre" 2024 – hela listan med deltagare

Alba om inspelningarna av Så mycket bättre 

Alba berättar för tidningen att hon är trött och att omständigheterna tär på henne, eftersom hon är introvert och inte är van vid att umgås med människor dygnet runt. 

– Hemma brukar jag aldrig umgås med människor dygnet runt eller flera dagar i rad. Jag älskar att vara själv och jag älskar att vara i min fantasi och göra kreativa saker för mig själv, så jag tycker det är utmanande att få så mycket intryck hela tiden, säger hon. 

Hon fortsätter: 

– Jag tror att de andra deltagarna ofta ser mig sitta tyst och stirra rakt ut mellan tagningar för att jag måste samla energi.

Hon förtydligar dock att de andra deltagarna förstår hennes sätt att samla energi och att alla har olika tillvägagångssätt för att ladda batterierna. 

Riktar kritik mot produktionen

Men det är inte bara det faktum att deltagarna umgås dygnet runt. Det är även långa inspelningsdagar och lite mat som serveras. 

– Det är jättesena kvällar, men inte på vårt initiativ utan på produktionens. Man får ju ingen sömn och ingen mat. Middagen i går var liksom vid halv elva, säger Alba. 

Däremot erbjuds deltagarna snacks mellan måltiderna. 

– De ger snacks hela tiden, jag har aldrig ätit så mycket mackor och bananer i hela mitt liv.

Till måltiderna erbjuds det alkohol, men Alba menar att hon varken hunnit eller orkat dricka det som bjuds. 

– Man har suttit i en karusell hela tiden så det är som att vi inte hunnit eller orkat dricka, jag har känt mig placebofull varje kväll.

Familjeliv har sökt TV4 för en kommentar. 

”Så mycket bättre” har premiär i höst och streamas på TV4 Play redan när helgen startar på fredagar. Programmet sänds linjärt på TV4 på söndagar. 

/
/
TV4
/
stats