Därför vill Pernilla Wahlgren inte att Christian ska synas: ”Min mardröm”

Pernilla Wahlgren är högaktuell som allsångsledare på Skansen. Nu berättar hon varför hon visa upp Christian. 

Pernilla Wahlgren vill inte visa upp Christian

När tonerna av Lasse Berghagens legendariska låt ”Stockholm i mitt hjärta” ljuder från Solliden på Skansen – då vet man att sommaren i Sverige har börjat på riktigt. 

 Årets säsong av ”Allsång på Skansen” hade premiär den 25 juni och återigen är det Pernilla Wahlgren som leder svenskarna genom programmet. 

Förra året beskrev SVT Pernillas debut som allsångsledare som en ”Pernillaeffekt”. Enligt uppgifter från SVT ökade tittarsiffrorna med flera hundratusen, under vissa avsnitt. Vilket gjorde det självklart att Pernilla skulle styra allsångs-skutan även i år.

Pernilla Wahlgren under premiäravsnittet av Allsång på Skansen

Läs mer: Allsång på Skansen 2024: Programledare, datum och hela listan med artister 

Christina Schollin i tårar under premiäravsnittet

När programmet hade premiär var stora delar av Pernillas familj på plats. Dottern Bianca Ingrosso med vänner satt bland annat i publiken tillsammans med Oliver Ingrosso, Zoe Fay Brown och deras lilla son Kalí. Även Pernillas mamma Christina Schollin var på plats. 

En person som inte kunde vara med i år, var Pernillas pappa Hans Wahlgren som gick bort i våras. 

– För ett år sen så gjorde jag min debut här som allsångsledare. Då satt det två personer i publiken som var lite extra stolta tror jag, min mamma och min pappa, sa Pernilla Wahlgren i sändningen och fortsätter:

– I kväll är inte pappa här för den tionde maj somnade han in.  

Pernilla sjunger till sin pappa Hans uppe i himlen.

Hans Wahlgren älskade sommar och musik, och för att hedra minnet av den älskade tv-personligheten stämde hela Skansen in i en av hans favoritlåtar ”Dansen på Sunnanö” av Evert Taube. Vilket fick Christina Schollin att röras till tårar. 

– Jag var inte beredd på det. Men en finare hyllning till sin pappa kan man inte göra, sa hon till Aftonbladet efter sändningen. 

Christina Schollin stöttas av Sofia Wistam under hyllningen till Hans Wahlgren.

Därför vill Pernilla Wahlgren inte visa Christian 

En annan person som var med och stöttade Pernilla i publiken var hennes make Christian Bauer. Under fjolårets säsong var Pernilla tydlig med att Christian inte fick komma och sitta i publiken varje tisdag, och det är något hon håller fast vid i år. 

– Nej, han får fortfarande inte bli som Dr Phil’s fru och synas. Det är min mardröm. Eller som ”Soldoktorn” hos Lotta. Men det är klart att han får komma när han vill, men han behöver väl inte sitta där varje vecka, säger hon till Expressen och skrattar.