Mammas V skrev 2012-11-08 10:31:47 följande:
Nä de är nog inget de gör...kan mans kylla på nåt lättare så gör dom nog de :-/
Har inte symtom för gluten, förutom värk i skelettet med de gäller ju IBS med...har som växtvärk ibland o fick aldrig nåt bra svar av läkare så gissar....hoppas...att de hänger ihop.
Har ätit pannkaka nu..så är de nåt borde ja ju märka de nu...ja går inte ner i vikt o de gör tt alla läkare höjer på ögonbrynen....ja gick upp 30kg på 6 mån när ja va gravid, tappat 10 o sen går de inte o gå ner...så då ska de inte va nåt annat säger dom
Jag skulle seriöst fundera på att plocka bort gluten under ett par veckor. Att vara spannmålsfri brukar vara det första konceptet för IBS.
Ett hett lästips är boken brödberoende av William Davis. Det första kapitlet kan man läsa gratis här:
www.kostdemokrati.se/optimal/files/2012/08/Davis-Br%C3%B6dberoende_sid-1-26.pdf
William Davis finns även på FB under namnet wheatbelly där kan man få hjälp från andra och han har en glutenfri receptsida med mycket alternativ till den vanliga brödmaten.
Spannmål påverkar oss på många sätt, det innehåller tex protein som skadar oss på många sätt. Evolutionärt är spannmål ett relativt nytt livsmedel för oss och vi är dåligt anpassade att äta detta, tarmarna går sönder bokstavligt talat och vi skapar många av våra välfärdssjukdomar genom framförallt det morderna vetet.
Laktos kan också vara en bov, man får prova sig fram men det första som alla läkare borde göra är att be patienten utesluta spannmål under en månad för att se om det blir en förbättring.
Bröd/mjölmat är beroendeskapande och det kan vara överjävligt att sluta med abstinens men vill man veta och är redo att pröva så får man hålla ut efter en vecka brukar de värsta ha gått över och då har de flesta fått ett helt nytt liv.
På hälsokost och apotekt finns det något som heter SPC-flakes som kan vara bra vid IBS. Det är hårdvalsat havre som man stör på tex filen på morgonen för lösa magar så binder det och för tröga magar hjälper fibrerna till.
Hoppas ni får ordning på magarna i tråden mitt bästa tips är att våga prova och hålla ut, det kan kännas drastiskt att utesluta ett livsmedel och inte kunna äta som andra men det är betydligt behagligare att slippa alla besvär och slippa fundera på vart närmsta toalett finns eller missa det sociala livet för att man aldrig vågar ge sig ut från hemmest trygga vrå med en räddande toalett. Det enda man har att förlora är ett par veckor av ett livsmedel och om det inte hjälper överhuvudtaget så kan man alltid gå tillbaks till att äta det igen eller plocka bort vidare och ta bort alla mjölkprodukter tex.. Som en liten "biverkning" av att bli spannmålsfri så tappar man ofta vikt