• Anonym (Z)

    Män som har ett behov av att trycka ner kvinnor

    Vi behöver prata om män som har ett behov av att trycka ner kvinnor.
    Obs! Detta gäller inte alla män utan enbart de som känner sig träffade av rubriken.

    Det skapas trådar på forum som FamiljeLiv och Flashback där det skrivs nedlåtande om kvinnor som grupp, ett exempel på en sådan tråd är den om kvinnor borde ha rösträtt. Dessa trådar skapas visserligen bara av en person, men bland inläggen finns det andra män som skriver medhållande och förtryckande om kvinnor. Det här är inte heller bara åsikter av män som håller till på dessa forum utan dessa åsikter kan man som kvinna få höra lite överallt av manliga bekanta, manliga kollegor, män inom familjen eller manliga vänner. 

    Dessa män skyller felaktigt allt som går snett i samhället på kvinnor.
    När en kvinna blir våldtagen, mördad eller misshandlad av en man, och oavsett om det är en svensk eller utländsk man, så anser dessa män att kvinnan får skylla sig själv för att hon enligt dom har röstat för invandringen. 

    Detta stämmer naturligtvis inte att alla kvinnor röstat för invandring och i de fall där förövaren är svensk så faller ju dessutom det argumentet platt. Det här är ett sätt att vända anklagelserna mot offret (kvinnan) istället för förövaren (Mannen). Man vill smutskasta, förtrycka, förminska, tysta och göra kvinnor underlägsna. Och det är både utländska och svenska män besitter dessa åsikter om kvinnor.

    Varifrån kommer behovet av att trycka ner kvinnor hos de här männen? 
  • Svar på tråden Män som har ett behov av att trycka ner kvinnor
  • Anonym (Man)

    Många har en så orubblig bild av hur man tror att världen ser ut.

    Samma personer som inte tycker att skillnader mellan könen existerar, ser direkt om inläggen är skrivna av en man eller kvinna. Det får man väl ända anse vara intressant att reflektera över?

  • Anonym (Mia)
    Anonym (Men då) skrev 2024-10-28 07:58:41 följande:

    Ni som blivit upprörda över signaturen "Elin" 

    Förstår ni inte att det är en man som postar, jag skrattade lite. Någon som uppenbarligen vill skapa spricka kvinnor emellan. Kanske är det en av dessa profiler som postar så mycket om kvinnors vikt.

    För det första använder personen ordet "feta" och för det andra vet inte personen om. Även fast den tränar så mycket. Att man inte går ned i vikt avsevärt för att man tränar på gym haha. Fick mig skratta lite. Du bygger en starkare kropp ja.Men vill man gå ned i vikt, får man äta bättre. Då ca 70% sitter enbart i kosten. 

    För övrigt, kunde jag bry mig mindre om vad en man tycker om mig. Jag lever inte mitt liv igenom honom, någon främling eller andra. 


    Själv blir jag inte upprörd, det är antagligen en man ja men kan vara intressant att ge ett svar utifrån att det skulle vara en kvinna. Som ett svar till mannen det antagligen är.

    Nä, gym betyder inte mkt men håller man på med det intensivt så är man oftast intresserad av kosten med, det hänger ihop. För kvinnor iaf eftersom det är så lätt att lägga på sig fett.

    Nepp, mäns eventuella åsikter rör mig inte det minsta i ryggen. Snarare tvärtom :) Kommer aldrig att ha en nosring men det är nästan så att jag blir sugen bara för att :D
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Ben) skrev 2024-10-28 01:14:07 följande:

    Pratar du om tråden där någon vill införa en viktkontroll på kvinnor?

    Det är ju en typisk kvinnohatartråd. Finns ingen poäng mer än framställa det som att kvinnor antingen ska kontrolleras (på alla sätt) eller att "män" tappar kontrollen över kvinnorna. 


    I slutänden så är budskapet "vad ska vi män göra för att kontrollera kvinnor" en klick män som vill att ämnet ska diskuteras "sakligt" dessa individer vill behandla ämnet som ett normalt samtalsämne i syftet att (normalisera)

    Trådstarten för den tråden försöker med all kraft att få "kontroll av kvinnor (vikt)" att betraktas som en helt vanlig dag. 

    Förstår du hur den propagandan och manipulationen ser ut?

    Eller ska du såsom den trådstartaren prata om vikt? Dvs normalisera "kontroll av kvinnor"? Då bidrar du till manipulationen.


    Nu handlade väl tråden om att många kvinnor och blev onödigt feta. Om sedan nån skrev ett inlägg att viktkontroller bör införas så betyder inte det att trådstarten handlade om det. 
    Sen säger jag inte att du har fel om agendan och syftet med tråden. 
  • ClumsySmurf
    Anonym (Elin) skrev 2024-10-27 23:24:59 följande:
    Det blir en gnälltråd när du ska klaga över trådar som folk skapar. Det är ett debatt och diskussionsforum. Man får räkna med att folk tycker olika. 

    Det finns ingen poäng i att förtrycka kvinnor. Vad jag hävdade var att vissa av trådarna har substans i sina påståenden och att det därför skapar debatt och rör om i grytan. Självklart inga inceltrådar om att kvinnor som blir våldtagna får skylla sig själva, tror inte det finns någon normal människa som tycker det.
    De hade ju inte rört om i grytan om inte folk tog åt sig av det och kunde relatera till det. Jag tänker speciellt på tråden om kvinnor och viktuppgång. Jag kan tänka mig att kvinnor som är feta eller hade önskat att de var smala tar åt sig av det, det är fullt naturligt att känna sig påhoppad och jag förnekar inte att avsikten är påhopp, att provocera. 
    Men jag som själv tränar 5 dagar i veckan känner mig inte direkt träffad så jag bryr mig inte, jag bara noterar det och trampar vidare. 
    misandriska vänsterfeminister, misogyna män, incels har korn av sanning i sina påståenden men när det överdrivs och övergeneraliseras blir substansen i påståendena en lögn.

    "De hade ju inte rört om i grytan om inte folk tog åt sig av det och kunde relatera till det."

    När man tycka att ett påstående är felaktigt/ kritisera något tas som ett bevis för att det stämmer blir det omöjligt att ha en seriös diskussion.

    "Jag tänker speciellt på tråden om kvinnor och viktuppgång."

    Alla kvinnor över BMI 22 är tjockisar, att vara kritisk mot påståendet är ett bevis på att man är en kränkt tjockis. Mannen som är för kort för ett ligg ratar kvinnorna innan de ratar honom.
    Anonym (Elin) skrev 2024-10-28 00:22:39 följande:
    Men alltså, vad är det du inte begriper? 

    Jag har ju sagt att de säkert kan ha en baktanke att provocera eller hacka ner på kvinnor, eller vissa kvinnor. Men det i sig betyder inte att själva frågeställningen är irrelevant och att man måste ifrågasätta ämnet i sig. Tvärt om visar de sig då och då vara väldigt relevanta eftersom så många engagerar sig i de och folk har så blandade åsikter. 

    Även kvinnor kan relatera till vissa av trådarna. Exempelvis kan jag själv relatera till tråden om avundsjuka kvinnor, detta då jag själv märker av det. Jag märker av det för att jag är ung, smal och snyggare än de flesta andra. Jag har själv känt av blickar, fått jättekonstiga bemötanden av kvinnor  som jag vet baseras enbart på mitt utseende. 
    När det överdrivs är det oftast tänkt att provocera.

  • Anonym (Elin)
    Anonym (Mia) skrev 2024-10-28 07:57:18 följande:
    Om jag utgår från att du faktiskt är en kvinna så gissar jag att du är rättså ung. Det du gör är en tankevurpa som bygger på att det är ditt utseende som är orsaken till att du får ett negativt bemötande av andra kvinnor. Som nån som själv är attraktiv så får jag inget konstigt bemötande i längden av kvinnor. Har stött på mindre attraktiva kvinnor som är lite reserverade först när dom träffar mig men eftersom min personlighet är öppen så slappnar dom av när dom märker det.

    Så jag säger att det är din personlighet deras beteende beror på. Är man trygg i sig själv så tycker andra om en oavsett hur snygg man är, mer dessutom. Jag får "oförtjänt" gillande som är enbart baserat på att jag haft tur i det genetiska lotteriet och att jag gillar träning väldigt mycket.

    Med självreflektion och mer trygghet i dig själv så kommer du att få bra bemötande av andra kvinnor.
    Utan att ange min precisa ålder så kan jag säga att jag är över 18 men yngre än 25. 

    Du som eventuellt lite äldre känner inte att det kanske inte är på sin plats att generalisera om folks subjektiva upplevelser? 
    Bara för att du inte upplevt avundsjuka och onda ögon på grund av ditt utseende så är det likställt med att ingen annan i världen upplevt det? 
    Jag kan verkligen köpa att du inte blivit det, jag förnekar inte dig i din erfarenhet. Men då kanske du inte heller ska förneka andras upplevelse?
    Den enda grund du baserar ditt antagande att jag skulle ha en "dålig" personlighet på är att jag som kvinna är av en annan åsikt än trådstartaren. 

    Jag har en relativt stor vänkrets bestående av både killar och tjejer. 
  • ClumsySmurf
    Anonym (Ben) skrev 2024-10-28 01:14:07 följande:

    Pratar du om tråden där någon vill införa en viktkontroll på kvinnor?

    Det är ju en typisk kvinnohatartråd. Finns ingen poäng mer än framställa det som att kvinnor antingen ska kontrolleras (på alla sätt) eller att "män" tappar kontrollen över kvinnorna. 


    I slutänden så är budskapet "vad ska vi män göra för att kontrollera kvinnor" en klick män som vill att ämnet ska diskuteras "sakligt" dessa individer vill behandla ämnet som ett normalt samtalsämne i syftet att (normalisera)

    Trådstarten för den tråden försöker med all kraft att få "kontroll av kvinnor (vikt)" att betraktas som en helt vanlig dag. 

    Förstår du hur den propagandan och manipulationen ser ut?

    Eller ska du såsom den trådstartaren prata om vikt? Dvs normalisera "kontroll av kvinnor"? Då bidrar du till manipulationen.


    Osäker man skyller sina misslyckanden på kvinnors längd preferenser och hämnas med att kalla majoriteten kvinnor för tjockisar och blir idiotförklarad, vad är manipulationen?
  • Anonym (Man)
    Anonym (Elin) skrev 2024-10-28 10:29:57 följande:
    Utan att ange min precisa ålder så kan jag säga att jag är över 18 men yngre än 25. 

    Du som eventuellt lite äldre känner inte att det kanske inte är på sin plats att generalisera om folks subjektiva upplevelser? 
    Bara för att du inte upplevt avundsjuka och onda ögon på grund av ditt utseende så är det likställt med att ingen annan i världen upplevt det? 
    Jag kan verkligen köpa att du inte blivit det, jag förnekar inte dig i din erfarenhet. Men då kanske du inte heller ska förneka andras upplevelse?
    Den enda grund du baserar ditt antagande att jag skulle ha en "dålig" personlighet på är att jag som kvinna är av en annan åsikt än trådstartaren. 

    Jag har en relativt stor vänkrets bestående av både killar och tjejer. 
    När man har en färdig och orubblig världsbild, så får man givetvis det resultatet.

    Fel åsikt= det är en man, alternativt en ung naiv kvinna som inte förstår

    Rätt åsikt= en bra person, troligen en vettig kvinna
  • Anonym (Mia)
    Anonym (Elin) skrev 2024-10-28 10:29:57 följande:
    Utan att ange min precisa ålder så kan jag säga att jag är över 18 men yngre än 25. 

    Du som eventuellt lite äldre känner inte att det kanske inte är på sin plats att generalisera om folks subjektiva upplevelser? 
    Bara för att du inte upplevt avundsjuka och onda ögon på grund av ditt utseende så är det likställt med att ingen annan i världen upplevt det? 
    Jag kan verkligen köpa att du inte blivit det, jag förnekar inte dig i din erfarenhet. Men då kanske du inte heller ska förneka andras upplevelse?
    Den enda grund du baserar ditt antagande att jag skulle ha en "dålig" personlighet på är att jag som kvinna är av en annan åsikt än trådstartaren. 

    Jag har en relativt stor vänkrets bestående av både killar och tjejer. 
    Ja, jag är mellan 40-46.

    Du gör ett antagande som du baserar på just din upplevelse. Med så lite erfarenhet så kan du inte anta att kvinnor ogillar dig enbart baserat på ditt fördelaktiga utseende. När jag var yngre var jag rättså ofta upptagen av att tänka på hur andra uppfattade mig, fick höra att jag uppfattades som arrogant. Med högre ålder och högre självkänsla så slappnade jag av och vips så blev liksom alla supertrevliga mot mig. Så samma utseende även om jag såklart rent fysiskt såg bättre ut som yngre, och när min personlighet utvecklades så blev alla välkomnande. Innan det så var killar och män alltid positiva till mig men sen blev alla trevliga mot mig, även kvinnor.

    Därför ligger det nära till hands att säga att det är personligheten det hänger på, det är min övertygelse.
  • Anonym (Ben)
    ClumsySmurf skrev 2024-10-28 10:35:01 följande:
    Osäker man skyller sina misslyckanden på kvinnors längd preferenser och hämnas med att kalla majoriteten kvinnor för tjockisar och blir idiotförklarad, vad är manipulationen?
    Har du läst tråden? "Viktkontroll borde införas på kvinnor"? Trodde mitt inlägg förklarade hur manipulationen fungerade, men jag gör ett försök till då du inte förstår.

    trådstartaren vill att viktkontroll ska införas på enbart kvinnor. Vidare läsning så omvandlas trådstarten via ts till att prata om hälsoriskerna med fetma. Om någon då opponerar sig över ts vill att kvinnor ska kontrolleras så bemöta det med att "ett bra bmi leder till bättre hälsa" De (män) som sympatiserar med trådstarten föravarar den med att ämnet ska diskuteras "sakligt" och att kvinnorna kan inte ta kritik och det ena med det andra.

    Dvs ämnet "kontroll av kvinnor" (på olika sätt, där vikt är en placeholder) presenteras som ett normalt samtalsämne. Trådstartaren förklär det egentliga ämnet och sympatisörerna hjälper till. = manipulation eftersom det handlar inte om att fetma är ohälsosamt, tråden handlar om att vi ska utföra kontroll på kvinnor och hur nästlar vi in diskussionen i det allmänna rummet.
  • Anonym (Mia)
    Anonym (Man) skrev 2024-10-28 10:39:56 följande:
    När man har en färdig och orubblig världsbild, så får man givetvis det resultatet.

    Fel åsikt= det är en man, alternativt en ung naiv kvinna som inte förstår

    Rätt åsikt= en bra person, troligen en vettig kvinna
    Nej :)

    Vid 20-årsåldern är världsbilden rätt svartvit, vid 40 har man förhoppningsvis insett att det finns många nyanser och att världen är komplex. 

    Den som säger att kvinnor är otrevliga pga av att man är attraktiv har förenklat världen på ett inte genomtänkt sätt. Med erfarenheter lär man sig vilka delar hos en själv som ger vilka följder eftersom man utvecklas under livets gång.

    En mer utvecklad analys hade varit att man vänt och vridit på olika parametrar. Inte att man kommer fram till ett ogenomtänkt resultat som gynnar en själv. Som en incel som säger att det är kvinnors fel att han är utan dejter.
Svar på tråden Män som har ett behov av att trycka ner kvinnor