Inlägg från: Anonym (Ben) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ben)

    Män som har ett behov av att trycka ner kvinnor

    Ja, kvinnoföraktet ökar. Det beror på en ökad polarisering och applicerande av ett generellt missnöje. Det mest tacksamma sättet att skapa ett missnöje är via grupperingar, män/kvinnor är en klassisk gruppering, men också invandrare/ muslimer/ samer/ adopterade.

    Vissa personer använder gärna det kryphålet för att de är missnöjda över något som beror på den själv. Vissa förstärker också missnöjet genom att förvänta sig något orimligt. Exempelvis så kan en 50-åriga man vara arg på medelålders kvinnor (av någon anledning) för att han inte lyckas "få" en 20-årig tjej. Själviklädande av en offerroll.

    Anledningen till att vi ffa ser män som håller på med det här besynnerliga sättet är ju för att männen betraktas som en oföränderlig norm, både av männen själva och av kvinnor.

    Det är det här den (via politiska styrmedel) skapta polariseringen i samhället leder till: en massa (narcissistiska) missnöjda, manipulerade, olyckliga offer.

     Jag nappade.

  • Anonym (Ben)
    Anonym (Elin) skrev 2024-10-27 23:24:59 följande:
    Det blir en gnälltråd när du ska klaga över trådar som folk skapar. Det är ett debatt och diskussionsforum. Man får räkna med att folk tycker olika. 

    Det finns ingen poäng i att förtrycka kvinnor. Vad jag hävdade var att vissa av trådarna har substans i sina påståenden och att det därför skapar debatt och rör om i grytan. Självklart inga inceltrådar om att kvinnor som blir våldtagna får skylla sig själva, tror inte det finns någon normal människa som tycker det.
    De hade ju inte rört om i grytan om inte folk tog åt sig av det och kunde relatera till det. Jag tänker speciellt på tråden om kvinnor och viktuppgång. Jag kan tänka mig att kvinnor som är feta eller hade önskat att de var smala tar åt sig av det, det är fullt naturligt att känna sig påhoppad och jag förnekar inte att avsikten är påhopp, att provocera. 
    Men jag som själv tränar 5 dagar i veckan känner mig inte direkt träffad så jag bryr mig inte, jag bara noterar det och trampar vidare. 

    Pratar du om tråden där någon vill införa en viktkontroll på kvinnor?

    Det är ju en typisk kvinnohatartråd. Finns ingen poäng mer än framställa det som att kvinnor antingen ska kontrolleras (på alla sätt) eller att "män" tappar kontrollen över kvinnorna. 


    I slutänden så är budskapet "vad ska vi män göra för att kontrollera kvinnor" en klick män som vill att ämnet ska diskuteras "sakligt" dessa individer vill behandla ämnet som ett normalt samtalsämne i syftet att (normalisera)

    Trådstarten för den tråden försöker med all kraft att få "kontroll av kvinnor (vikt)" att betraktas som en helt vanlig dag. 

    Förstår du hur den propagandan och manipulationen ser ut?

    Eller ska du såsom den trådstartaren prata om vikt? Dvs normalisera "kontroll av kvinnor"? Då bidrar du till manipulationen.

  • Anonym (Ben)
    ClumsySmurf skrev 2024-10-28 10:35:01 följande:
    Osäker man skyller sina misslyckanden på kvinnors längd preferenser och hämnas med att kalla majoriteten kvinnor för tjockisar och blir idiotförklarad, vad är manipulationen?
    Har du läst tråden? "Viktkontroll borde införas på kvinnor"? Trodde mitt inlägg förklarade hur manipulationen fungerade, men jag gör ett försök till då du inte förstår.

    trådstartaren vill att viktkontroll ska införas på enbart kvinnor. Vidare läsning så omvandlas trådstarten via ts till att prata om hälsoriskerna med fetma. Om någon då opponerar sig över ts vill att kvinnor ska kontrolleras så bemöta det med att "ett bra bmi leder till bättre hälsa" De (män) som sympatiserar med trådstarten föravarar den med att ämnet ska diskuteras "sakligt" och att kvinnorna kan inte ta kritik och det ena med det andra.

    Dvs ämnet "kontroll av kvinnor" (på olika sätt, där vikt är en placeholder) presenteras som ett normalt samtalsämne. Trådstartaren förklär det egentliga ämnet och sympatisörerna hjälper till. = manipulation eftersom det handlar inte om att fetma är ohälsosamt, tråden handlar om att vi ska utföra kontroll på kvinnor och hur nästlar vi in diskussionen i det allmänna rummet.
  • Anonym (Ben)
    Tow2Mater skrev 2024-10-28 15:09:58 följande:
    Var finns denna trad? Det enda jag hittar med sokfunktionnen ar ''Kvinnor står för största ökningen av BMI. Dags för viktkontroller ...; och den finns inte langre.
    Nej, ingenting om att kvinnor står för största ökningen av BMI. Jag är glad om den i så fall plockats bort. Det finns fler rena kvinnohatartrådar av samma stil som också borde plockas bort.
  • Anonym (Ben)
    ClumsySmurf skrev 2024-10-28 15:33:46 följande:
    "trådstartaren vill att viktkontroll ska införas på enbart kvinnor"
    Villen tråd? Jag vet att han ville införa viktkontroll på båda könen.

    "Vidare läsning så omvandlas trådstarten via ts till att prata om hälsoriskerna med fetma"

    och han blandar passivt aggressivt ihop hälsa med sina preferenser
    jag håller inte med om din förklaring manipulation,
    jag tror att det manipulativa är att överdriva för att få kalla alla som inte håller med honom för tjockisar
    Jag pratar specifikt om en tråd som kallades (enligt mitt minne) "borde viktkontroll införas på kvinnor" på enbart kvinnor alltså. Preferenser är något helt annat. Du kanske pratar om en annan tråd.

    Det är en form av manipulation att för det första presentera en kvinnohatande trådstart (hur gör vi för att kontrollera kvinnor?) (oavsett hur bitter han än är) för att sen prata om allmänt hållna hälsorisker (för både män och kvinnor) med övervikt. Där (män) försvarar trådstarten med det nya narrativet och (kvinnor) framställa som aningen hysteriska och inte kan prata om det sakligt. Tråden omvandlas därmed till en allmän diskussionstråd och den kvinnohatande trådstarten accepteras. (Ffa av (männen) som försvarar den tråden) =manipulation.
  • Anonym (Ben)

    ... en icke-manipulativ tråd skulle i det fallet vara en tråd där man diskuterar hur vi ska göra för att kontrollera kvinnors (vikt)

    Fortfarande kvinnohatande, men inte manipulativ.

  • Anonym (Ben)
    Anonym (Kvinnor) skrev 2024-10-28 15:55:01 följande:
    Den tråden handlar inte om att ifrågasätta kvinnors rätt till sina kroppar.
    Att kvinnor skulle vara den som bestämmer över om någon har sex har inte med rätt till sina kroppar att göra. 
    Att få tillgång till sex med andra människor har inte med rätt till sin kropp att höra direkt. 
    Den handlar om att ifrågasätta kvinnors självbestämmanderätt över sina egna kroppar.

     Det kvalificerar tråden till en kvinnohatartråd 
  • Anonym (Ben)
    Tow2Mater skrev 2024-10-28 15:58:14 följande:
    Den verkar mest ha urartat till att specifika kvinnor kastar skit och personliga påhopp på de (män) som vill diskutera....
    Vad tycker du ska diskuteras inom ämnet? Hur vill du normalisera den kvinnohatartråden?
  • Anonym (Ben)
    Anonym (Kvinnor) skrev 2024-10-28 16:01:59 följande:
    Så pågrund av kvinnors "självbestämmanderätt" över sin kropp så ska sex vara på kvinnors villkor?

    Eftersom det handlar om minst två personer vid sex så gäller inte självbestämmanderätten då på samma sätt som när det handlar bara om ens egen kropp. 
    Självbestämmanderätten (och samtycke) har samma prevalens även om två personer har sex, för båda.
  • Anonym (Ben)
    Tow2Mater skrev 2024-10-28 16:48:19 följande:
    Kanske rådet till män att åka till Köpenhamn och köpa sex. Eller förbudet mot sexköp i Sverige. Eller kvinnors valmöjligheter att välja bort män. Eller vad kvinnor bestämmer i Sverige angående de sakerna.
    Att avstå personliga påhopp vore ju det minsta man kan begära.
    Det du förespråkar är att totalt ignorera kvinnohatet och därmed bidra till en normalisering av hatet. Här är det exemplet på en typisk kvinnohatartråd

    Är det bra att kvinnor bestämmer vilka män som får ha sex i Sverige?

    Henrik Brandao Jönsson blev idag utkastad från en radiostudio efter han gav rådet till osäkra män att åka till Köpenhamn och köpa sex. Han menade att sexköp är helt normalt i de flesta andra länder än Sverige.

    Jag förespråkar inte sexköp, men det går inte förneka att förbudet mot sexköp i Sverige gör män mer desperata på nätet, ökar kvinnors valmöjligheter att välja bort män och leder till att många män stängs ute helt från att ha sex (trots att de inte ens hade velat köpa sex om de kunde).

    Är det bra att kvinnor bestämmer allt om vilka män som får komma till och vilka som inte får göra det i Sverige? Ska män acceptera att de inte har någon makt att påverka det?


    För det första: vad har egentligen kvinnor att göra med förbudet mot sexköp? Hur bestämmer kvinnor vilka män som får ha sex? Alla har självbestämmanderätt över sina egna kroppar. Jag trodde det var en allmän icke-könsbunden fråga som syftar till att minska trafficking och göra tillvaron tryggare för sexsäljare.

  • Anonym (Ben)
    Tow2Mater skrev 2024-10-28 15:58:14 följande:
    Den verkar mest ha urartat till att specifika kvinnor kastar skit och personliga påhopp på de (män) som vill diskutera....
    Tow2Mater skrev 2024-10-28 17:16:26 följande:
    Du kan kanske diskutera i den tråden. Inte i denna.

    Jag diskuterar din vilja att normalisera en kvinnohatartråd genom att validera trådstarten som en seriös diskussion.
Svar på tråden Män som har ett behov av att trycka ner kvinnor