• Fagerlund

    Israel folkmord

    Varför är det israel som anklagas för folkmord när det är Hamas som vill utplåna alla judar, och skulle göra det om inte Israel försvarade sig? 

  • Svar på tråden Israel folkmord
  • Anonym (Anti-extremist)
    AndreaBD skrev 2024-10-10 13:11:50 följande:
    80 % på västbanken röstar på Hamas. Det går inte att diskutera bort. Och Hamas har som mål att döda alla judar. Inte bara alla israeler utan även judar över hela världen. Som Hitler ungefär. 

    Jag har sagt många gånger att jag också är kritisk mot bosättningar. Däremot stjäl de inte landet - för det måste ju palestinierna bestämma sig först. De har ju vägrat skriva under något, för att de alltid vill ha mer/hela. Därför är det inte deras land heller.

    Och nej, det finns inte, och har aldrig funnits en etnisk rensning. Annars skulle inte 20 % av israeliska befolkningen vara araber/palestinier. Och de brukar trivas bra i Israel, de vill absolut inte bo i något Palestina.
    Att påstå att palestinier vill utrota judar är något som sionisterna anvönder för att försvara israels alla hemska brott mot palestinier. Däremot är ockupation olaglig och palestinier har rätt att försvara sig. Bosättningarna är olagliga just för atr de byggs på ockuperade palestinska områden. Är det så svårt att förstå?
  • Anonym (Anti-extremist)
    AndreaBD skrev 2024-10-10 13:23:44 följande:
    Jag trodde ungefär som du tidigare. Sedan läste jag på mer om konflikten. Och man slås ju av hur ojämnt det är. Vad jag vet så har det funnits ett terrordåd ifrån judisk sida, innan staten Israel bildades, på 1940-talet, King-David-hotel-dådet. Och det var riktat mot britterna. Det har funnits några sort guerilla-grupper så som Haganah. Och de har bråkat med liknande grupper på arabiska sidan. Men det var DÅ, och det var allmänt kaos där. 

    Efter att staten Israel bildades tills nu minns jag också bara ett dåd - den där galningen som sköt folk under fredagsbön. Det där var ju mer av ett vansinnesdåd än ett terrordåd. 

    Och hur många terrordåd har det funnits ifrån palestinska sidan? Hundratals? 
    Jag var själv chockad när jag förstod att det t.ex. har varit beskjutningar ifrån Gaza i alla dessa år. Redan när det fortfarande fanns judar där. Och sedan också när Israel hade lämnat Gaza helt till palestinierna 2005. Det gjorde ingen skillnad. De besköts regelbundet, flera gånger varje månad. Oftast har Israel bara ignorerat detta. 
    Kan definiera vad är ett terroratack?
  • FuckGoggleAskMe
    nihka skrev 2024-10-10 08:47:54 följande:
    Jag ser inte alls vad som skulle vara tydligt med.
    De palestinier som inte vill utrota judarna stödjer inte Hamas utan andra palestinska grupper. Hamas uttalade målsättning är att utrota judar så svårt att inte hållla med dem om det, utan bara om några andra mindre frågor, och samtidigt rösta på Hamas. 
  • Anonym (Anti-extremist)

     Terrorforskaren hävdar att de israeliska bosättarna är också terrorister.

    www.aftonbladet.se/debatt/a/dw349O/terrorforskare-tala-klarsprak-aven-israeler-utfor-terrorism

    "Syftet för de våldsamma bosättarna är att ta i sin besittning någon annans egendom med hot, terror och ibland med dödligt våld för att förverkliga sina politiska eller religiösa mål.


    Om detta inte är terrorism medan Hamas attacker är det, lever vi med Alice i Spegellandet, där det inte går att hitta någon mening eller logik bortom makt:


    ?När jag använder ett ord?, sade Klumpedumpe med en ganska snorkig röst, ?så betyder det just det jag vill att det ska betyda ? varken mer eller mindre?. ?Frågan är?, sa Alice, om man kan få ord att betyda olika saker?. ?Frågan är?, sa Klumpedumpe, ?vem som bestämmer. Det är hela saken?."

  • Anonym (Anti-extremist)
    Rataxes skrev 2024-10-10 14:58:54 följande:

    I måndags fyrverkerifirade nazistinier i Göringborg massakern den 7/10 förra året.


    x.com/drdanielschatz/status/1844290315898978645

    och lortvänstern håller med.


    "

    Historien varken började eller slutade den 7 oktober 2023. En konsument av svensk nyhetsmedia kan dock lätt få den uppfattningen.


    ?Kriget mellan Israel och Hamas? döljer många årtionden av fördrivning, förtryck, ockupation och urskillningslöst dödande.


    Det döljer att kriget förs i Gaza, mot en instängd befolkning som nu också är tvingade på flykt i världens största utomhusfängelse, som varit föremål för blockad under sjutton år och på god väg mot en humanitär katastrof långt innan oktober 2023.


    Det döljer att världens högsta rättsliga instanser förklarat Israels ockupation olaglig och inlett flera parallella processer om krigsbrott och folkmord ? ett brott mot mänskligheten ? och redan konstaterat att en rad grova folkrättsbrott begås mot den palestinska befolkningen i hela det ockuperade området, bland annat tvångsfördrivning, etnisk diskriminering och segregation."

    www.aftonbladet.se/debatt/a/dRkgKo/medieuppropet-svensk-medias-enogdhet-hotar-hela-palestinska-folket


  • nihka
    AndreaBD skrev 2024-10-10 13:11:50 följande:
    80 % på västbanken röstar på Hamas.
    Källa på det tack. Oberoende och objektiv.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Anonym (Anti-extremist)
    nihka skrev 2024-10-10 18:34:47 följande:
    Källa på det tack. Oberoende och objektiv.
    Du kommer aldrig att få ett sådant svar. Helt enkelt eftersom ingen vet. 
  • Anton Chigurh
    nihka skrev 2024-10-09 19:37:55 följande:
    Ja, det är illa, illa från båda håll.

    Har provats tidigare och se hur det gick. Israelierna mördade 1948 den svenske diplomaten och fredsmäklaren Folke Bernadotte som skickades av FN. Mördarna greps aldrig och ingen har någonson dömts för mordet fast alla vet vem det var.

    Ben-Gurion - Israels landsfader flyttade till kibbutzen Sde Boker 1953 och blev där nära vän med Bernadottes mördare Yehoshua Cohen. Så cosy.

    Tror att rätt många känner en viss tvekan över att ställa sig i skottlinjen.
    Jaja, så nu är du utredare och åklagare och domare också. Som vet "alla" svar...om....allt. 

    Har du möjligen en oberoende källa som kan bevisa ditt påstående här.

    Observera....BEVISA.....ditt påstående. 
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
  • Anonym (fi)
    KillBill skrev 2024-10-09 06:49:11 följande:
    Balanserade människor klarar av att hålla fler en en tanke i huvudet samtidigt.
    Det handlar om vem man är som människa.

    7 oktober, den första årsdagen av det största massmordet på judar sedan nazisterna och andra världskriget.

    Då kan man, av respekt för offren för pogromen, under en dag låta bli att driva sin "Israelkritik" på internet.

    Eller inte.
Svar på tråden Israel folkmord