Inlägg från: Anonym (ganska rädd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ganska rädd)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Gurksoppa skrev 2023-11-22 22:19:11 följande:
    Kan dessa män sluta säga saker som

    kvinnor hycklar
    kvinnor har dubbelmoral
    kvinnor sitter på piedestal
    kvinnor har höga hästar
    kvinnor borde sänka sina krav
    det var bättre förr när kvinnan var beroende av mannen
    legalisera sexköp
    förslag om att reglera dejtingmarknaden
    kvinnor är känslostyrda och kan inte tas seriöst
    kvinnor förstår inte sitt eget bästa
    kvinnor är bara inkvoterade
    kvinnor får allt serverat på silverfat
    kvinnor är si
    kvinnor är så

    eller är det omöjligt för vissa män att säga dessa saker? eller hur svårt är det?
    Förstår du inte att män som blir konstant ratade kan säga en del av dessa saker? Det är deras upplevelse av verkligheten och dynamiken mellan män och kvinnor. Att de säger så betyder inte att de hatar kvinnor och bilden som de har är sann på det stora hela. Det är bara deras personliga upplevelse och det kan man ha förståelse för.

    Varför finns det inte mer empati för dessa män istället för att de blir hatade? Alla förstår väl att ingen som är i en bra position i livet skulle säga såna saker.
  • Anonym (ganska rädd)
    Gurksoppa skrev 2023-11-25 15:00:01 följande:

    Hur blev det så i USA? jo för att foliehattar getts för mycket utrymme, att maktgalna dårar tillåtits makt. Så dessa män som propagerar för fördelning av kvinnor, vad tror du kan riskera att hända om dessa åsikter normaliseras? tror du att antalet galna individer skulle minska om det är normaliserat? eller skulle det öka tror du?

    din ignorans mot hur kvinnor är rädda för att dessa verklighetsfrånvända män är obehaglig. det är obehagligt hur vissa män kan värna och försvara dessa män, och inte kan tänka vad kan ske som nästa steg genom att normalisera ett onormalt beteende.

    eller hur gynnar det samhällsutvecklingen att dalta med dessa män? när dessa män troligen kommer få det ännu svårare framöver? Och troligen öka i antal. Eller ser du tecken på att misogyna ensamma män utan utbildning minskar i antal?


    Det är inte direkt så att det har daltats med abortmotståndare i USA. Frågan har varit extremt infekterad med både pro-life och pro-choice lobbygrupper under lång tid. Attackerna på abortmotståndare har nog mer stärkt den rörelsen och fått de att bli mer resoluta.

    Hat föder hat som någon skrev. Det är bättre att vara öppen för hur andra personer tänker och lyssna.
  • Anonym (ganska rädd)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-26 23:06:56 följande:
    Varför ska kvinnor visa empati om de möter förakt? Det är ologiskt och kontraproduktivt.
    Det kan säkert uppfattas som förakt, men det är inte menat som förakt i de fall som det handlar om. Ilskan mot män och den här viljan att trycka ner dem är som jag uppfattar det mer avsiktligt. Man kan därför se den som ett större problem.
  • Anonym (ganska rädd)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-26 23:13:55 följande:
    Det står ju inte skrivet i pannan på folk. Man kan inte lägga skulden på offret. "Oj, hoppsan, du sprang vägen för min knytnäve" "skyll dig själv"
    Jag har nog en annan syn på vem som är offret här.

    Den som har en i grunden bra livssituation borde tåla att höra andras avundsjuka eller vad det nu handlar om. Att rikta hat mot män för att de är svaga är mycket värre.
  • Anonym (ganska rädd)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-26 23:17:57 följande:
    Det finns ingen generell ilska mot män. Du försöker försvara kvinnoförakt och att reaktionerna på kvinnoföraktet är irrationella och att det är männen som är offren i ekvationen.

    suck. Inget nytt under solen.
    Obs, jag citerade fel inlägg.
  • Anonym (ganska rädd)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-26 23:48:12 följande:

    Någon som sprider hat och förakt förtjänar reaktionerna denne får. Känns ologiskt att någon förväntar sig att denne kan sprida hat och förakt och det ska då mötas med empati, speciellt empati från den gruppen denne sprider hat och förakt över. 

    Så fungerar inte mänskliga reaktioner. Du är frukten av dina egna handlingar. Den sidan du visar av dig själv är den du är, oavsett vad som ligger till grund för den.


    Det är inte hat och förakt som de här männen sprider. I mesta mån är det bitterhet och desperation som man kan störa sig på, men inte mer än så.

    Ett avsiktligt hat och förakt är dock vad de bemöts med. Det är inte ok någonstans.
  • Anonym (ganska rädd)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-27 00:00:41 följande:

    Det har jag aldrig sett. Jag har däremot sett reaktioner på bittra föraktfulla inlägg. 


    Visa gärna ett inlägg där en man skriver något oskyldigt och han bemöts med hat helt från det blå.


    Hat är aldrig befogat oavsett vad någon har skrivit. Vi tolkar säkert dessa bittra inlägg på olika sätt, men om någon väljer att hata medvetet är det på en helt annan nivå.
  • Anonym (ganska rädd)
    Anonym (Ols) skrev 2023-11-27 00:19:31 följande:
    Men varför i allsin dar ska kvinnor alltid vara så förstående, när män inte är det gentemot kvinnor? Män rör inte en min när kvinnor dödas, våldtas, trakasseras sexuellt, har sämre ekonomi och missgynnas i vården. 

    Jag skulle önska att män kunnat visa mer empati för när kvinnor har det svårt, men det verkar vara helt omöjligt. Ändå ska kvinnor ha empati för män bortom rimlighetens gräns, när de sprider kvinnoförakt och konkreta förslag på hur kvinnors liv ska försämras? 

    Att bli ratad framstår som ganska milt i jämförelse med vad kvinnor får utstå (se ovan). Självklart fattar jag att det inte är kul. Samtidigt har stödet från män angående kvinnors utsatthet varit och är i princip obefintligt, så det är svårt att uppbåda energi till båda. Jag kan ha sympati för ensamma män som inte föraktar kvinnor, men jag vill absolut inte ha mer kvinnoförakt i världen än det redan finns och jag tycker inte att män med de åsikterna förtjänar sympati, ensamma eller inte. 

    Menar du att du har full förståelse för att kvinnor undviker män med tanke på vad de får utstå? Det är nog få män som har sympati för kvinnor.
    Att inte bry sig eller röra en min är en sak, att kränka och nedvärdera personer som har det svårt är värre. Det är ett aktivt val.

    Vill man undvika andra är det upp till varje person. 

    De sprider inte kvinnoförakt. Det är en väldigt konstig tolkning som görs för att stämpla de här männen som mindre värda och losers. En självuppfyllande profetia där man letar efter syndabockar.
  • Anonym (ganska rädd)
    Anonym (Ols) skrev 2023-11-27 07:09:16 följande:
    Så passiva är inte män heller. Skulle det komma trådstarter där kvinnor beklagar sig klassas det genast som manshat, stämpeln feminist dras fram. Kvinnor får skylla sig själva om de blir misshandlade, våldtagna, kvinnor fattar dåliga beslut, de är för kräsna, de har en gräddfil osv osv. Hela familjeliv svämmar ju över av dessa föraktfulla åsikter, som inte är ett dugg bättre än det du menar att män får utstå. De är värre. 
    Varför är det föraktfullt att skriva att kvinnor "är för kräsna"? Att bli anklagad för att vara kräsen är inte negativt eller en förolämpning.

    Det är mycket värre när någon skriver att de flesta män är fula.
  • Anonym (ganska rädd)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-28 21:24:22 följande:
    Det finns ju en tråd där "någon" menar att om inte kvinnor sänker sina krav så kommer "ingenting" att hända. Fortsätter med att män är så bra, kvinnor är så orimligt kräsna.
    dvs kvinnoförakt helt enkelt.
    Det låter som en ganska rimlig slutsats att inget kommer hända i så fall. Vad är problemet?
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?