Alessia skrev 2023-06-02 23:21:11 följande:
Du köper stora färska skockor. Googla på tillagning av skockor. Kokas i vatten tillsatt med salt och citronsaft. Koktiden beror på skockornas storlek ca 45 min eller däromkring. De är klara när man lätt kan dra loss ett av bladen. Skockorna ska rinna av väl och serveras traditionellt med rört/vispat smör smaksatt med citron. Man drar ut bladen ett i taget, skopar upp lite smör på det och skrapar av smör och bladmärg mellan tänderna. De förbrukade skockbladen läggs prydligt på en "avfallstallrik". Botten på skockan, som man kommer åt när bladen är borta är det allra godaste och äts med kniv och gaffel.
Man kan även köpa de sk hjärtan som konserver. De brukar finnas på pizzor bla.
Jag tycker hela skockor är perfekt vid ts tillfälle
När de andra skalar sina räkor så skalar vegetarianen sin skocka
Såserna kan ju ätas tillsammans med skockorna