Inlägg från: Alessia |Visa alla inlägg
  • Alessia

    Vegetariskt istället för skaldjur?

    Kronärtskockan låter bra. Gör en vegetarisk paté på vegofärs, champinjoner,schalottenlök och kryddor. Receptet innehåller även grädde och ägg, så kolla om gästerna äter det.
    Receptet finns på 
    alltommat.expressen.se/recept/ och heter Vegetarisk viltpaté med äppel-och lingonchutney
    Jag har själv tillagat patén och kan rekommendera receptet, det var gott!

  • Alessia
    tömi skrev 2023-06-02 22:41:04 följande:

    Många tipsar ju om kronärtskocka? Ska man då köpa en hel färsk eller flera och hur tillagar ni det? 


    Du köper stora färska skockor. Googla på tillagning av skockor. Kokas i vatten tillsatt med salt och citronsaft. Koktiden beror på skockornas storlek ca 45 min eller däromkring. De är klara när man lätt kan dra loss ett av bladen. Skockorna ska rinna av väl och serveras traditionellt med rört/vispat smör smaksatt med citron. Man drar ut bladen ett i taget, skopar upp lite smör på det och skrapar av smör och bladmärg mellan tänderna. De förbrukade skockbladen läggs prydligt på en "avfallstallrik". Botten på skockan, som man kommer åt när bladen är borta är det allra godaste och äts med kniv och gaffel.
Svar på tråden Vegetariskt istället för skaldjur?